Slik markerer du de øverste n-verdiene i et Microsoft Excel-ark

Bilde: filmfoto, Getty Images / iStockphoto

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Dashbordvisninger er vanligvis fleksible, slik at betrakteren enkelt kan endre kriterier. For eksempel vil en seer kanskje se de ti beste verdiene i et datasett. Andre seere vil kanskje se bare toppverdien, eller topp fem, eller topp tre, og så videre. Heldigvis kan Microsofts Excel betingede formateringsfunksjon gjøre dette uten mye arbeid. I denne artikkelen skal jeg vise deg to betingede formater som fremhever toppverdiene i et datasett: Det ene er ikke fleksibelt nok for en dashbordinnstilling, men en annen er det.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Jeg bruker (desktop) Office 365 på et Windows 10 64-biters system, men dette vil fungere i tidligere versjoner. Du kan jobbe med den nedlastbare .xlsx-filen. Denne løsningen støttes ikke av de tidligere menyversjonene. Nettleserutgaven støtter .xlsx betingede formater i en eksisterende fil. Du kan bruke den innebygde toppregelen online, men du kan ikke bruke den formelregelen online.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

Slik bruker du den innebygde regelen i Microsoft Excel

Excel tilbyr noen få innebygde betingede regler for formatering av topp- og bunnverdier. De er enkle å bruke, men de er ikke dynamiske. Du kan endre n, men du må gjøre det gjennom grensesnittet. Det betyr at seerne ikke kan endre nummeret på farten.

La oss se på regelen uansett fordi den er enkel å implementere og fungerer bra når du ikke trenger mer fleksibilitet. Ved å bruke det enkle datasettet (delvis) vist i figur A, bruker vi en innebygd betinget regel for å fremheve de ti beste produktprisene.

Figur A

We'll highlight the top 10 product prices.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Vi vil fremheve de 10 beste produktprisene.

La oss nå fremheve de ti beste produktprisene som følger:

 1. Velg produktpriser, E3: E47. Det er ikke nødvendig å sortere først. Hvis du i tillegg vil markere hele radene, velger du B3: E47.

 2. I kategorien Stiler (kategorien Hjem), klikker du betinget formatering og velger Topp / bunnregler fra rullegardinmenyen ( figur B ).

 3. Nedtrekksruten til venstre lar deg kontrollere n — du kan velge hvilken som helst verdi, men standard er 10 ( figur C ). Bruk rullegardinmenyen til høyre for å velge fra et antall faste formater. Figur D viser resultatene av å beholde begge standardinnstillingene.

Figur B

Choose a top or bottom rule.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velg en øvre eller nedre regel.

Figur C

Set n and the format.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Angi n og formatet.

Figur D

The conditional rule highlights the top 10 product prices.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Den betingede regelen fremhever de ti beste produktprisene.

Du kan angi n til hvilken som helst verdi mens du oppretter regelen, men du kan ikke endre den på farten. For å gjøre det, trenger du en formelregel.

Hvordan bruke farger i et PowerPoint-lysbilde for å fremheve informasjon (TechRepublic)

Hvordan bruke en formel

Hvis du vil ha en mer fleksibel gjennomgang av de beste n- postene, trenger du en formel. Til det vil du legge til en inndatacelle for brukeren å identifisere n . Den betingede formatregelen vil referere til inndatacellen for å bestemme hvor mange av toppverdiene som skal formateres. Du kan begrense antallet eller begrense datatypen ved å bruke en valideringskontroll, men vi kommer til å hoppe over det trinnet. Det er imidlertid noe du må tenke på når du bruker dette på ditt eget arbeid.

Formelen bruker skjemaet:

anker> = LARGE (range, n)

Excel's LARGE () -funksjon returnerer den ni største verdien i området . Ved å bruke skjemaet vårt kan vi utvide n til å være inkluderende. For vårt demonstrasjonsark, følgende formel:

E4> = STOR ($ E $ 4: $ E $ 47, 10)

returnerer SANN når den nåværende verdien er innenfor resultatene av STOR (). Figur E viser denne formelen ved siden av de uthevede verdiene fra forrige eksempel. I stedet for å bruke verdien 10 i formelen, refererer vi til inngangscellen E1:

E4> = LARGE ($ E $ 4: $ E $ 47, $ E $ 1)

TRUE / FALSE-formelen i kolonne F er ikke nødvendig; det er et visuelt hjelpemiddel.

Figur E

The formula works similar to the built-in for now.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Formelen fungerer som den innebygde for nå.

Før du legger til den nye regelen, sett inn noen rader over datasettet for å imøtekomme inngangscellen ( figur G ). La oss nå bruke formelen som følger:

 1. Velg E4: E48. (Cellreferansen inkluderer de nylig innsatte radene, så den er ikke den samme som det første eksempelet.)

 2. I kategorien Stiler klikker du betinget formatering og velger Ny regel fra rullegardinmenyen.

 3. Velg den siste regelen i toppruten.

 4. Angi formelen i den resulterende kontrollen nedenfor
  E4> = LARGE ($ E $ 4: $ E $ 47, $ E $ 1)

 5. Klikk på Format-fanen.

 6. Klikk på Fyll-fanen, velg en farge og klikk OK. Figur F viser formelen og formatet.

 7. Klikk OK igjen for å gå tilbake til arket, som ser ut til å ikke gjøre noe på dette tidspunktet. Det er fordi det ikke er noen verdi i inndatacellen.

Figur F

Enter the formula and select a format.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Skriv inn formelen og velg et format.

Hvordan bruke Outlook's Quick Step-funksjon for å spare tid på å sende e-post (TechRepublic)

Skriv inn en verdi, for eksempel 3, i inndatacellen E1 for å se resultatene vist i figur G. Som du ser, fremhever regelen de tre beste verdiene. Endre inngangsverdien til 5, til 7, og så videre. Fordi denne løsningen er dynamisk, er den en flott løsning å bruke i en dashbordinnstilling. Formelregelen fungerer like bra med et tabellobjekt og vil til og med oppdatere når du sletter og legger til nye poster.

Figur G

The rule references the input cell to determine how many values to highlight.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Regelen refererer til inndatacellen for å bestemme hvor mange verdier som skal markeres.

Send meg spørsmål fra Microsoft Office

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på e-postbeskyttet

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com