Slik installerer du IDLE Python IDE på Ubuntu Desktop 19.10

Slik installerer du IDLE Python IDE på Ubuntu Desktop 19.10 Hvis Python er fastkjørt papir, er du kanskje på utkikk etter en solid IDE å bruke. Se ikke lenger enn IDLE.

Hvis du er en Python-programmerer, er sjansen stor for at du gjør mye av arbeidet ditt for Linux-miljøet. På grunn av det har du nok av verktøy for å gjøre din daglige sliping mindre grindete og mer produktiv. Et slikt verktøy er IDLE Python IDE.

IDLE står for Integrated Development Environment og inkluderer funksjoner som:

  • Tekstredigering i flere vinduer

  • Syntaks utheving

  • Auto-fullføring

  • Smart innrykk

  • Python-skall

  • Integrert debugger

Den IDLE-integrerte avluseren inkluderer trinn, vedvarende bruddpunkter og synligheten av anropsstabelen. IDLE er også kryssplattform og er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows.

Det er ingen mangel på funksjoner med IDLE. Denne IDE er både åpen kildekode og gratis. Jeg vil vise deg hvor enkelt det er å installere på Ubuntu Desktop 19.10.

Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å gjøre er:

  • Et kjørende eksempel på Ubuntu Desktop 19.10 (selv om denne installasjonen vil fungere på de nyeste utgivelsene, så vel som på Ubuntu-derivater)

  • En brukerkonto med sudo-rettigheter

Slik oppdaterer / oppgraderer du Ubuntu

Før du installerer, er det alltid smart å kjøre en oppdatering / oppgradering på systemet. Merk: Hvis kjernen blir oppdatert under prosessen, vil du starte systemet på nytt slik at den nye kjernen trer i kraft.

For å oppdatere / oppgradere Ubuntu, logg deg på skrivebordet, åpne et terminalvindu og gi følgende kommandoer:

 sudo apt-get-oppdatering sudo apt-get upgrade -y 

Når oppgraderingen er fullført, start om nødvendig på nytt. Hvis du starter på nytt, logger du på igjen og er klar til å installere.

Slik installerer du IDLE

Installasjonen av IDLE er utrolig enkel. Åpne et terminalvindu igjen og gi følgende kommando:

 sudo apt-get install tomgang -y 

Det er alt som trengs for IDLE-installasjonen. Når installasjonen er fullført, er IDLE klar til å fungere.

Hvordan bruke IDLE

Hvis du klikker på skrivebordsmenyen, finner du to oppføringer for IDLE. Den ene er merket IDLE (Bruker Python 3.75) og den andre ganske enkelt IDLE. Hvis du utvikler med Python versjon 3.7.5-1 eller nyere, åpner du IDLE (ved hjelp av Python 3.75). Hvis du utvikler med en eldre versjon av Python, må du huske å bruke versjonen merket ganske enkelt "IDLE."

Når IDLE-vinduet åpnes ( figur A ), er du klar til å begynne å kode.

Figur A

The IDLE window, ready for action.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

IDLE-vinduet, klar til handling.

Skriv inn linjen ved IDLE-ledeteksten:

 print ("Hei, TechRepublic") 

Trykk Enter på tastaturet, og du skal se resultatene ( figur B ).

Figur B

Hello, TechRepublic.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Hei, TechRepublic.

Lett, ikke sant? La oss lage en ny fil med kode som vil sjekke for å se om et år er et skuddår. For å gjøre dette, åpne IDLE og klikk deretter File | Ny. Lim inn følgende kode i det resulterende vinduet:

 år = int (input ("Angi et år:")) if (år% 4) == 0: if (år% 100) == 0: if (år% 400) == 0: print ("{0} er et sprangår ".format (år)) else: print (" {0} er ikke et sprangår ".format (år)) annet: print (" {0} er et sprangår ".format (år)) annet: print ("{0} er ikke et skuddår" .format (år)) 

Neste klikk File | Lagre og gi programmet et navn (som year.py). Når filen er lagret, klikker du på Kjør | Kjør modul. Et nytt vindu åpnes og ber deg om å legge inn et år ( figur C ).

Figur C

The run module in action.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Kjøringsmodulen i aksjon.

Med dette lille Python-programmet blir du bedt om å legge inn et år, og det vil da beregne om det året er et skuddår. Da jeg så hvordan det er den første dagen i 2020 (og det er et skuddår), tenkte jeg at dette var viktig.

Og det er slik du installerer og bruker IDLE Python IDE på Ubuntu Desktop. For mer informasjon om å få mest mulig ut av dette integrerte utviklingsmiljøet, må du lese gjennom den offisielle dokumentasjonen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com