Hvordan du enkelt administrerer Firefox Places

Hvordan du enkelt administrerer Firefox Places Få mer kontroll over hva som er lagret i Firefox ved å bruke det skjulte steder-verktøyet.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Firefox nettleser har en funksjon du kanskje har sett, men ikke helt forstår. Denne funksjonen kalles Steder, også kjent som biblioteket. Du kan få tilgang til Steder via bibliotekikonet eller bibliotekoppføringen i Firefox-menyen. Dette er en del av det som gjør det litt forvirrende, ettersom ikonet og menyposten indikerer at funksjonen vil bli kalt "Bibliotek." Det er ikke. Det kalles faktisk Steder. Eller ikke.

Hallo Mozilla, kjenner noen det offisielle navnet?

Uavhengig av nomenklatur, gir det et veldig praktisk sted å administrere oppføringer fra bokmerker, elementer som er lagret i Pocket, nettleserhistorikk, nedlastinger, synkroniserte faner og nylige høydepunkter.

Jeg skal vise deg hvordan du kan få tilgang til dette verktøyet, slik at du har mer kontroll over elementene på Firefox-stedene dine.

Slik beskytter du mot 10 vanlige nettlesetrusler (gratis PDF) (TechRepublic)

Hva du trenger

Det eneste du trenger å bruke Firefox Places / Library er en oppdatert versjon av Firefox nettleser. Jeg skal demonstrere dette på den nattlige utgivelsen av Firefox, som kjører på Pop! _OS. Plattformen du bruker skal ikke ha noe å si, så lenge det ikke er mobilversjonen av Firefox.

Slik finner du Firefox Places

Som tidligere nevnt, kan du klikke på verktøylinjeikonet eller klikke Meny | Bibliotek | Historikk og klikk på et av nettstedene du har besøkt i historikken din. Du kan også høyreklikke på en oppføring og velge å åpne oppføringen i en ny fane eller vindu, åpne den i et nytt privat vindu, bokmerke siden, kopiere, slette eller glemme siden. Når du har handlet på et nettsted, forblir menyen åpen, slik at du kan fortsette å administrere historien.

Å jobbe med Steder-verktøyet som dette er imidlertid litt klønete. Heldigvis er det en mye bedre måte å bruke Steder på. Denne metoden er ved hjelp av det faktiske Stedsverktøyet. Innenfor denne skjulte Firefox-funksjonen kan du lettere:

 • Slett elementer
 • Kontroller historien din
 • Administrer nedlastningene dine
 • Søk i biblioteket
 • Lag nye bokmerker og / eller bokmerke-mapper
 • Importer / eksporter bokmerker
 • Mye mer

Trikset er imidlertid å komme til verktøyet. Hvis du er nysgjerrig, la meg vise deg hvordan.

 1. Åpne Firefox.
 2. I adressefeltet type: chrome: //browser/content/places/places.xul.
 3. Trykk Enter på tastaturet.

En ny side skal åpne for steder-verktøyet aka Library ( figur A ).

Figur A

The Places or Library tool.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Steder eller bibliotekverktøyet.

Når verktøyet har åpnet, kan du begynne å bla gjennom de forskjellige elementene og (etter behov) slette, bokmerke og på annen måte administrere. En oppgave du kanskje synes er veldig nyttig, er muligheten til å kamme gjennom historikken og slette bestemte elementer. Ved å gjøre dette, trenger du ikke å gjøre historien fullstendig naken.

Dette er nyttig når du har en oppføring i historikken din som er kjent for å være ondsinnet. Si for eksempel at du har synkronisert historikken din over alle Firefox-forekomstene dine, og ved en anledning ble du sendt til et phishing-nettsted. Hvis den adressen er lagret i historikken din, synkroniseres den med kontoen din. Å ha muligheten til å finne den ondsinnede URL-en og slette bare det som er veldig nyttig.

Det er en annen grunn til å bruke stedsverktøyet (aka Library) vs ikonet eller menyposten - søkeverktøyet. Fra verktøyet Steder (er, bibliotek) kan du klikke på søkefeltet, skrive en streng og trykke Enter. Se gjennom resultatene ( figur B ) og handle på hvilken oppføring du trenger.

Figur B

Searching through your Places.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Søker gjennom stedene dine.

Og det er alt som er for å få litt mer kraft til å administrere alle stedene du har besøkt, bokmerke eller synkronisert i Firefox. Prøv dette verktøyet, og se om du ikke synes det raskt blir et middel til å administrere Firefox Places (i biblioteket).

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com