Hvordan holde virtuelle møter ved hjelp av TeamViewer

TeamViewer er et program for ekstern tilkobling til en annen datamaskin for å få tilgang til filer eller feilsøke et problem; Det er også en praktisk og effektiv måte å holde virtuelle møter med brukere, kunder, klienter og andre mennesker. Med TeamViewer kan du utføre alle de vanlige virtuelle møteoppgavene - planlegge møter, dele skjermen, snakke via en konferansesamtale, bruke videokonferanser og dele filer.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Programvaren er gratis for personlige virtuelle møter, men det koster en månedlig kostnad for bedrifter. På forretningssiden tilbyr TeamViewer tre alternativer: Enbrukerplanen koster $ 49 per måned for en enkelt lisens for en økt av gangen; Multi User-planen koster $ 99 per måned for flere lisenser for en økt hver om gangen, og Teams-planen koster $ 199 per måned for flere lisenser med opptil tre økter hver om gangen. Jo dyrere alternativet, jo flere funksjoner tilbyr det.

TeamViewer er tilgjengelig for Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iOS og Android. For denne artikkelen vil jeg dekke Windows-versjonen.

Last ned riktig versjon fra TeamViewer-nedlastingssiden. For å installere programvaren, velg hvilken type installasjon du ønsker og velg om du planlegger å bruke programmet til personlige eller forretningsmøter. Under konfigureringen kan du velge å installere et TeamViewer-møteprogramtillegg for Microsoft Outlook. Etter installasjonen dukker TeamViewer automatisk opp. Klikk på profilikonet. Hvis du allerede har en TeamViewer-konto, logg deg på; Hvis ikke, klikk på Registrer-koblingen for å sette opp en konto ( figur A ).

Figur A

TeamViewer sender deg en bekreftelses-e-post for å autorisere datamaskinen din som en pålitelig enhet. Som et sikkerhetstiltak identifiserer og trenger programvaren godkjenne enheten din basert på plassering og IP-adresse. Etter at du har svart på denne e-postmeldingen, logger du på, og du er god til å gå. Klikk på møteikonet i TeamViewer-vinduet. Du har noen få alternativer ( figur B ).

Figur B

For å planlegge et møte for en fremtidig dato og tid, klikker du på lenken til Planlegg et møte. I vinduet angir du et emne, start- og sluttdato og -tider og passord om ønskelig. Vær oppmerksom på at kontrollen tilbyr tider bare med 30-minutters intervaller, men du kan legge til en mer spesifikk tid manuelt. Hvis du planlegger å holde flere møter med samme eller lignende informasjon, klikker du i avmerkingsruten for å lagre møte for senere gjenbruk.

Hvis du trenger å sette opp et konferansesamtale, klikker du på lenken til Konfigurer konferansesamtale. Du kan velge en vanlig telefonsamtale eller Voice over IP og bruke konferanser fra TeamViewer eller fra organisasjonen din ( figur C ).

Figur C

Etter at du har lagret konferansesamtalen og møteinformasjonen, klikker du på lenken for Mine møter. Velg møtet du nettopp opprettet. Du kan redigere møtet hvis du trenger å endre informasjon, eller slette den hvis du ombestemmer deg. Ellers klikker du på Inviter-knappen for å invitere de andre deltakerne ( figur D ).

Figur D

Vinduet Inviter deltakere viser en eksempel e-post du kan sende til de andre deltakerne - rediger invitasjonen etter behov. Klikk på Åpne som e-post-knappen for å konfigurere invitasjonen som en melding i standard e-postprogrammet. Klikk på knappen Kopier til utklippstavle for å kopiere invitasjonen slik at du kan lime den inn et annet sted. ( Figur E ).

Figur E

Lukk de forskjellige møtevinduene og send invitasjonen. Når det planlagte møtet forfaller, velger du det fra møtedetaljvinduet og klikker på Start. Som et alternativ kan du starte et møte umiddelbart. Hvis du allerede har planlagt det, åpner du møteinformasjonen og klikker på Start-knappen. Hvis du ikke har planlagt det, klikker du på Presentasjonsikonet i TeamViewer. TeamViewer møteruten åpnes. Herfra velger du alternativet for å invitere kontakt, sende e-post eller kopiere til utklippstavle for å varsle møtedeltakerne ( figur F ).

Figur F

Etter at møtet har startet, vises TeamViewer-ruten. Du vil se navnet på hver enkelt deltaker når enkeltpersoner blir med på møtet. Når du er klar til å snakke, slå av mikrofonen. Du kan deretter kontrollere volumet.

TeamViewer tilbyr ulike alternativer for deling. Som standard er hele skjermen delt. Du kan endre dette ved å holde musepekeren over skjermdelingsvinduet. Klikk på pause-knappen hvis du vil pause skjermdeling; Klikk på stoppknappen for å stoppe den fullstendig. Klikk på rullegardinmenyen for å presentere skjermen for å dele et annet vindu ( figur G ).

Figur G

Du kan dele en fil med de andre møtedeltakerne. Klikk på oppføringen for File Box. Dra og slipp filen eller filene du vil dele på det området; mottakerne dobbeltklikker på filen for å åpne den på slutten ( figur H ).

Figur H

Hvis du vil legge til videokonferanser i møtet ditt, klikker du på oppføringen for Video og fjerner merket for kameraikonet for å aktivere videofeeden - nå kan de andre deltakerne se deg. Hver deltaker som vil bli sett, må fjerne merket for kameraikonet for å aktivere innmating ( figur I ).

Figur I

Du kan vise en tavle for å skrive, tegne, ta notater og lignende oppgaver. Klikk på oppføringen for Whiteboard. Klikk på verktøyet du vil bruke, for eksempel penn, markør, tekst eller taleballong. Høyreklikk på et ikon for å kontrollere størrelsen, formen, fargen og andre attributter. Du kan slette all merking du trenger å fjerne. Klikk Lagre-knappen for å lagre markeringene. For å fjerne alle markeringer, klikk på Tøm-knappen ( Figur J ).

Figur J

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com