Hvordan installere crontab-ui for ekstern bruk

Slik installerer du crontab-ui for ekstern bruk. Jack Wallen leder deg gjennom prosessen med å installere et nettbasert GUI som gjør det enkelt å sette opp og administrere cron-jobber.

Hvis du er Linux-administrator, vet du hvor viktig det er å kunne planlegge kjøringen av forskjellige applikasjoner og skript. Du har kanskje laget et strålende backupskript som gjør akkurat det du vil, når du vil ha det. Imidlertid vil ikke sikkerhetskopieringsskriptet kjøres automatisk uten hjelp av cron. Cron er planleggingssystemet for Linux, og uten det ville du være hardt presset for å planlegge vanlige oppgaver på Linux.

For noen administratorer er cron et enkelt verktøy å bruke. For andre kan det imidlertid være en skremmende oppgave å redigere den crontab-filen for å få rett. Det siste du vil gjøre er å ha den sikkerhetskopieringen planlagt til feil tid, og den fyres opp mens brukerne skriver data til diskene dine. Hva om jeg fortalte deg at det var en praktisk, nettbasert GUI du kunne bruke som ikke bare ville gjøre redigering av crontab enkel, men også tillate deg å jobbe, via en nettleser fra hvilken som helst maskin i nettverket ditt. Med andre ord, alle de GUI-mindre Linux-serverne kan dra nytte av dette også.

Jeg skal lede deg gjennom prosessen med å installere crontab-ui og hvordan du bruker den fra en annen maskin. Jeg skal demonstrere hvordan dette gjøres på en minimal installasjon av CentOS 7 (aka, ingen GUI).

Installasjon

For å installere crontab-ui, må vi først installere node.js, noe vi vil gjøre ved å installere npm. For å installere npm, må vi først installere epel-release depot. For å gjøre dette, åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo yum installere epel-release 

Med det depotet på plass, installer npm med kommandoen:

 sudo yum installere npm 

Nå kan vi installere crontab-ui med kommandoen:

 sudo npm installer -g crontab-ui 

Det er det. Du er klar til å bruke verktøyet.

bruk

Normalt ville crontab-ui bli startet med kommandoen crontab-ui . Dette vil starte prosessen og gjøre GUI tilgjengelig på http: // localhost: 8000. På dette tidspunktet er crontab-ui bare tilgjengelig fra localhost i port 8000. Det vil ikke gjøre oss noe bra på en GUI-mindre server. For å avhjelpe dette må vi diktere crontab-ui hvilken adresse og port du kan høre på. Så kommandoen for å kjøre verktøyet er nå:

 sudo HOST = SERVER_IP PORT = PORT_NUMBER crontab-ui 

Der SERVER_IP er IP-adressen til serveren og PORT_NUMBER er portnummeret du vil tilordne. For eksempel, hvis min server-IP er 192.168.1.202 og jeg vil tilordne crontab-ui til port 8000, vil kommandoen være:

 sudo HOST = 192.168.1.202 PORT = 8000 crontab-ui & 

På dette punktet kan du peke en nettleser til http://192.168.1.202:8000 og crontab-ui vil være klar til bruk ( figur A ).

Figur A

Crontab-ui er veldig brukervennlig.

Klikk på Ny for å opprette en ny crontab. I det resulterende vinduet ( figur B ), fyll ut nødvendig informasjon for cron-jobben og klikk Lagre.

Figur B

Lage en ny cron-jobb med crontab-ui.

Hvis du finner ut at du ikke kan nå serveren på port 8000, kan det hende du må åpne porten med iptables. Dette kan gjøres med kommandoen:

 sudo iptables -I INPUT -p tcp --port 8000 -j ACCEPT 

Forbehold

Crontab-ui er ikke perfekt. For det første, når du oppretter en ny jobb, må du fremdeles forstå hvilken tallverdi som representerer oppføringene for minutt, time, dag, måned, uke. Gitt minutt, time og uke skal være selvforklarende. Men for dagen, må du vite det

  • 0 og 7 = søndag
  • 1 = mandag
  • 2 = tirsdag
  • 3 = onsdag
  • 4 = Torsdag
  • 5 = Fredag
  • 6 = lørdag

En annen advarsel er at crontab-ui må kjøres med sudo, ellers vil du ikke ha skrivetillatelse til den nødvendige crontab-ui-databasen. Imidlertid er det en vei rundt dette. For å løse problemet, må du endre eierskapet til mappen node_modules med kommandoen:

 sudo chown -R USER $ (npm root -g) / crontab-ui 

Hvor USER er navnet på brukeren du vil kjøre crontab-ui som. Når du har tatt vare på det, kan du starte crontab-ui med kommandoen:

 HOST = 192.168.1.202 PORT = 8000 crontab-ui & 

Bare husk, uansett hvilken bruker du gir tillatelser til mappen node_modules vil være den eneste som kan kjøre crontab-ui, så sørg for at det er en bruker som trenger å administrere cron-jobber.

Og til slutt, tilsynelatende er det en måte å kjøre crontab-ui som en demon (med NGINX). Imidlertid ser det ut til at proxy_pass-direktivet som kreves for dette ikke ser ut til å fungere. Det betyr at du alltid må enten kjøre crontab-ui fra kommandolinjen eller som et bash-skript.

Caveat hvem bryr seg?

Selv med disse tre advarslene er crontab-ui en veldig god måte å hjelpe deg med å få cronjobsene dine i gang. Hvis du foretrekker å administrere disse jobbene med en GUI, kan dette godt være det du leter etter.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com