Slik installerer du Windows-apper på Linux med Winepak

Hvordan installere Windows-apper på Linux med Winepak Å installere Windows-apper på Linux er nå mye enklere

Hvis du er en langvarig Linux-bruker, vet du at det er mange programvaretitler som lar deg gjøre arbeidet ditt. Hvis du er en Windows-bruker, som ønsker at du kan ta spranget til desktop Linux - men ikke, fordi verktøyene du trenger er bare Windows, kan du være en overraskelse. Mange Windows-apper kan installeres på Linux. Faktisk har dette vært tilfelle i noen tid, takket væreWine. Wine er et kompatibilitetslag som kan kjøre Windows-applikasjoner på Linux og andre POSIX-kompatible operativsystemer. For mange brukere har imidlertid vin i seg selv vært litt av et hinder, da det ikke alltid regnes som det mest brukervennlige verktøyet. Det er i ferd med å endre seg. Hvordan? Har du noen gang hørt om Flatpak? Hvis ikke, gir Flatpak et sandkassemiljø der brukere kan kjøre applikasjoner isolert fra resten av systemet. Disse applikasjonene er containert, så du trenger ikke å bekymre deg for avhengigheter. Du installerer beholderen, og den går. Så enkelt som det.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

For å gjøre dette enda mer attraktivt, er det en ny teknologi i byen som heter Winepak. Winepak gjør det mulig å lage containert Windows-applikasjoner som kan installeres på Linux. Se for deg at hvis du vil, kan du installere en Windows-app på Linux med en enkelt kommando. Jeg skal vise deg hvordan du gjør akkurat det. Jeg skal demonstrere på Elementary OS-plattformen og installere den velprøvde tekstredigeringsnotisblokken ++.

Flatpak

Før vi kan gjøre noe, må vi først installere Flatpak. Uten Flatpak har vi ikke Winepak. Følg disse trinnene for å installere denne avhengigheten:

 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Legg til nødvendig verktøy for apt repository add (hvis det mangler) med kommandoen sudo apt install software-features-common --no-install-recommends .
 3. Legg til nødvendig depot med kommandoen sudo add-apt-repository ppa: alexlarsson / flatpak .
 4. Oppdater apt med kommandoen sudo apt update .
 5. Installer Flatpak med kommandoen sudo apt install flatpak .
 6. Legg til Flathub-depotet med kommandoen sudo flatpak remote-add --if-not-exist flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo .
 7. Legg til Winepak-depotet med kommandoen sudo flatpak remote-add --if-not-exist winepak https://dl.winepak.org/repo/winepak.flatpakrepo.
 8. Start maskinen på nytt.

Når maskinen starter på nytt, er du klar til å installere applikasjonen.

Installere Windows-appen

Før jeg viser deg hvordan du installerer Windows-applikasjonen (i dette tilfellet Notepad ++), bør du vite at den gjeldende listen over tilgjengelige Windows-apper er ganske liten. Jeg kan forestille meg at denne listen vil vokse ganske raskt, da installering av Windows-apper på Linux ved bruk av dette betyr bør bli ganske populært. Du kan sjekke den gjeldende listen over applikasjoner her.

La oss installere Notepad ++. Nå som vi har Flatpak installert (og nødvendige repos), kan vi installere appen vår med en enkelt kommando:

 sudo flatpak installer winepak org.notepad_plus_plus.Notepad-plus-plus 

Denne kommandoen vil laste ned og installere den containerversjonerte versjonen av Windows-appen. Hvis du sjekker skrivebordsmenyen din, vil du nå finne en oppføring for Notepad ++ ( figur A ).

Figur A

Notisblokken er installert og klar til å brukes på Elementary OS.


Du kan gå tilbake til applikasjonslistesiden og installere de fleste av dem som følger med Winepak. Jeg prøvde å installere InternetExplorer8, men fant ut at det nå ikke er tilgjengelig for flatpak. Det viser seg at noen applikasjoner ikke er helt klare for prime time (og krever bygging ved hjelp av et flatpak-builder-verktøy). Det ville selvfølgelig fullstendig beseiret formålet med å ha et system som gjør det enkelt å installere Windows-apper på Linux. På grunn av dette vil vi vente til disse verktøyene er tilgjengelige for å bli installert via flatpak installasjonskommandoen.

Fremtiden kan være lys

Winepak er utrolig lovende. Hvis denne teknologien blir gitt den oppmerksomheten den fortjener, kan den ødelegge et av de siste gjenværende hindringene som hindrer massene i å migrere til Linux. Det er ikke perfekt ennå, men hvis det de allerede har å tilby er noen indikasjon, kan dette være en spillveksler for Linux.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com