Hvordan installere og bruke Flatpak på Ubuntu

Hvordan installere og bruke Flatpak på Ubuntu Universal-pakker er fremtidens vei. Ikke vær begrenset til bare snaps på Ubuntu. Jack Wallen viser deg hvordan du installerer Flatpak-støtte, så installasjonen av Flatpaks er enkel.

Ut av boksen tilbyr nyere utgivelser av Ubuntu snaps for universelle pakker. Snap-pakker er et fantastisk skritt fremover for både bruk av datamaskiner og servere, ettersom oppgraderinger og sikkerhetsproblemer er lettet. Men det er et annet universelt pakkeformat: Flatpak. Flatpak ble utviklet av Free Desktop Project og tilbyr et enestående alternativ til snaps for desktop. Med denne typen universelle pakker blir det utrolig enkelt å installere tredjepartsapplikasjoner uten å måtte legge til depoter eller håndtere avhengigheter.

Men hvis du vil benytte deg av både Flatpak og snaps på Ubuntu, må du først installere Flatpak-støtte. Jeg skal vise deg hvordan du får Flatpak i gang på Ubuntu. Jeg skal demonstrere på en daglig bygging av Bionic Beaver desktop (Ubuntu 18.04).

Installasjon

Det første vi må gjøre er å legge til nødvendig depot. For å gjøre dette, åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo add-apt-repository ppa: alexlarsson / flatpak 

Du blir bedt om å trykke Enter på tastaturet. Gjør det, og depotet blir lagt til. Oppdater apt med kommandoen:

 sudo apt oppdatering 

Installer flatpak med kommandoen:

 sudo apt install flatpak 

bruk

Vi ønsker å gjøre dette så enkelt som mulig, så vi kommer til å installere Flatpak-støtte for GNOME-programvare. For å gjøre dette, åpner du et terminalvindu og gir ut følgende kommandoer:

 sudo apt installer gnome-software-plugin-flatpak flatpak remote-add --if-not-exist flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo 

Start systemet på nytt og logg deg på igjen. Når systemet har startet på nytt, åpner du nettleseren og peker den til Flathub. Finn et program du vil installere, klikk på den tilhørende INSTALL-knappen, og velg Programvareinstallasjon (standard) fra rullegardinmenyen ( Figur A ) når du blir bedt om det.

Figur A

Installere Skype via Flatpak.


Når installasjonen er fullført, finner du applikasjonsstarteren på skrivebordsmenyen. Avslutt applikasjonen og nyt.

Fremtiden for appinstallasjon

Disse typer universelle pakker er fremtiden for appinstallasjon på Linux. Å være begrenset til bare én type betyr at du kanskje går glipp av bestemte apper eller i det minste en enkel installasjon du ikke finner med standardpakker. Prøv både snaps og Flatpaks og se om du ikke vil ha dem begge på Ubuntu-maskinen din.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com