Hvordan optimalisere Windows 10 strøminnstillinger for høyere ytelse

Bilde: ipopba, Getty Images / iStockphoto

Uansett hvilken rolle de er tildelt i et næringsliv, vil de fleste brukere at deres Microsoft Windows 10-datamaskin alltid skal fungere på sitt høyeste ytelsesnivå. Når en Windows 10-PC sendes fra fabrikken, er det imidlertid mer sannsynlig at strøminnstillingene er valgt for å gi det som blir referert til som "balansert" ytelse.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Selv om balansert ytelse er bra for mange aktiviteter, kan det føre til problemer for mer krevende oppgaver, spesielt hvis disse oppgavene krever redigering av lyd, video og store multimediafiler. Slike beregninger og datatunge aktiviteter kan kreve lett tilgjengelig tilgang til høyytelsesdatatjenester som tilbys av spesifikke endringer i Windows 10-systemets strøminnstillinger.

Denne veiledningen viser hvordan du justerer strøminnstillinger på Microsoft Windows 10 PC for å gi mer pålitelig tilgang til datatjenester med høy ytelse.

Optimaliser ytelsesinnstillingene i Windows 10

Windows 10-strømalternativene vi skal finpusse er ikke plassert i standardinnstillingsskjermbildet. Den er gravlagt i kontrollpanelet. Hvis du ikke har kontrollpanelet festet til Windows 10-oppgavelinjen, skriver du "kontrollpanel" i Cortana-søkefeltet på skrivebordet og klikker på resultatet som viser den aktuelle skrivebordsappen. Du skal se en skjerm som ligner på figur A.

Figur A

Klikk på tittelen System og sikkerhet og deretter Power Options-delen på neste skjermbilde for å komme til riktig kontrollpanel, vist i figur B.

Figur B

Avhengig av datamaskinen din, kan det hende du ser flere forhåndsinnstilte planinnstillinger (balansert, strømsparing, ytelse, etc.). For den bærbare datamaskinen i vårt eksempel er det bare en balansert innstilling. Klikk på den aktuelle aktive Endre planinnstillinger- koblingen for å avdekke gjeldende innstillinger ( Figur C ).

Figur C

Endre Sett datamaskinen til hvilemodus under tilkoblet til Aldri-stillingen. Hvis det er en batteriposisjon, som for eksempel vår bærbare PC, er det best å holde det i et relativt kort tidsintervall for å spare batteristrøm.

Klikk på koblingen Endre avanserte strøminnstillinger for å komme til konfigurasjonsskjermbildet vist i figur D.

Figur D

Klikk på pluss-knappen for å utvide USB-innstillinger, og klikk deretter på pluss-knappen for å utvide USB-selektive suspendere innstillinger . Endre innstillingene for plugget til å lese "deaktivert", som vist i figur E.

Figur E

Utvid deretter prosessorens strømstyringsinnstillinger og utvid deretter minimum prosessortilstand . Endre den tilkoblede innstillingen for å lese 100%, som vist i figur F.

Figur F

Når du er ferdig, klikker du Bruk, OK, og deretter Lagrer du endringer for å få de nye strøminnstillingene til å tre i kraft.

Hvis du har problemer med å spille inn lyd- eller videofiler ved å bruke eksterne enheter som er koblet til PC-en din ved hjelp av USB-porter, kan disse justeringene løse mange av problemene dine, og de bør prøve før du tar mer drastiske tiltak. På den annen side, hvis Windows 10-PC-en din fungerer litt treg i det siste, kan disse justeringene av strøminnstillinger fordoble datamaskinens ytelse uten å måtte bruke penger på ny maskinvare.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com