Hvordan administrere brukere på NTOPNG

Hvordan håndtere brukere på NTOPNG Finn ut hvordan du legger IT-staben til NTPNG som brukere, slik at du kan delegere overvåkningen av firmaets nettverk.

NTOPNG er et kraftig, åpen kildekode, sanntidsovervåkingsverktøy for nettverk som tilbyr mange funksjoner. Hvis du tilfeldigvis distribuerer dette verktøyet i ditt datasenter, og har en rekke IT-medarbeidere som trenger tilgang til denne nettbaserte tjenesten, vil du være glad for å vite at NTOPNG inkluderer et verktøy som gjør det enkelt å administrere brukerne dine.

Med NTOPNG brukeradministrasjonsverktøy har du kontroll over hva medarbeiderne kan kontrollere når de har logget seg på.

Jeg skal vise deg hvordan du oppretter en ny NTOPNG-bruker og hvordan du kan begrense dem til hva de kan få tilgang til.

10 ting selskaper oppbevarer i sine egne datasentre (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å fungere, er en kjørende instans av NTOPNG og en administrator som kan logge inn med. Hvis du ikke allerede har NTOPNG installert, følg instruksjonene i Hvordan installere ntopng på en Debian minimal-server. Når serveren er i gang, kan du begynne å opprette nye brukere.

Hvordan lage brukere

Logg deg på NTOPNG-forekomsten på http: // SERVER_IP: 3000 (der SERVER_IP er IP-adressen til hosting-serveren) og logg inn med brukeradministratoren og passordet du angav under installasjonen.

Når du har logget deg på, kan du opprette en ny bruker. Denne brukeren trenger ikke å ha en konto på hosting-serveren, så ikke bekymre deg for å opprette brukeren på systemet.

Fra NTOPNG-hovedsiden ( figur A ), klikker du på tannhjulikonet øverst til høyre og klikker på Administrer brukere.

Figur A

The NTOPNG settings menu.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Innstillingsmenyen for NTOPNG.

I det resulterende vinduet ( figur B ), klikker du på + -knappen i øvre høyre hjørne.

Figur B

The NTOPNG user management page.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

NTOPNG-brukerhåndteringssiden.

Fyll ut detaljene for den nye brukeren i det resulterende popup-vinduet ( figur C ).

Figur C

The New User creation window.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Opprettingsvinduet for ny bruker.

Her er hva som er viktig med det nye brukervinduet:

  • Sørg for å velge riktig rolle mellom ikke-privilegerte og administratorbrukere.

  • Velg enten et spesifikt nettverksgrensesnitt brukeren vil ha tilgang til, eller velg hvilket som helst (for alle nettverksgrensesnitt).

  • Konfigurer de tillatte nettverkene riktig. Hvis du vil at brukeren bare skal ha tilgang til et enkelt nettverk, vil den konfigurasjonen se ut som 192.168.1.0/24. Hvis du vil at brukeren skal ha tilgang til en rekke spesifikke nettverk, vil den konfigurasjonen se ut som 192.168.1.0/24, 10.1.0.0/24. Hvis du vil at brukeren skal få tilgang til alle nettverk, vil konfigurasjonen være 0.0.0.0/0, ::/0.

Når du har konfigurert den nye brukeren riktig, klikker du på Legg til ny bruker, og brukeren er klar til å gå. Du kan deretter sende den nye brukeren detaljene for pålogging. Når de er logget inn, kan de begynne å bruke NTOPNG, i henhold til deres tildelte brukerrolle.

Og det er kjernen i å administrere brukere på NTOPNG. Den tilbyr ikke for mye, men det den inkluderer vil være en velsignelse for enhver nettverksadministrator som trenger å tildele andre IT-medarbeidere roller på det nettbaserte nettverksovervåkingssystemet.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com