Hvordan administrere Firefox Quantum-nettstedstillatelser

Firefox Quantum: Den siste iterasjonen av open source-nettleseren imponerer Firefox Quantum ble nylig utgitt, og den er alvorlig imponerende. Jack Wallen tilbyr opp sin første take on open source nettleser, og hevder den overgår Chrome.

Hvis du har gått over til Firefox Quantum, er sjansen stor for at du nyter mye fart og pålitelighet. Men ikke skriv av Firefox for ikke å være fleksibelt - det er det. I motsetning til den rivaliserende Chrome, er ikke noe av fleksibiliteten like opplagt. Ta for eksempel nettstedstillatelser. Med de fleste nettlesere kan du bestemme på nettstedbasis hva hver URL har tilgang til i nettleseren. Stedsinformasjon, Flash, muligheten til å installere tilleggsprogrammer, laste bilder og mye mer er under din kontroll. Saken er med Chrome at tillatelsene er ganske åpenbare. Klikk på informasjonsknappen (direkte til venstre for nettadressen til nettstedet - figur A ), så kan du få øyeblikkelig tilgang til nettstedets tillatelser.

Figur A

Nettstedstillatelser er veldig åpenbare under Chrome.

Med Firefox er disse tillatelsene der, bare ikke like opplagte. Som du kanskje forventer, gir Firefox deg enda mer kontroll enn Chrome. La oss se på hvordan du får tilgang til nettstedstillatelser under Firefox Quantum.

Få tilgang til tillatelser

Pek Firefox til et nettsted. Når nettstedet er lastet inn, vil du se det sirklete "jeg" til venstre for URLen. Klikk på det ikonet for å avdekke rullegardinmenyen ( figur B ).

Figur B

Firefox URL-informasjon-rullegardinmenyen.

Som du kan se, har jeg ikke gitt det aktuelle nettstedet noen tillatelser. For å gjøre det, klikk på høyre piltast. Dette vil åpne for en ny popup ( figur C ).

Figur C

Vi ser nå at nettstedets sertifikat ble bekreftet av DigiCert, men hva annet?

Klikk på Mer informasjon-knappen, nederst i den popupen, for å avsløre det aktuelle nettstedets tillatelsesvindu ( figur D ).

Figur D

Nettstedets tillatelsesvindu for TechRepublic.com.

I dette nye vinduet kan du adressere alle nettstedets tillatelser for gjeldende URL. Bla gjennom oppføringen og aktiver eller deaktiver alt du måtte trenge. Som du ser er det ikke alt du kan kontrollere. Klikk på fanen Sikkerhet, og du kan administrere nettstedets sertifikater, informasjonskapsler og passord ( figur E ).

Figur E

Administrer sertifikater, informasjonskapsler og passord.

Klikk på fanen Feeds, og du kan abonnere på hvilken som helst av nettstedets tilgjengelige RSS-feeder. Klikk på Media-fanen, så kan du blokkere bilder fra tredjepartsnettsteder. Den eneste tingen som mangler fra Media-fanen er muligheten til å blokkere tredjepartsvideo. I dette tilfellet dekker Media bare bilder, bakgrunnsbilder og ikoner.

Hva med misligholdene?

Når du pirker rundt på nettstedets tillatelser, vil du komme over Use Default ganske mye. Hva er det og hvor klarer du det? For å angi globale tillatelser, klikk på Firefox-menyknappen (tre horisontale linjer i øverste høyre hjørne) og klikk på Innstillinger. Klikk på Personvern og sikkerhet (fra venstre navigasjon) og bla gjennom alternativene. Dette er dine standarder. Du kan aktivere eller deaktivere alternativene du vil angi globalt. Dette gjør det enkelt for deg å kontrollere alle tillatelser. For eksempel kan du angi veldig strenge standarder, og når du støter på et nettsted som ikke fungerer som det skal på grunn av disse standardene, kan du åpne vinduet for tillatelser for nettsteder og justere deretter til nettstedet fungerer som det skal.

Og det er slik du administrerer tillatelser på Firefox Quantum. Selv om det kanskje ikke er så forenklet som Chrome, gir det deg mer kraft til å kontrollere hva disse nettstedene kan få tilgang til i nettleseren din. Med litt forsiktighet kan Firefox Quantum-nettleseren være veldig sikker. Bruk det med omhu og nyt et nytt nivå av nettlesersikkerhet og pålitelighet.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com