Hvordan få utrolig raskt søk på Linux med ANGRYsearch

Hvordan få raske søk på Linux med ANGRYsearch Hvis du leter etter et lynraskt søkeverktøy som hjelper deg med å skure Linux-skrivebordet ditt, tror Jack Wallen at ANGRYsearch kan være det du leter etter.

Å søke etter filer på Linux-skrivebordet gir en ujevn opplevelse. Og med mindre du har seriøs kommandolinjefunksjon, kan det å søke fra terminalvinduet være en øvelse i frustrasjon. Heldigvis er det noen få GUI-verktøy som gjør det mulig å søke på Linux-stasjonære PC-er og GUI-frontede servere. Et slikt verktøy er ANGRYsearch.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

ANGRYsearch er et åpen kildekode, frittstående GUI-søkeverktøy som fokuserer på ytelse. Det er med andre ord raskt. Dette verktøyet søker i hele katalogstrukturen og oppdaterer søkeresultatene mens du skriver, slik at du ser resultatene umiddelbart. ANGRYsearch-funksjoner:

 • Et vakkert, minimalistisk GUI.
 • Koden tilgjengelig på GitHub.
 • Rask, treg og regex-modus.
 • Rask rask filindeksering.
 • Søkeresultater i sanntid.
 • Minne-vennlig.
 • Støtte til vanlig uttrykk.
 • Støtte for tastatur.
 • Tilpasning med temaer og ikonsett.
 • Bruker xdg-open for å åpne filer basert på mimetype.
 • Det tar omtrent to minutter å indeksere omtrent en million filer.

La oss installere og bruke ANGRYsearch.

Installasjon

Jeg installerer ANGRYsearch på Elementary OS, men verktøyet kan installeres på nesten hvilken som helst Linux-distribusjon.

Det første som må gjøres er å installere de få nødvendige avhengighetene. Åpne terminalvinduet ditt, og send ut følgende kommando:

 sudo apt install python3-pyqt5 xdg-utils 

MERKNAD: xdg-utils er sannsynligvis allerede installert på distribusjonen din.

Når avhengighetene er ute av veien, kan du laste ned den nyeste versjonen av ANGRYsearch fra GitHub-siden. Lagre filen i ~ / Nedlastinger . Gå tilbake til terminalen og bytt til katalogen med kommandoen cd ~ / Downloads . Pakk ut filen med en av følgende kommandoer (avhengig av hvilken fil du lastet ned):

 pakke ut ANGRYsearch-1.0.1.zip tar xvzf ANGRYsearch-1.0.1.tar.gz 

Endre til den nyopprettede katalogen med kommandoen cd ~ / Downloads / ANGRYsearch-1.0.1 . Til slutt, for å installere verktøyet, gir du kommandoen:

 sudo sh install.sh 

bruk

For å starte ANGRYsearch, må du enten finne starteren fra skrivebordsmenyen eller gi kommandoen angrysearch . Når ANGRYsearch-vinduet vises ( figur A ), må du først klikke på Oppdater-knappen, før du kan kjøre det første søket.

Figur A

Hovedvinduet i ANGRYsearch.


Når du klikker på Oppdater-knappen, kan du endre ikontemaet, velge kataloger som du vil ignorere, og deretter klikke på enda en Oppdater-knapp for å være gjennomsøking av kataloghierarkiet.

Når oppdateringen er fullført, skriver du inn en søkestreng i søkefeltet og ser på resultatene vises mens du skriver. Når du finner filen du søker etter, klikker du på den, og den skal åpne i standardprogrammet.

konfigurasjon

Du bør ikke trenge å bry deg med konfigurasjonsalternativer med ANGRYsearch, da det fungerer utmerket. Hvis du er av den nysgjerrige naturen, kan du åpne filen ~ / .config / angrysearch / angrysearch.conf i favorittredigereren din og endre dem for å passe dine behov.

Søkemodus

Det er tre søkemodus med ANGRYsearch:

 • Rask modus er en veldig rask modus som ikke inkluderer underlag i søkeresultatene. For å aktivere Hurtigmodus, sørg for at avmerkingsboksen er valgt ved siden av Oppdater-knappen.
 • Sakte modus er litt tregere, men kan finne underlag og er veldig bokstavelig med ikke-typiske tegn.
 • Regex-modus tillater bruk av vanlige uttrykk. For å aktivere denne modusen, trykk F8-tasten på tastaturet.

Forbehold

Mens jeg brukte ANGRYsearch på Elementary OS, fant jeg ut at xdg-open nektet å gjøre noe, men åpnet alle søkeresultater i Colibri-nettleseren. Jeg testet ANGRYsearch på Ubuntu Desktop 18.04 for å finne ut at den fungerte som forventet (filer åpnet i standardprogrammet tilknyttet filen mimetype). Dette er faktisk ikke feilen til ANGRYsearch, men xdg-open og Elementary OS. Selv om du kjører xdg-open fra kommandolinjen (for å åpne en fil), åpnes den fortsatt Colibri Browser (uansett fil).

Neste påminnelse er at filsystemoppdateringen ikke er automatisk. Du må klikke på Oppdater-knappen for å oppdatere hurtigbufferen til ANGRYsearch.

Selv med forbeholdene er ANGRYsearch et fantastisk søkeverktøy for Linux-skrivebordet. Jeg anbefaler dette programmet på det sterkeste for alle som ønsker å gjøre filsøk på Linux raskt og smertefritt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com