Slik frigjør du diskplass etter en større Windows 10-oppdatering

Bilde: Matt Elliott / CNET

Hvis du vil installere den siste halvårlige oppdateringen til Windows 10 (våroppdateringen eller høstoppdateringen), må du sjekke tilgjengelig harddiskplass før og deretter etter oppdateringen. Etter oppdateringen kan du merke at mengden ledig diskplass har krympet. Det er fordi Windows lagrer installasjonsfiler fra forrige versjon, bør du ønske å gå tilbake til den. Det er greit. Men på et tidspunkt vil du sannsynligvis holde deg til den oppdaterte versjonen. Hvordan blir du kvitt de eldre mappene som tar opp diskplass? La oss sjekke det ut.

Etter at du har installert den siste større Windows 10-oppdateringen, åpner du File Explorer til roten til C-stasjonen eller hvilken systemstasjon som har Windows. Du bør finne to mapper: Windows.old og Windows10Upgrade. Windows.old-mappen lagrer alle filene fra forrige Windows-installasjon hvis du noen gang måtte trenge å gå tilbake til den. Windows10Upgrade-mappen genereres og brukes av Windows Update Assistant til å utføre den faktiske oppdateringen ( figur A ).

Figur A

Windows10Upgrade er den enkleste mappen å fjerne, så la oss takle den først. Åpne Innstillinger og gå til Apps-kategorien. På appen og funksjoner-skjermen blar du ned til du ser oppføringen for Windows 10 Update Assistant. Klikk på den og klikk deretter på Avinstaller-knappen ( figur B ). På neste skjermbilde, bekreft at du vil avinstallere Windows 10 Update Assistant ved å velge Avinstaller-knappen.

Figur B

Selvfølgelig kan du også avinstallere programmet via Kontrollpanel. I Kontrollpanel klikker du på ikonet for Programmer og funksjoner. Dobbeltklikk på Windows 10 Update Assistant på listen over installerte applikasjoner for å avinstallere den. Etter at programmet er fjernet, sjekk systemstasjonen din, og du vil se at Windows10Upgrade-mappen er borte.

Dernest er det på tide å bli kvitt Windows.old-mappen. Egentlig fjerner Windows automatisk denne mappen etter 10 dager, men hvis du ikke vil vente, kan du fjerne den selv. Gå til Innstillinger og velg deretter System-kategorien. Klikk på innstillingen for Lagring, og klikk deretter på lenken til Konfigurer lagringssense eller kjør den nå. Merk av for neste skjermbilde for å slette tidligere versjoner av Windows. Klikk deretter på Rengjør nå-knappen ( figur C ).

Figur C

Etter at opprydningen er fullført, vises en Ferdig melding som forteller deg hvor mye diskplass som ble frigjort. Sjekk roten til systemstasjonen. Du kan fremdeles se Windows.old-mappen, selv om det meste av innholdet har blitt fjernet. For å slette den helt, høyreklikk på mappen og velg Slett fra popup-menyen. Hvis det ikke fungerer, eller du får en feil, må du fjerne den via en ledetekst. Skriv inn cmd i søkefeltet. Høyreklikk på det matchende resultatet for cmd og velg Kjør som administrator. Skriv inn rmdir / s /qc:\Windows.old ved ledeteksten . Sjekk systemstasjonen din - mappen skal nå være borte ( figur D ).

Figur D

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com