Hvordan migrere data fra Office 365 til G Suite

Hvordan øke samarbeidet om Office 365-dokumenter i G Suite sanntids tilstedeværelse, tilgjengelig i Drive File Stream, hjelper brukere å unngå versjonskonflikter når de redigerer.

Når du bestemmer deg for å flytte fra Office 365 til G Suite, må du bestemme hvordan du flytter dataene dine. Hvis du har brukt Office 365, har du sannsynligvis e-post, kontakter og kalenderdata du vil beholde. Du har sannsynligvis også alle slags Office-formatfiler, for eksempel Word-dokumenter, Excel-regneark og PowerPoint-presentasjoner, sammen med forskjellige PDF-filer, bilder, videofiler og mer.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

En mulighet er selvfølgelig å begynne på nytt: Begynn å bruke G Suite og ikke flytt data. For de fleste organisasjoner vil det ikke være et levedyktig alternativ. Men for en individuell eller en mikroorganisasjon, kan en ren start være mulig under noen omstendigheter. Hvis det er tilfelle, kan du registrere deg for G Suite, justere innstillinger, legge til kontoer og deretter begynne å bruke G Suite.

Oftere ønsker du å flytte din eksisterende e-post, kontakter, kalendere og filer fra Office 365 til G Suite. Googles støttesider inneholder guider som dekker et bredt spekter av migrasjonsmiljøer og alternativer. Men for et trekk fra Office 365 til G Suite, kan en av følgende metoder være passende for forskjellige organisasjoner med forskjellige behov.

G Suite datamigrering

Med G Suite Data Migration Service kan du migrere e-post, kalender og kontakter for organisasjonen din. Du kan bruke verktøyet til å trekke over hvert sett med data om gangen, ikke alt på en gang. Med andre ord, du vil kjøre den en gang for å flytte e-post, en annen gang for å flytte kontakter og igjen for å flytte kalenderdata ( figur A ).

Figur A

Få tilgang til Data Migration Service fra G Suite administrasjonskonsoll. Tjenesten kan flytte post, kontakter og kalenderelementer til G Suite-kontoer.

For å starte en overføring, logger du på G Suite-administrasjonskonsollen som en superadministrator på admin.google.com i Chrome på skrivebordet, og deretter velger du Migrering av data. Du trenger også administrativ tilgang til Office 365-miljøet for å opprette en rollekonto med rettigheter til etterligning i Office 365-oppsettet ( figur B ). Du må også ha konfigurert G Suite-kontoer - kilde- og destinasjonskontoer må begge finnes. Merk: Data Migration Service vil ikke opprette kontoer - den flytter bare data fra en konto til en annen.

Figur B

Velg Office 365 som migrasjonskilde. Du må legge til Office 365-rollekontoen din, med legitimasjon, før du kan starte en import.

Hvordan migrere filer

Mens Data Migration Service flytter e-post, kalenderelementer og filer fra desember 2018, migrerer den ikke filene dine. Filer i hver konto som var i OneDrive vil fortsatt være i OneDrive - du må flytte filene manuelt.

For hver persons konto vil du flytte filer enten til Google Drive My Drive eller til forskjellige delte teamdrivere. Generelt vil du sannsynligvis opprette en Team Drive for hvert team i organisasjonen din for delte filer. Husk: Hvert medlem av en Team Drive har tilgang til filer på den Team Drive; andre filer kan flyttes til personens Min Disk. Les artikkelen min "Slik flytter du filer fra en server på stedet til Google Drive" for mer informasjon. Denne manuelle flytteprosessen er omtrent den samme, selv om OneDrive er i stedet for en lokal server.

Tredjeparts migrasjonstjeneste

Et enklere overføringsalternativ kan være å bruke en tredjepartstjeneste, for eksempel CloudMigrator. Selskapet tilbyr to alternativer: CloudMigrator, som er et nedlastbart produkt for komplekse migrasjoner, eller CloudMigrator Go, for enklere migrasjoner. Hvis du flytter fra et standard Office 365-oppsett, med filer på OneDrive for Business, vil CloudMigrator Go sannsynligvis være et solid valg ( figur C ).

Figur C

Alternativt kan en tredjepartstjeneste, for eksempel CloudMigrator Go, flytte post, kalender, kontakter og filer.

Den største fordelen med CloudMigrator Go over Googles Data Migration Service er at den vil flytte e-post, kalenderelementer, kontakter og filer. Det sparer deg også tid, fordi du ikke trenger å kjøre tjenesten tre ganger slik du ville gjort med Googles Data Migration Service. Men bekvemmeligheten til CloudMigrator Go koster en engangsavgift på $ 15 per migrert konto.

Din opplevelse?

Hvis du har flyttet data fra Office 365 til G Suite, hvilken migreringsmetode brukte du for å flytte post, kontakter og kalenderelementer? Og hvilken metode brukte du for å flytte filer til Google Drive? Gi meg beskjed i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com