Slik konfigurerer du Munki på macOS Server for å administrere Apple-datamaskinene dine

Bilde: Poravute, Getty Images

Macadministrasjon kan være et terningkast for mange organisasjoner. Mens førstepartsverktøy ofte gjør en beundringsverdig jobb med å håndtere de vanlige lederoppgavene, kommer verktøy som gir reell innsikt i den daglige bruken av disse enhetene, fra tredjepartsutviklere og krever vanligvis kostbare lisensavgifter.

Mer om Apple

 • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
 • iPhone 11: Et jukseark
 • Apple Watch Series 5: Et jukseark
 • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Mens alle verktøy - både for første og tredje part - har fordeler og ulemper, spiller støtte en stor rolle i deres pågående bruk. Dette gjelder spesielt for organisasjoner som ikke har ingeniører som spesialiserer seg på Apple-produkter, som tvinger dem til å stole på disse støtteplanene for hjelp når ting ikke går som planlagt.

Når det er sagt, kan kraftige åpen kildekodeverktøy som Munki, systemadministrasjonsverktøyet med robuste programvareadministrasjonsfunksjoner og et sterkt brukerstøttesamfunn installeres, konfigureres og kjøres på macOS for å administrere alle Apple-datamaskiner i bedriften - uansett hvordan stor eller liten. Tross alt ble Munki utviklet av Walt Disney Animation Studios for å hjelpe til med ledelsen av de tusenvis av Mac-er som de bruker daglig når de jobber med alt fra animasjonsshorts til spillefilmer.

Det beste av alt er at Munki er avhengig av Apple-programvarepakker, lese- og skrivetillatelser for kataloger for delt distribusjon og en webserver for å levere pakkene til klientdatamaskiner. Og i denne artikkelen vil trinnene som er nødvendige for å konfigurere Munki på macOS Server, bli beskrevet.

Før vi hopper inn, er det imidlertid noen få krav som er nødvendige for å sikre at Munki kan løpe ordentlig:

 • Apple-datamaskin som kjører macOS Server 10.7 (Lion) -10.13 (High Sierra)
 • Munki 3-pakken (siste v3.4.1, per dette skrivet)
 • Google Chrome.dmg installasjonspakke
 • Internettilgang
 • Byttet nettverk
 • Admin-legitimasjon

Merk: Munki 3 støtter macOS 10.14 (Mojave), men på grunn av endringer gjort av Apple i denne versjonen, er installasjonsprosessen for Munki som kjører innfødt på macOS Mojave forskjellig fra tidligere versjoner. En fremtidig artikkel vil omfatte trinnene for å konfigurere Munki på macOS Mojave uten macOS Server-komponenten.

Opprette Munki depot

Logg deg på datamaskinen med administratorbevis. Start macOS Server og sørg for at nettstedstjenesten opprinnelig er konfigurert ( figur A ).

Figur A

Hvis ikke til stede, start Terminal og skriv kommandoen nedenfor for å starte webserveren ( figur B ).

Figur B

 sudo serveradmin start web 

Gå tilbake til Server.app, og nettsteder skal nå vises under Tjenester og bør være slått på ( figur C ).

Figur C

Gå tilbake til terminal og skriv inn følgende kommandoer for å endre katalogen til rotplassen som skal brukes til å lage katalogstrukturen for Munki-depotet. Når du navngir depotet, ble ordet "repo" brukt i eksemplet, men det kan navngis til alt du ønsker ( figur D ).

