Hvordan administrere Microsoft Office med gruppepolicy

Bilde: Microsoft

IT-administratorer som bruker Group Policy og Microsoft Office i sin organisasjon, kan administrere og vedlikeholde Office gjennom de riktige retningslinjene. Ved å legge til passende Group Policy-maler for din versjon av Office, kan du kontrollere nøkkelinnstillinger for suiten generelt og for hvert spesifikt program, for eksempel Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Det første trinnet ditt er å laste ned nødvendige gruppepolitiske ADMX- og ADML-malfiler for din versjon av Office. På en nedlastingsside fra Microsoft finner du filene for Office 365 ProPlus, Office 2019 og Office 2016. På denne siden finner du filene for Office 2013.

LÆR MER: Office 365 Forbrukerpriser og funksjoner

  1. Klikk på Last ned-knappen på den aktuelle siden ( figur A ).
  2. På den neste siden velger du den nedlastbare EXE-filen for 32-biters (x86) eller 64-biters (x64), avhengig av hvilken bitness Office du bruker.
  3. Klikk Neste og lagre deretter EXE filen.

Figur A

Bilde: Microsoft
  1. Kjør den nedlastede EXE-filen for å trekke ut filene den inneholder.
  2. Godta Microsofts lisensvilkår.
  3. Velg en destinasjon for de ekstraherte filene.
  4. Åpne mappen for de ekstraherte filene, og du bør finne en Excel-fil, en ADMX-mappe for ADMX-filene og språkfilene, og en admin-mappe for OPAX-filene hvis du bruker Office Customization Tool til å distribuere Office.
  5. Åpne Excel-regnearket for gruppepolicyinnstillingene for å se en liste og beskrivelse av ADMX-maler og andre filer, samt de spesifikke policyene for hver mal og hver Office-applikasjon ( figur B ).

Figur B

Deretter må du kopiere ADMX-filene og ADML-språkfilene til riktig mappe eller beholder for gruppepolicyadministrasjonen. Hvis du bruker en sentral butikk for gruppepolicy, er trinnene annerledes enn om du bruker en enkelt datamaskin eller en håndfull datamaskiner med lokalt lagrede maler. Microsoft Support-artikkelen om hvordan lage og administrere Central Store for Group Policy Administrative Maler i Windows forklarer alternativet Central Store. Jeg skal forklare alternativet for lagring av maler lokalt.

På datamaskinen din lagres gruppepolicymalene på C: \ Windows \ PolicyDefinitions. Kopier de ekstraherte Office ADMX-filene til denne mappen ( figur C ).

Figur C

ADML-filene lagres i den spesifikke undermappen for språket ditt (f.eks. En-USA). Åpne den spesifikke språkundermappen for filene du pakket ut. Kopier ADML-filene til den samme undermappen under PolicyDefinitions ( figur D ).

Figur D

Åpne deretter Group Policy Editor eller Management Console. Office-malene lastes automatisk inn og blir tilgjengelige. Du finner dem på to forskjellige steder. For maskinspesifikke innstillinger, gå til Computer Configuration | Administrative maler | Microsoft Office (2016 eller 2013). Her kan du kontrollere visse lisenseralternativer, administrere forskjellige sikkerhetsinnstillinger og aktivere automatiske oppdateringer ( figur E ).

Figur E

For brukerspesifikke innstillinger, gå til Brukerkonfigurasjon | Administrative maler. Her finner du en mappe for Microsoft Office for å kontrollere generelle Office-innstillinger. Du finner også mapper for hver av de spesifikke Office-applikasjonene - Access, Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Project, Visio, Word og Skype ( figur F ).

Figur F

Det er tydeligvis mange policyer og innstillinger her å gjennomgå. Det kan være lurt å starte med de generelle Office-innstillingene og deretter gå til retningslinjene for hver applikasjon. Du bør også kontinuerlig se regnearket for innstillinger for Excel Group Policy som referanseramme når du angir retningslinjene.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com