Slik installerer du Latte dock på KDE

Slik installerer du Latte på KDE Hvis du ønsker å gjøre KDE-skrivebordet litt mer effektivt, kan du prøve å legge til Latte-dock. Jack Wallen viser deg hvordan.

Jeg må tilstå, jeg liker en god brygge. Ikke bare pleier det å være et vakkert tillegg til skrivebordet, men det gjør arbeidet betydelig mer effektivt. Men ikke hvert skrivebord inkluderer en dock. Mange av de mer populære Linux-stasjonære PC-ene velger å gå på oppgavelinjen eller panelveien. Selv om det er bra for noen brukere, vil de som foretrekker en dock enten gå ruten for å velge en distribusjon som inkluderer en (for eksempel Elementary OS), installere en tredjeparts dock eller bruke en utvidelse (for eksempel GNOME's Dash to Dock) .

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Hvis du er en fan (og bruker) av KDE, trenger du ikke å føle deg utelatt. Det er en fantastisk dock som er klar til å installeres på Plasma-skrivebordet. Nevnte brygge er Latte. Latte er basert på KDE-rammeverket, så det ikke bare smelter sammen sømløst med Plasma-skrivebordet, det er bunnsolid.

La oss få Latte installert og se hvordan den brukes.

Hva trenger du

Det eneste du trenger for å få dette til å fungere, er en løpende forekomst av KDE og en brukerkonto med sudo-rettigheter. Det har ikke noe å si hvilken distribusjon du bruker (det være seg Neon, Mageia eller en annen plattform med KDE Plasma-skrivebordet).

La oss gjøre dette skikkelig.

Installasjon

Du er heldig, for det er ikke nødvendig å bry seg med kommandolinjen. I stedet åpner du KDE Discover (KDEs app store) og søker etter Latte. Du skal se to oppføringer, Latte Plasmoid og Latte ( figur A ).

Figur A: Installere Latte fra Discover.

Klikk på Install-knappen for Latte, og skriv inn brukerens sudo-passord når du blir bedt om det. Installasjonen vil starte og fullføre med et øyeblikk. Du er nå klar til å begynne å bruke dock.

bruk

I mitt tilfelle startet dock ikke ved installasjon. Å få Latte-løping er enkelt. Åpne KDE-applikasjonsstarteren (knappen helt til venstre på Kicker --aka KDE-panelet), og klikk på kategorien Programmer nederst, og klikk deretter Verktøy. Du skal se en oppføring merket Dock ( figur B ). Klikk på det for å starte Latte.

Figur B: Finne latte i applikasjonsstarteren.

På dette tidspunktet har du både Latte og Kicker i samme forekomst ( figur C ).

Figur C: Kicker blokkerer Latte.

Den beste løsningen for dette er å stille Kicker til Auto Hide (på den måten har du fortsatt tilgang til den, hvis du trenger). Før du gjør det, vil du imidlertid legge til applikasjoner i Latte. Dette gjøres ved å finne applikasjonene som skal legges til fra applikasjonsstarteren og dra dem til Latte-dokkingstasjonen.

Det er bare visse elementer du kan legge til i Latte. Du vil vite om du ikke kan legge til et bestemt element fra programstarteren når du får en feil, eller at elementet rett og slett ikke vil dra til dock (for eksempel kan ikke avloggings- eller avslutningshandlingen legges til). Du kan også bare ha forekomst av et element på kaien. Hvis du for eksempel legger til en bærerakett for Dolphin-filbehandleren, kan du ikke legge til en snarvei for et sted eller et nettverk (da de begge bruker Dolphin).

Når du har fått Latte nøyaktig slik du trenger, høyreklikker du på Kicker og velger Panelalternativer | Konfigurer panel. Når konfigurasjonslinjen åpnes, klikker du på Flere innstillinger og deretter klikker du på automatisk skjul ( figur D ).

Figur D: Aktivere Auto Hide-funksjonen for Kicker.

Når du har aktivert Auto Hide, lukker du innstillingslinjen, og du vil bare sitte igjen med Latte dock på skrivebordet ( figur E ).

Figur E: Et mye renere og effektivt skrivebord.

Hvis du trenger å bringe Kicker tilbake, bare hold markøren nederst på skjermen, så glir den opp, klar til bruk.

Konfigurer Latte

Det er en rekke alternativer å konfigurere med Latte (for eksempel beliggenhet, justering, synlighet, appletstørrelse og handling, bakgrunn, animasjoner og mer). For å nå Latte-konfigurasjonsvinduet, høyreklikker du hvor som helst på Dock og velger Dock / Panel Settings. Dette vil åpne et nytt vindu ( figur F ), der du kan tilpasse Latte for å oppfylle dine behov perfekt (eller til og med legge til en annen dock på skrivebordet).


Figur F: Latte-konfigurasjonsvinduet.

Når du har konfigurert Latte, klikker du Lukk,

og du er klar til å jobbe med din nye KDE-dock.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com