Hvordan installerer og bruker jeg Claws Mail i Windows?

Jeg har brukt det som virker som utallige e-postklienter - alt fra tekstbasert e-post (Pine og Alpine) til alt-i-ett som Evolution og Outlook. Hver av disse klientene virket alltid som om jeg savnet en funksjon jeg ønsket, led av dårlig ytelse, var avlyttet eller satte fast hvilken maskin jeg brukte. Det er et stort problem, fordi e-post er et av de verktøyene du ganske enkelt ikke kan gjøre forretninger uten. Så jeg søkte høyt og lavt etter en e-postklient som passer perfekt for meg.

Jeg kom over Claws Mail på Linux-plattformen. Denne klienten slo meg som noe spesielt med en gang. Helt siden jeg fant det, har Claws Mail vært min valgte e-postklient. Og nå, har jeg funnet, kan den også installeres på Windows-plattformen. Så Claws Mail kan også være din e-postklient.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Om Claws Mail

Claws Mail ble opprinnelig kalt Sylpheed-Claws og var den ustabile grenen til Sylpheed e-postklient. Etter hvert utvidet Claws Mail seg utover Sylpheed og ble en egen enhet. Og selv om Claws Mail inneholder ganske mye mer ekstrafunksjoner enn Sylpheed, har den fortsatt lynraskt hastighet og pålitelighet fra sin tidligere foreldre.

Claws Mail nyter nå installasjonskandidater for Linux, Solaris, BSD, OS X, Maemo og Windows. Claws Mail-funksjoner inkluderer:

 • Veldig rask GUI og posthåndtering
 • Flere kontoer
 • Gjenget skjerm
 • filtrering
 • Mime vedlegg
 • Usenet lesing / innlegg
 • SSL-støtte
 • GnuPG-støtte
 • Brukerdefinerte overskrifter
 • MH og Mbox-mappen støtter / importerer / eksporterer
 • Plugin-evner

Mest sannsynlig er funksjonen som vil få deg hekket hastigheten. Jeg har ennå ikke funnet en e-postklient som åpner, kjører, filtrerer og leverer e-post så raskt som Claws Mail. De eneste klientene som til og med kan sammenligne er tekstbaserte klienter.

Installasjon

Windows-porten til Claws Mail er faktisk en del av en annen pakke - gpg4win - og den eneste måten å installere Claws Mail på er gjennom denne pakken. Du må installere gpg4win under installasjonen, noe som er bra, da det vil tillate deg å dra nytte av kryptering med Claws Mail. Det er imidlertid to andre funksjoner som for tiden mangler fra Windows-porten til Claws Mail: LDAP og Stavekontroll. Jeg er sikker på at det bare vil være et spørsmål om tid før de kommer seg til havnen.

Installasjonsprosessen er ganske grei. Det du trenger å gjøre er å først laste ned gpg4win-installasjonsfilen. Hvis du ser på Windows-port-siden, vil du legge merke til to versjoner å laste ned: den "offisielle" utgivelsen fra gpg4win-teamet og et nyere øyeblikksbilde. Gå sammen med sistnevnte av de to for en mer oppdatert versjon.

Når du har lastet ned filen, dobbeltklikker du på den og går gjennom installasjonsprosessen. Installasjonen vil tilby svært lite utenom det vanlige. Det eneste unntaket kan være når du kommer til komponentskjermen, vist i figur A. I dette skjermbildet kan du velge hva du vil installere. Du har ikke noe annet valg enn å installere gpg4win, men du kan velge om du vil installere Claws Mail eller ikke. Forsikre deg om at Claws Mail-komponenten er valgt før du klikker på Neste.

Figur A

Den bruker bare 34 MB plass til begge komponentene, ikke verst for en fullverdig e-postklient OG krypteringssystem.

Når installasjonen er fullført, er det første som Claws Mail trenger, å opprette en konto. Dette gjøres ved hjelp av en veldig enkel veiviser som vil lede deg gjennom prosessen. Det er ingenting i denne veiviseren som skal forårsake deg noen sorg.

Til slutt, når du er ferdig med å sette opp den første kontoen, vil du bli møtt med hovedvinduet ( figur B ). Og som du ser, er e-postklienten til Claws Mail veldig mye som enhver e-postklient du noen gang har brukt - på overflaten det er.

Figur B

Det er ikke før du begynner å skrape under overflaten at du ser hvor mye mer Claws Mail har å tilby.

