Hvordan øke zoomstørrelsen på e-post permanent i Outlook ved hjelp av en VBA-makro

Bilde: Talaj, Getty Images / iStockphoto

Av grunner til at Microsoft aldri helt har artikulert, er det foreløpig ingen måte å zoome inn innholdet i en e-post automatisk når den vises i forhåndsvisningsruten til Outlook 2016. Leserne kan bruke zoomkontrollene manuelt for å justere størrelsen på teksten på skjermen, men det er ingen måte å stille inn zoomstørrelsen permanent i forhåndsvisningsruten. For de av oss med mindre enn perfekt syn kan dette være spesielt irriterende.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

På samme måte når brukere dobbeltklikker på en e-post i Outlook 2016 for å åpne meldingen i sitt eget vindu, er det ingen konfigurasjon eller innstilling tilgjengelig som vil automatisere en økning i den totale størrelsen på teksten som vises. Igjen kan lesere justere zoominnstillingene manuelt ved å bruke kontrollene, men for å automatisere prosessen må vi ty til en VBA-makro. Spesielt må vi ty til en VBA-makro som er autorisert med et selvsignert digitalt sertifikat.

(Tech Pro Research)

Denne veiledningen for hvordan du viser hvordan du oppretter en VBA-makro som automatisk endrer zoominnstillingene for e-post som vises i Microsoft Outlook 2016. Denne makroen fungerer bare for e-postmeldinger som brukere åpner med dobbeltklikk - den vil ikke fungere i forhåndsvisningsruten. I tillegg antas det at du har endret konfigurasjonsinnstillinger og opprettet et selvsignert digitalt sertifikat som foreslått i Hvordan lage et selvsignert digitalt sertifikat for VBA-makroer i Office 365.

Lage makroen

Å lage en grunnleggende VBA-makro ved hjelp av Microsoft Office-utviklerverktøy krever et betydelig antall trinn. Det første trinnet er å åpne applikasjonen som er spesifikk for makroen din. I dette tilfellet vil det være Outlook 2016.

Hvis Utvikler-fanen ikke er oppført i Outlook-fanens meny, må du legge den til. Klikk File | Alternativer | Tilpass bånd. Bla nedover høyre navigasjonsrute, som vist i figur A, til du finner avmerkingsboksen for utvikleren. Merk av i ruten og klikk OK.

Figur A

Tilbake i Outlook, klikker du på kategorien Utvikler og deretter på Visual Basic-knappen for å starte VBA-økten. Som vist i figur B er det ikke mye å se på før du starter et prosjekt.

Figur B

Klikk på pluss-tegnene (+) i mappene for å utvide treet og dobbeltklikk på ThisOutlookSession- oppføringen. For neste trinn må vi legge til passende referansebiblioteker til makroen vår. Klikk Verktøy-menyelementet, og klikk deretter Referanser. Finn disse oppføringene i listen som følger med ( figur C ) og plasser merket i hver.

  • Visual Basic for applikasjoner
  • Microsoft Outlook 16.0 Object Library
  • OLE Automation
  • Microsoft Office 16.0 Object Library
  • Microsoft Word 16.0 Object Library
Figur C

I Word og Excel kan brukere registrere handlingene sine, og Visual Basic vil produsere brukbar kode som deretter kan redigeres og lagres som en makro. Dessverre kan ikke VBA-makroer for Outlook tas opp på denne måten, og mer kodingsevne er påkrevd. Eksempelet Outlook VBA-makro, vist i figur D, ble skrevet av Matt Pilz og kan nås på hans personlige nettsted.

Figur D

Når du har kopiert og limt inn makroen i redigeringsprogrammet, er det på tide å bruke det selvsertifiserte digitale sertifikatet vi opprettet nettopp for slike anledninger. Klikk på Verktøy-fanen igjen, og klikk deretter på menyelementet Digital signatur. Klikk på Velg-knappen som vist i figur E, velg riktig sertifikat, og klikk deretter OK.

Figur E

Lagre VBA-prosjektet ditt ved å klikke på Lagre-knappen og lukk deretter VBA-redigereren. Til slutt lukker du Outlook, der du blir spurt om du vil lagre igjen, noe du gjør.

Neste gang du åpner Outlook ( figur F ), vil du se et varsel som advarer deg om makroens eksistens. Klikk på Stol på alle dokumentene fra denne utgiverknappen, og makroen får lov til å løpe fra det punktet fremover.

Figur F

Når VBA-makroen er aktiv og autorisert, når du dobbeltklikker på en e-post, vil den åpne som normalt, bare teksten vises på et zoomnivå på 175%. Du kan justere den prosentandelen i VBA-koden, hvis den ikke er satt til et nivå du vil.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com