Hvordan håndtere skrifter med Windows 10 april 2018-oppdateringen

Bilde: Matt Elliott / CNET

Du har en hær av skrifter installert på din Windows 10 PC. Å administrere dem alle kan være en utfordring, spesielt hvis du bruker en rekke skrifter for programmer som Microsoft Office og Adobe Creative Suite. Hvordan kan du se alle tilgjengelige skrifter, sjekke utseendet deres og ta tak i flere skrifter?

Du er kanskje vant til å kontrollere skriftene dine via kontrollpanelet-appleten, men med Windows 10. april 2018-oppdateringen kommer et nytt og dedikert innstillingsskjermbilde for skrifter. Ved å gå gjennom Innstillinger, kan du se hvordan hver font ser ut uten å måtte forhåndsvise den. du kan søke etter spesifikke skrifter med navn; og du kan laste ned flere skrifter fra Microsoft.

Først må du sørge for at du kjører Windows 10 April 2018-oppdateringen ved å følge disse trinnene.

1. Åpne Innstillinger.

2. Klikk System og velg Om.

3. Bla til bunnen av skjermen og se etter versjonsnummeret under Windows-spesifikasjoner. Hvis tallet er 1803, er du klar ( figur A ); Hvis ikke, flytt til kategorien Oppdatering og sikkerhet i Innstillinger. Installer oppdateringen som heter Feature Update til Windows 10, versjon 1803.

Figur A

4. Hvis oppdateringen ikke vises, kan du manuelt installere den ved å bla til Microsofts nedlastingsside for Windows 10.

5. Gå tilbake til Innstillinger for å få tilgang til fontkontrollene i april 2018-oppdateringen.

6. Klikk Tilpasning og velg skrifter.

7. Rett utenfor flaggermusen viser skjermen skriftene dine i alfabetisk rekkefølge med en smak av hvordan hver font ser ut ( figur B ). Bla nedover i listen for å se en forhåndsvisning av alle installerte skrifter. Du kan også søke etter spesifikke skrifter - begynne å skrive navnet på en font i søkefeltet, og skjermen viser deg alle matchende skrifter.

Figur B

Noen skrifter har bare ett skriftansikt uten spesielle attributter, mens andre skrifter har flere ansikter, for eksempel vanlig, fet, kursiv, fet kursiv og mer.

8. Klikk på en skrift som har mer enn ett ansikt. Fontens skjerm viser tekstforhåndsvisninger som viser stilene til de ekstra ansiktene ( figur C ). Du kan forstørre eller krympe eksempelteksten ved å flytte glidebryteren på baren Endre størrelse.

Figur C

9. Enda kulere, kan du skrive din egen tekst for å se hvordan den ser ut i denne skriftstilen. Skriv inn et ord eller ord i feltet for Type her for å forhåndsvise font ( figur D ).

Figur D

Du vil merke at skjermbildet til hver skrift viser en Avinstaller-knapp. Kan du avinstallere en font? Bør du avinstallere en font? Det kommer an på. Skrifter som følger med Windows er beskyttet og kan ikke fjernes. Forsøk å avinstallere en font som Arial, Calibri, Tahoma, Times New Roman eller Wingdings, og du vil motta en melding som advarer deg om at skriften ikke kan slettes fordi den er en beskyttet systemtype ( figur E ).

Figur E

Du kan slette skrifter som er installert av andre programmer, for eksempel Adobe Creative Suite, men motstå fristelsen - du vil ikke frigjøre mye plass, og du kan støte på problemer med visse programmer. Gjenoppretting av en slettet font krever også at du installerer programmet som la dem til, så det er vanligvis ikke verdt innsatsen.

I stedet kan det være lurt å legge til skrifter i Windows, som du kan gjøre direkte gjennom Microsoft. Klikk på koblingen for å få flere skrifter i Microsoft Store på fonteninnstillinger-siden. Butikken åpner for å vise et lite utvalg av skrifter - noen gratis, noen betalte ( figur F ). Klikk på en font du ønsker og klikk på Get-knappen for å laste ned og installere den. Når du klikker på Start-knappen, kommer du tilbake til Font Settings-siden, der du kan bla for å møte og hilse på den nye skriften.

Figur F

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com