Unike egenskaper

Det er her Claws Mail begynner å skille seg ut. Det er funksjoner i Claws Mail som du ikke finner hos de fleste andre e-postklienter. Noen av disse funksjonene er litt for geek-chic for den gjennomsnittlige brukeren, og det er bare de funksjonene som vil appellere til IT-mengden. La oss ta en titt på noen.

maler

Dette er funksjonen som var et så friskt pust for meg. Jeg tilhører mange Linux-postlister. Hvis noen av dere noen gang har tilhørt en slik adresseliste, vet du hva jeg mener når jeg sier uttrykket "toppoppslag." Brukerne av mange av Linux-postlistene står sterkt med tanken om at alle posts svar på innlegg enten skal gjøres online eller på bunnen. Så i stedet for å svare på et innlegg øverst i svaret, bør du enten svare på spørsmål (eller svar) i kroppen til den originale e-posten (der svarene er nødvendige) eller vente helt til slutten av posten. Dette beholder flyten i samtalen, slik at leseren ikke trenger å gå frem og tilbake.

Problemet er at den gjennomsnittlige brukeren ikke holder seg til dette og sannsynligvis ikke ønsker å måtte søke etter svar på en e-post. De fleste brukere vil ha svaret på toppen for enkel tilgang. Så hva gjør du når du sender begge brukerne ofte e-post? At du bare kan plassere markøren manuelt der du trenger den. ELLER du kan bruke Claws Mail-maler for å gjøre dette for deg.

Hvis du bare bruker en konto, klikker du på konfigurasjonsmenyen og velger deretter Innstillinger. Hvis du har mer enn en konto, har du valgt den kontoen, og klikk deretter på konfigurasjonsmenyen og velg Innstillinger for gjeldende konto. Uansett hvordan du skal åpne et Innstillinger-vindu som inneholder malen-delen, som vist i figur C.

Figur C

Du kan også se hvor mange forskjellige konfigurasjonsdeler Claws Mail inneholder her.

Det er tre faner i dette vinduet:

 • Skriv: Malen som brukes til å komponere e-post.
 • Svar: Malen som ble brukt når du svarer på e-post.
 • Videresend: Malen som brukes når du videresender e-post.
Du kan konfigurere hvilken som helst eller alle disse typene maler som skal brukes. Men for eksempel, skal vi konfigurere en svarmal. Klikk på fanen Svar for å avdekke svarmalmområdet ( figur D ).

Figur D

Du kan også endre anførselstegnets karakter her. Dette er tegnet som skrives ut på begynnelsen av hver linje med sitert tekst.

Som du kan se i eksemplet over, blir symbolene brukt til å inkludere spesialfelt. I standard svarmal har du:

På% d

% f skrev:

% q

% X

Symbolene over er:

 • % d - Dato
 • % f - Fra
 • % q - Sitert organ fra original e-post
 • % X - Plassering av markøren

Som du ser, plasserer dette alt i kroppen over markøren. Dette er perfekt for å svare på adresselister, men for andre brukere, ikke så mye. For gjennomsnittsbrukere ønsker du å snu dette slik som eksemplet nedenfor:

% X

Er hva% N har å si om e-posten, fra% d, sitert nedenfor:

% q

Prøven ovenfor plasserer markøren øverst, en kort melding og til slutt den siterte kroppen.

Nå, den vanskelige delen - hvordan lager du filtre for forskjellige typer svar? Slik gjør du det. Som eksempel vil vi bruke . Trinnene for denne prosessen er som følger:

 • Lag en mappe der alle e-postadressene til postlisten vil bli filtrert inn.
 • Lag et filter som vil flytte alle e-postmeldinger fra adresselisten til mappen.
 • Høyreklikk på mappen og velg Egenskaper.
 • Klikk på Mal-fanen og lag din mal.

Når du svarer på en e-post som er i den mappen, vil malen for den mappen gjelde.

plugins

Selv om det ikke er mange tilgjengelige plugins, er det noen nyttige. For å aktivere plugins, gå til konfigurasjonsmenyen og velg Plugins. I dette nye vinduet ( figur E ), klikk på Last inn-knappen, velg plugin du ønsker og klikk Åpne.

Figur E

Du kan også fjerne en plugin ved å klikke på Unload-knappen.

Pluginsene du mest sannsynlig vil laste inn er:

 • gtkhtml2 : Lar deg se HTML-e-post.
 • Vcalendar : Legger til en kalender i Claws Mail
 • Bsfilter : Tilbyr et anti-spam filter

Siste tanker

Claws Mail tilbyr en fullverdig, lynrask e-postklient for gjennomsnittlig og hard core e-postbruker. Hvis du har blitt lei av treg, upålitelig, oppblåst e-postklienter, la Claws Mail synke klørne i deg; du blir hekta.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com