Hvordan installere og bruke det nye Firefox Side View-eksperimentet

Hvordan installere og bruke Side View i Firefox En av de nyere tilleggene til Test Pilot er Side View. Med denne modusen kan brukere vise to nettsteder (samtidig) i ett nettleservindu.

Hvis du har vært oppmerksom, vet du at Firefox-nettleseren har gjort et seriøst forsøk på å gjenvinne sin brukerbase. Faktisk har open source-nettleseren ikke bare lyktes med den oppgaven, den har gått så langt som å bli en av de beste nettleserne på markedet (om ikke den beste nettleseren). Det er mange grunner til dette. En av de mindre kjente årsakene er Test Pilot-programmet. Testpilot lar brukere teste ut nye funksjoner for nettleseren og deretter for Mozilla å bestemme (basert på beregninger fra hvert eksperiment) hvilke funksjoner som skal rulles inn i nettleseren.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

En av de nyere tilleggene til Test Pilot er Side View. Med denne modusen kan brukere vise to nettsteder (samtidig) i ett nettleservindu. Men det er mer enn det. Med Sidevisning på, kan du justere størrelsen hvert vindu får (til et punkt ... mer om det på litt). Med det i bakhodet kan du gjøre ting som å holde en sidelinje-lignende Twitter åpen, mens du jobber i et annet vindu. Eller se en YouTube-video mens du gjør arbeidet ditt. Dette prosjektet gir en enestående (og effektiv opplevelse i Firefox). Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere og bruke Side View i Firefox.

Installasjon

Det er klart at du trenger Firefox. Du trenger en nylig utgivelse av nettleseren som støtter Test Pilot-utvidelsen. Den gode nyheten er at utviklerne har gjort det veldig enkelt å installere både Test Pilot og Side View sammen. Pek nettleseren din til Side View Test Pilot-siden. Klikk på knappen Installer testpilot og aktiver sidevisning ( figur A ).

Figur A

Installere både sidevisning og testpilot samtidig.


Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til-knappen. Når Test Pilot har installert, blir du bedt om å oppgi en valgfri e-postadresse (for å finne ut om nye eksperimenter og se resultatene fra eksperimentene du har prøvd). Når du har tatt vare på det, blir du bedt om å klikke på Legg til for å aktivere sidevisning. Gjør det, og Side View-eksperimentet vil bli lagt til Firefox-nettleseren din. Du er klar til å dra.

bruk

Å bruke Side View er ganske enkelt. Du vil merke et nytt ikon på hovedverktøylinjen (som ligger til høyre for adressefeltet). Hvis du klikker på det ikonet, vises en rullegardin med en liste over nylige nettsteder og aktuelle faner ( figur B ).

Figur B

Velge en side som skal åpnes i Side View.


Velg et av disse nettstedene, og den valgte siden åpnes i venstre sidefelt for nettleseren. Med de to sidene åpne side om side ( figur C ), kan du deretter dra separatoren for å gi venstre vindu mer plass.

Figur C

TechRepublic og Google Drive åpnes med Side View.

Den ene påminnelsen er at du med bestemte sider bare kan gi den venstre ruten en viss plass. Jeg fant noen steder på rundt 25% av full vindusstørrelse, og drafeltet stopper. Det betyr at uansett side du har i høyre rute, alltid vil inneholde rundt 75% av nettleservinduet. På grunn av dette, vil du sørge for at nettstedene du legger til i venstre rute er synlige på rundt 25%. Dette skjer ikke på hvert nettsted, så kjørelengden kan variere. Med alle nettsteder kan du imidlertid ikke utvide Side View utover 50% av skjermens eiendommer.

Personlig har jeg funnet Side View som en flott måte å ha en Twitter-feed åpen hele tiden, uten å måtte bytte mellom faner. Så hvis du har et nettsted du ofte sjekker (et som ikke trenger mye vindusplass), kan sidevisning være den ideelle løsningen.

Når du har vinduet størrelse akkurat slik du liker det, er du klar til å se sidene i sidevisningsmodus. Når du er ferdig, kan du enten klikke på X i øvre høyre hjørne av venstre rute for å lukke vinduet, eller du kan velge Bokmerker fra rullegardinmenyen øverst til venstre for å se Bokmerke-sidefeltet. Hvis du velger å gå bokmerkeruten, vil du selvfølgelig endre størrelsen på vinduet slik at det er sidefeltets størrelse.

En du går Side View ...

Det tok meg kanskje tretti sekunder å bli knyttet til det nye Side View-eksperimentet. Det er mine forhåpninger at denne Test Pilot-satsingen til slutt vil komme seg inn i det vanlige Firefox-funksjonssettet. Det er så nyttig. Prøv Side View, og se om du ikke blir avhengig av denne ett-trick-ponnien.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com