Figur D

 cd / Library / Server / Web / Data / Sites / Standard mkdir repo mkdir repo / kataloger mkdir repo / pkgs mkdir repo / pkgsinfo mkdir repo / manifests 

Den endelige kommandoen nedenfor, når den kjøres, vil endre tillatelsene for å sikre at den er tilgjengelig.

 chmod -R a + rX / Bibliotek / Server / Web / Data / Nettsteder / Standard / repo 

Konfigurere webserverinnstillingene

 1. Når lagringsstedet er opprettet, bytter du tilbake til nettsteder-delen i Server.app. Klikk på Server-nettstedet / Port 80-oppføringen for å merke det, og klikk deretter på blyantknappen for å redigere innstillingene.
 2. Ved siden av viderekoblinger, klikk på Rediger ... -knappen og slett den eneste oppføringen som viderekobler port 80-trafikk til port 443, og klikk deretter OK. Munki kan noen ganger ha problemer med å omdirigere trafikk som gjør at den ikke klarer å behandle visse filer, så det er best å fjerne viderekoblingen helt, for nå.
 3. Når du har lagret innstillingene, blir du ført tilbake til forrige seksjon. Klikk på Rediger avanserte innstillinger ... -knappen, og merk av i ruten ved siden av Tillat mappeoppføring, og klikk deretter OK for å lagre. Dette vil komme til nytte senere når du verifiserer at Munki var riktig konfigurert.
 4. For å teste webserverens konfigurasjon, åpne en nettleser og skriv inn http: // localhost / repo som URL. Hvis du kan se katalogindeksen, er depotet riktig konfigurert ( figur E ).

Figur E

5. Til slutt vil følgende kommando opprette en symbolsk kobling til Munki-depotet på macOS-webserveren som lar den tjene repo-innholdet ( figur F ).

Figur F

 sudo ln -s / Bibliotek / Server / Web / Data / Nettsteder / Standard / repo / Bibliotek / WebServer / Dokumenter 

Installere Munki-verktøy

Utfør Munki Tools-pakken og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen ( figur G ).

Figur G

Ved å klikke på Tilpass-knappen kan de enkelte verktøyene som utgjør pakken velges (eller avmarkeres) for installasjon. For konfigurering av admin arbeidsstasjon har installasjon av alle verktøyene sine fordeler. Klikk på Install-knappen for å fullføre installasjonen ( Figur H ).

Figur H

En omstart vil være nødvendig når Munki Tools er installert ( figur I ).

Figur I

Konfigurerer Munki-depotet

Etter omstart, start Terminal og skriv inn følgende kommando for å endre kataloger og konfigurere Munki repository sine innstillinger ( figur J ).

Figur J

 cd / usr / local / munki munkiimport - konfigurere 

Kommandoen vil stille en serie spørsmål for å sette riktig konfigurasjon. Først opp er å oppgi Repo URL. Avhengig av hvordan repoen vil være vert, kan oppføringen endres fra enten en lokalt vert (eks. Fil: /// bane / til / repo), en delt stasjon (f.eks. Smb: // bane / til / repo), eller webhotell (eks. http://domain.com/path/to/repo). I forbindelse med denne artikkelen går vi sammen med vårt filvertsoppsett og legger inn følgende:

file: /// Library / Server / Web / data / nettsteder / Default / repo

Det andre spørsmålet er, pkginfo-filtypen. Disse filene inneholder konfigurasjonsinformasjon for hver pakke som importeres. Selv om det vanligvis ikke er redigert, kan det være det, og du kan finne ut at noen pakker krever litt redigering for å få dem til å stille i taushet. Den vanligste utvidelsen er .plist, så vi vil legge inn det her.

For det tredje blir vi bedt om å velge en standardapp for å redigere konfigurasjonsfilene. Du kan angi banen eller navnet til alle installerte applikasjoner du foretrekker. For å holde ting enkelt har jeg valgt den innebygde TextEdit.app som er hjemmehørende i macOS.

Deretter må vi lage en katalog for å lagre pakkeinformasjonen for Munki. Katalogene vil bli lest av Munki og brukt for å gi kontekst for hvilke applikasjoner som er tilgjengelige for distribusjon. Du kan oppgi hvilket som helst navn du velger, og mer enn en katalog kan eksistere. Her har jeg lagt inn Standard som katalognavn.

Til slutt må du velge en repo-tilgangsplugin. FileRepo er standardvalget med mindre det er foretrukket. Du kan la oppføringen være tom, og systemet vil automatisk konfigurere konfigurasjonen av plugin-modulen. Arkivet er nå konfigurert.

