Hvordan installere Polo File Manager - og hvorfor bør du gjøre det

Hvordan installere Polo File Manager - og hvorfor du bør lære hvordan du installerer en mindre kjent Linux-filbehandler som tilbyr mange muligheter.

Linux-skrivebordet har mange alternativer. Det er ikke en enkelt applikasjon, som ikke har flere konkurrenter klar. Et perfekt eksempel er filbehandleren. Det er Nautilus, Thunar, Dolphin, Konqueror, Midnight Commander, Krusader, PCMan - listen fortsetter og fortsetter. Legg til en annen til den listen: Polo.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Polo er en avansert filbehandler for Linux-skrivebordet, som tilbyr en rekke funksjoner som du finner i lignende verktøy av det slag, og noen funksjoner du ikke ville ha. Funksjonslisten inkluderer slike som:

 • Støtte for flere oppsett (enkelt, dobbelt, firemannsrom) med flere faner i hver rute
 • Arkiver oppretting, ekstraksjon og surfing
 • Støtte for skylagring
 • Kjør og administrer KVM-bilder
 • Endre PDF-dokumenter og bildefiler
 • Start ISO-filer i KVM
 • Skriv ISO-filer til USB-stasjoner
 • Koble til FTP-, SFTP-, SSH- og Samba-servere
 • Kontrollsum og hashingstøtte
 • Sammenligning av filer
 • Og mer

Imidlertid er det en fangst som de fleste Linux-brukere ikke er vant til - en betalingsmur. Det er riktig. For å få tilgang til noen av funksjonene, må du pony up. Funksjonene du bare kan få tilgang til en gang utover betalingsmuren er:

 • Skriv ISO til USB-enhet
 • Bildeoptimaliserings- og justeringsverktøy
 • PDF-verktøy
 • Video Last ned via youtube-dl

Hvor mye er lønnsmuren? En Paypal-donasjon på $ 10 USD er nok til å komme deg utenfor veggen. Men selv uten å komme lenger enn til lønnsvegg, er Polo fortsatt en filbehandler verdt tiden din.

Et advarsel

Utenfor betalingsmuren er et annet problem (som kan gi noen brukere pause) at den siste oppdateringen til Polo skjedde for et halvt år siden, og det var ikke mer enn en maloppdatering. Og med tanke på at Polo fortsatt er oppført som Beta, kan det kanskje ikke være et godt tegn. Hvorvidt Polo fortsatt er i aktiv utvikling, er ennå ikke å se. Likevel er denne mindre kjente filbehandleren verdt å se på.

La oss installere Polo og sjekke det ut.

Installasjon

Det er to måter å installere Polo, via en .deb-fil (for Ubuntu-baserte distribusjoner) eller en .run-fil (for Red Hat, Debian og Arch-baserte distribusjoner).

For Ubuntu er installasjonen som følger:

 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Legg til nødvendig repository med kommandoen sudo apt-add-repository ppa: teejee2008 / ppa -y .
 3. Oppdater apt med kommandoen sudo apt-get-oppdatering.
 4. Installer Polo med kommandoen sudo apt-get install polo-file-manage -y .

Følg disse trinnene for alle andre distribusjoner:

 1. Last ned .run-filen til ~ / Downloads- katalogen.
 2. Gi filen kjørbare tillatelser med kommandoen chmod u + x ~ / Downloads / polo * .run .
 3. Installer Polo med kommandoen sudo sh ~ / Downloads / polo * .run .

Når du er installert, finner du applikasjonsstarteren på skrivebordets meny og starter applikasjonen. Du vil bli pålagt å gå gjennom en standard velkomstveiviser, der du kan velge din layoutstil ( figur A ).

Figur A: Velge layoutstil for Polo.

bruk

På dette tidspunktet vil Polo se og oppføre seg som en ganske standard filbehandler, med tillegg til noen få nyttige funksjoner. Til og med Polos grensesnitt ( figur B ) indikerer at det er mer under panseret enn vanlig billettpris.

Figur B: Filbehandleren i handling.

Klikk for eksempel på Terminal (i hovedverktøylinjen) for å åpne et terminalvindu i den nedre halvdelen av applikasjonen ( Figur C ).

Figur C: Polo terminalvinduet klar til å serveres.

arbeidsområder

En funksjon som brukerne virkelig vil sette pris på, er muligheten til å lage og lagre arbeidsområder. Med dette kan du konfigurere Polo på en spesifikk måte (si et ideelt oppsett for utvikling) og lagre det oppsettet som et arbeidsområde. For å gjøre dette, konfigurer Polo nøyaktig hvordan du vil ha det, og klikk deretter Arbeidsområde | Lagre som. Gi det nye arbeidsområdet et navn og klikk OK. Du kan lagre så mange Workspace-konfigurasjoner du vil.

Hvis du vil åpne et av arbeidsområdene dine, klikker du på Arbeidsområde og velger det du vil bruke ( figur D ).

Figur D: Velge fra en liste over arbeidsområder.

Jeg kom over en ulempe da jeg la et terminalvindu til et arbeidsområde. Etter å ha lagret arbeidsområdet, åpnet terminalen ikke lenger. Den eneste måten å få tilbake funksjonen var å tilbakestille økten ved å klikke Verktøy | Tilbakestill økten og start på nytt. Forbeholdet om det er at Polo ikke startet på nytt. Etter en manuell omstart var alt tilbake til det normale.

Hvorfor du bør bruke Polo

Utenom den ene feilen opptrådte Polo så vel som alle andre tilgjengelige filbehandlere. Det er også svært i stand til å være nøyaktig filbehandleren du ønsker (i stedet for at du blir den brukeren filbehandleren vil at du skal være). Og med tillegg av ekstrafunksjonene, er Polo en filbehandler som vil gjøre enhver Linux-bruker fornøyd (det være seg nybegynnere eller strømbruker).

Polo er en filbehandler som viser mye løfte, så mye at det lett kan avvikles som en standard filbehandler på mange distribusjoner. Den eneste tingen som holder Polo tilbake er beta-statusen og mangelen på nylige oppdateringer. Hvis utvikleren fortsetter å jobbe med denne applikasjonen, kan det bli noe veldig spesielt (hva filbehandlere angår). Hvis utviklingen derimot skjer i et sakte, tilfeldig tempo, kan jeg tenke meg at Polo vil rase på en haug med apper som kan ha vært. Noe som ville være synd.

Selv med forbehold er Polo en filbehandler du bør prøve, spesielt hvis du synes at distribusjonens filbehandler mangler funksjoner eller fleksibilitet.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com