Hvordan installere en VNC-server på Linux

Slik installerer du en VNC-server på Linux Hvis du trenger å fjerne til en GUI-aktivert Linux-server, er det raskeste, billigste alternativet VNC. Jack Wallen viser deg hvordan.

Det er tilfeller når du ikke bare trenger å logge deg på en ekstern Linux-maskin, men få tilgang til hele datamaskinens skrivebord. Når du trenger å gjøre noe slikt, trenger du hjelp fra en VNC-server.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Heldigvis er det ikke utfordrende å sette opp en slik server og kan gjøres uten å bruke en eneste krone på programvare. Jeg kommer til å lede deg gjennom prosessen med å installere og konfigurere en VNC-server ved hjelp av Ubuntu Server, versjon 18.04.

Hva trenger du

For å lykkes med dette, trenger du følgende:

  • Ubuntu Server 18.04.
  • Bruker med sudo-rettigheter.
  • VNC Client for å koble til den eksterne maskinen.

La kravene oppfylle med kravene oppfylt.

Installere et skrivebord

Vi må ha et skrivebord på Ubuntu-serveren vår. For dette installerer vi det lette Xfce-skrivebordet (siden vi kjører det eksternt). For å gjøre dette, logg deg på Ubuntu Server-forekomsten og gi kommandoen:

 sudo apt-get install xfce4 xfce4-goodies -y 

Installere VNC-serveren

Vi kommer til å bruke TightVNC til dette formålet. Det er ganske enkelt å komme i gang og pålitelig. For å installere denne spesielle VNC-serveren, åpner du et terminalvindu på maskinen du vil bruke eksternt og gi kommandoen:

 sudo apt-get install tightvncserver -y 

Når installasjonen er fullført, gir du kommandoen:

 vncserver 

Dette vil opprette den opprinnelige VNC-konfigurasjonen. Du må opprette passord (som ikke kan være lengre enn åtte tegn) for både innlogging og tilgang til kun visning ( figur A ). Passordet for bare tilgangstilgang er valgfritt.

Figur A: Konfigurere VNC-serveren ved første kjøring.

Når dette trinnet er fullført, skal du se at det er et nytt 'X' skrivebord som kjører ( figur B ) på USERNAME: 1 (der HOSTNAME er vertsnavnet til den eksterne maskinen).

Figur B: VNC-skrivebordet vårt er tilgjengelig.

Drep nå VNC-serveren med kommandoen:

 vncserver -kill: 1 

Konfigurer VNC-serveren

Før du starter VNC-serveren på nytt, vil du opprette en ny konfigurasjonsfil. Kjør kommandoen:

 nano ~ / .vnc / xstartup 

Lim inn følgende innhold i denne filen:

 #! / bin / bash xrdb $ HJEM / .Kilder startxfce4 & 

Lagre og lukk den filen. Endre utførelsestillatelser for filen med kommandoen:

 sudo chmod + x ~ / .vnc / xstartup 

Start VNC-serveren på nytt med kommandoen:

 vncserver 

Du skal nå se at det nye X-skrivebordet er på HOSTNAME: 1 (der HOSTNAME er vertsnavnet til den eksterne serveren).

Koble til serveren

Vi kommer til å bruke SSH-tunneling til serveren (for en sikker tilkobling). Jeg kobler til den eksterne Linux-serveren ved å bruke en lokal Linux-maskin. Opprett SSH-tunnelen med kommandoen på det lokale skrivebordet:

 ssh -L 5901: 127.0.0.1: 5901 -C -N -l BRUKER SERVER_IP 

der USER er det eksterne brukernavnet som brukes til å starte og konfigurere VNC-serveren, og SERVER_IP er IP-adressen til den eksterne serveren. Du blir bedt om å få den eksterne brukerens passord. Når dette er autentisert, kjører den sikre tunnelen (du får ikke ledeteksten tilbake).

Start VNC-klientverktøyet, og skriv inn localhost: 5901 som adressen til VNC-serveren. Når du er tilkoblet, blir du bedt om å oppgi VNC-passordet du opprettet. Ved vellykket godkjenning, bør du se det eksterne skrivebordet ( figur C ).

Figur C: Vårt eksterne skrivebord for Ubuntu Server.

Når du er ferdig med tilkoblingen, lukker du klientprogrammet og dreper SSH-tunnelen ved å skrive tastaturkombinasjonen Ctrl + C i terminalvinduet. Hvis du vil koble til den eksterne VNC-serveren på nytt, må du opprette SSH-tunnelen på nytt før du kobler til klienten.

Klar til fjernkontroll

Og det er alt som er for å sette opp en VNC-server på Linux. Når du trenger å kunne fjerne til en server og bruke et GUI-skrivebord, kan dette være det beste alternativet - i det minste når du vil ha det raskt og billig.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com