Importerer den første pakken

Mens vi nesten er ferdige med oppsettet av Munki, må vi ha minst en pakke i katalogen før vi fullfører prosessen. For å legge til den første pakken, bruker vi Google Chrome som eksempel. Fra terminalen skriver du inn følgende kommando for å komme i gang prosessen ( figur K ).

Figur K

 munkiimport /path/to/googlechrome.dmg 

Igjen vil Munki be om en serie informasjon om pakken som importeres, for eksempel varenavn, visningsnavn, beskrivelse osv. Noe av denne informasjonen vil automatisk fylle ut, noen vil det ikke. Det som ikke skal legges til manuelt. Ved å observere figur K ovenfor, er mesteparten av informasjonen grunnleggende og påvirker ikke Munki for mye bortsett fra katalogene-delen. Her må du oppgi navnet på katalogen opprettet i seksjon IV ovenfor, ellers blir ikke pakken koblet til Munki for distribusjon.

I tillegg blir du spurt om du vil importere varen eller ikke. Velg Y for å importere den, samt lage produktikoner og gjenoppbygge katalogen. Dette vil oppdatere katalogen med den nyimporterte pakken. Du kan imidlertid velge N for å hoppe over redigering av pkginfo-filen, ettersom Google Chrome ikke krever noen ekstra syntaks for å distribuere den.

Merk: Installasjoner i dra-og-slipp-stil krever vanligvis ikke redigering av .plist-konfigurasjonsfilen. Installasjonsbaserte PKG-filer kan noen ganger kreve ytterligere syntaks eller brytere som blir gitt sammen for å fullføre installasjonsprosessen. I disse tilfellene må du redigere pkginfo-filen for å legge til disse parameterne manuelt.

Konfigurere repos manifest

Manifestfilen i Munki fungerer som et slags kart som forteller repo hvor kataloger er plassert og derfor hva som er i disse katalogene, slik at Munki enkelt kan administrere programvareinstallasjoner. Som standard eksisterer ingen manifest, så man må opprettes. I terminalen skriver du inn følgende kommando for å begynne ( figur L ).

Figur L

 manifestutil 

Begynn med å opprette det nye manifestet og gi det et navn med denne kommandoen:

 new-manifest site_default 

Deretter knytter vi katalogen vi opprettet til det nyopprettede manifestet:

 tilleggskatalog Standard - manifest site_default 

Siste trinn er å legge til pakken som er opprettet i manifestet:

 add-pkg Chrome - manifest site_default 

Munki er offisielt installert, konfigurert og klar til bruk. For å teste nettforbindelse, start en nettleser og skriv inn http: // localhost / repo / manifests / site_default. Du må motta en bekreftelse på oppføringene som er lagt til manifestet over ( figur M ).

Figur M

Alternativt, ved å angi følgende kommando i Terminal for å bekrefte at programvaren repo URL er riktig konfigurert ( figur N ).

Figur N

 som standard lest / Bibliotek / Innstillinger / ManagedInstalls 

Til slutt, for å teste hvordan Munki fungerer med å hente pakker og installere dem, ring kommandoen fra Terminal ( figur O ).

Figur O

 sudo managedsoftwareupdate 

Kommandoen ovenfor vil lese informasjonen som er lagret i katalogene, og identifisere hvilke applikasjoner som er tilgjengelige og klar til å bli installert sammenlignet med varebeholdningen på den lokale maskinen. For å installere disse appene, kjør den samme kommandoen på nytt, men legg til suffikset "--installonly" for å faktisk utføre installasjonen ( figur P )

Figur P

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag


Se også

 • Døden til macOS Server (ZDNet)
 • Hvorfor Mac-en du kjenner har ingen fremtid (ZDNet)
 • Apple macOS Server (2018): Jukseark (TechRepublic)
 • Apple OS X Server: Hvordan konfigurere nettsteder (TechRepublic)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Programmeringsspråk og dekning av karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com