Hvordan dele filer med en annen Mac ved hjelp av macOS Bluetooth File Exchange

Bilde: iStockphoto / Bumblee_Dee

Mac-fagfolk kan velge mellom flere alternativer når de trenger å gi en annen Mac-bruker en fil, selv om macOS 'native Bluetooth File Exchange-verktøy noen ganger kan være den mest effektive metoden, da e-post, skytjenester og til og med AirDrop ikke alltid er mest praktisk. Slik gir du en fil til en annen Mac-bruker ved hjelp av Bluetooth File Exchange.

Topp 20 Apple-tastatursnarveier for forretningsbrukere (gratis PDF) (TechRepublic)

Fra destinasjons-Mac-en, åpne Bluetooth fra menylinjen eller klikk Systemvalg, velg Bluetooth og bekreft at Bluetooth er aktivert og systemet er i oppdagbar modus ( figur A ).

Figur A

På destinasjons-Mac-maskinen må du forsikre deg om at Bluetooth-deling er aktivert innenfor Innstillinger for deling ( Figur B ). Du får tilgang til innstillingen ved å klikke på Finder, velge Programmer, velge Systemvalg og klikke på Deling-alternativet. Standardalternativet er å godta og lagre mottatte elementer og plassere filen i mappen Nedlastinger. Merk: Fra denne tjenestemenyen kan du også låse Bluetooth-fildeling ved å justere de oppgitte tillatelsene. For eksempel kan du stille innstillingene Når andre enheter bla gjennom til aldri tillate.

Figur B

Når du har sjekket alternativet for deling av Bluetooth, gå til Finder på verts-Macen, velg Programmer, dobbeltklikk på Verktøy og dobbeltklikk Bluetooth File Exchange. I vinduet Bluetooth File Exchange Finder som deretter vises, navigerer du til filen du ønsker å sende den andre Mac-brukeren, uthever filen og klikker på Send. MacOS Bluetooth-tilkoblingsvinduet åpnes ( figur C ). Velg den andre brukerens Mac og klikk på Koble til.

Figur C

På destinasjons-Mac-en klikker du på Koble til i Connection Request-vinduet som ser ut til å godta tilkoblingen ( figur D ).

Figur D

På vertsmacen vil Bluetooth-tilkoblingsvinduet oppdatere og bekrefte at destinasjonssystemet er tilkoblet, som vist i figur E for systemet "Laurens iMac."

Figur E

Fra Bluetooth-vinduet på vertssystemet klikker du på Send-knappen. MacOS Bluetooth File Exchange-verktøyet vil overføre filen. Filen vil da være tilgjengelig på destinasjonssystemet fra nedlastningskatalogen, med mindre en alternativ destinasjon ble spesifisert i Bluetooth-delingstjenestemenyen.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com