Slik distribuerer du ODOO som en Docker-container

Bilde: Jack Wallen

ODOO er den omdirigerte versjonen av OpenERP Enterprise Resource Planning-serveren. Dette verktøyet er en pakke med applikasjoner som kan dekke alle dine forretningsbehov fra e-handel og produksjon eller fra varelager til regnskap og mer. Bedre ennå, alle verktøyene er sømløst integrert, så alle ERP-behovene dine dekkes. ODOO kan distribueres i SOHO til bedrifter på Enterprise-nivå.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Hvis du vil teste ODOO, kan du ta deg tid til å installere hele systemet på en Linux-server (se: Hvordan installere ODOO Management Software på Ubuntu 18.04), eller du kan distribuere det som en container for å få det opp og gå på få minutter. Dette gir en enestående måte å sparke på dekkene på systemet, før du tar deg tid til å distribuere det på tradisjonell måte. Eller du kan ganske enkelt distribuere den som en container og være ferdig med den.

Jeg skal lede deg gjennom prosessen med å distribuere ODOO som en Docker-container. Jeg skal demonstrere på Ubuntu 18.04, men prosessen vil være den samme, uavhengig av plattform.

Hva trenger du

Jeg antar at du allerede har Ubuntu Server i gang og Docker er installert og fungerer som den skal. Utenom det, trenger du en brukerkonto som kan utstede Docker-kommandoer uten å måtte bruke sudo .

Med det sagt, la oss distribuere.

Distribuer databasen

Det første du trenger å gjøre er å distribuere en PostgreSQL-container. Logg deg på Ubuntu Server-forekomsten og gi kommandoen:

 docker run -d -e POSTGRES_USER = odoo -e POSTGRES_PASSWORD = odoo -e POSTGRES_DB = postgres - navn db postgres: 10 

Når denne kommandoen er fullført, har du en kjørende forekomst av PostgreSQL, klar for ODOO-distribusjonen.

Distribuer ODOO

Nå er det på tide å distribuere ODOO-containeren. Vi distribuerer på intern og ekstern port 8069 (slik at porten må være åpen i nettverket ditt for at dette skal fungere ordentlig). Hvis du vil distribuere ODOO-containeren, utgir du kommandoen:

 docker run -p 8069: 8069 - name odoo - link db: db -t odoo 

Tilpasset konfigurasjon

Vær oppmerksom på at denne distribusjonen bruker en ganske generisk konfigurasjon. Skulle du ønske å gjøre endringer i det, kan du bruke din egen tilpassede konfigurasjon ved hjelp av volum. Dette vil selvfølgelig kreve at du skriver den tilpassede konfigurasjonen manuelt eller kopierer en fra en annen distribusjon du har brukt.

ODOO-konfigurasjonsfilen finnes i /etc/odoo/odoo.conf. For å gjøre bruk av volum, må du plassere filen i en katalog som er lesbar av Docker-brukeren din (vi bruker /data/odoo.conf som eksempel). For å distribuere ODOO, bruker du den tilpassede konfigurasjonsfilen, utleverer du kommandoen:

 docker run -v /data/odoo.conf:/etc/odoo -p 8069: 8069 --name odoo - link db: db -t odoo 

Etterbehandling

Uansett velger du (med konfigurasjonsfilen), åpner en nettleser og peker den til http: // SERVER_IP: 8069 (der SERVER_IP er IP-adressen til dokkerserveren). Du blir møtt av ODOO-oppsettskjermbildet ( figur A ), der du kan opprette en ny database.


Figur A: ODOO-konfigurasjonsvinduet.

Gratulerer, du er ODOO ERP-løsning som er klar til å tjene. Dette er en flott metode for å raskt distribuere eller teste en enestående, åpen kildekode ERP-løsning.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hvordan installere Dolibarr ERP / CRM på Ubuntu 18.04 (TechRepublic)
 • Hvordan installere OrangeHRM på Ubuntu 16.04 (TechRepublic)
 • Hvordan installere Sourcegraph med Docker (TechRepublic)
 • Hvordan installere Rancher 2 på Ubuntu Server 18.04 (TechRepublic)
 • Ingenting godt er gratis: Hvordan Linux og open source selskaper tjener penger (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Programmeringsspråk og dekning av karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com