Hvordan lagre og synkronisere PDF-filer med Apple Books

Bilde: Apple, Inc.

Hvis du leter etter en måte å lagre og synkronisere PDF-er som du ofte får tilgang til - enten de er viktige forretningsdokumenter eller e-bøker - ikke hopp over et av de beste alternativene for iOS og macOS: Apple Books. Den gratis appen lar deg ikke bare kjøpe og lese bøker, men den importerer også eksisterende ebøker i PDF- eller ePub-skjema, samt ethvert PDF-dokument som du trenger å ha synkronisert mellom enhetene dine.

Hvor får du Apple Books

Apple Books kommer forhåndsinstallert på iOS-enhetene dine, men hvis du har en eldre versjon av iOS eller slettet appen fra enheten din, kan du også laste ned den på nytt og installere den fra App Store.

Slik importerer du PDF-filer til Apple Books

Her er de to beste metodene for å importere e-bøker og PDF-filer til Apple Books.

Importerer PDF-filer fra en annen app

Du kan importere en PDF-fil til Apple Books ved å bruke hvilken som helst app som bruker iOS Share Sheet, som lar deg dele dokumenter med andre apper, enten det er Safari, Files-appen eller iMessage.

Åpne PDF-filen du vil dele, og trykk deretter på Del-knappen. Velg Kopier til bøker i figurarket som vises på øverste rad.

Figur A

Importer en PDF sendt gjennom et hvilket som helst antall apper ved å kopiere den til Books-appen.

Opprette en PDF ved hjelp av Safari

Du kan også opprette en PDF med Safari ved å navigere til en webside som du vil gjøre om til en PDF, og deretter velge Del-knappen i den nederste verktøylinjen i Safari. Når du har åpnet, velger du Opprett PDF fra den nederste raden på delearket ( figur B ). Fra den resulterende forhåndsvisningen, trykk på Del-knappen igjen, og velg deretter Kopier til bøker for å importere den til Apple Books.

Figur B

Valg av Opprett PDF vil øyeblikkelig opprette en PDF av det du ser i Safari.

Visning av importerte PDF-filer

Hvis du vil se en importert PDF, åpner du Bøker-appen og klikker på Bibliotek-fanen i nederste fanelinje. Trykk på Samlinger øverst på skjermen og deretter på PDF-filer for bare å se PDF-filer som er lagt til Apple Books. Herfra vil du se en samling PDF-filer som er lagt til Bøker-appen ( figur C ).

Figur C

PDF-filene som vises her, er lagt til Bøker-appen på enheten din.

Synkronisering av PDF-er lagret i Apple Books

Hvis du har en iCloud-konto, kan du få Apple Books til å bruke iCloud til å synkronisere PDF-filene dine på flere iOS- og macOS-enheter. For å sikre at dette er aktivert, utfør følgende trinn.

  1. Åpne Settings-appen på iOS-startskjermen.
  2. Velg delen Apple ID, iCloud, iTunes og App Store øverst i Innstillinger.
  3. Naviger til iCloud.
  4. Forsikre deg om at alternativet Bøker er koblet til På-posisjon for å få synkronisert innholdet i Bøker-appen via iCloud ( figur D ).

Figur D

Hvis du skifter alternativet Bøker i iCloud-innstillingene, vil Books-appen kunne synkronisere PDF-er og bøker mellom Apple-enhetene dine.

Organisering av PDF-filer i Apple Books med samlinger

Samlinger er måten elementer er organisert på i Apple Books. Som du har sett i de foregående trinnene, har samlinger-området til bøker (som ligger i bibliotekfanen) allerede en PDF-samling som viser alle importerte PDF-dokumenter.

Du kan lage dine egne tilpassede samlinger for å gruppere bestemte PDF-filer (f.eks. Arbeidsdokumenter). For å gjøre dette, utfør disse trinnene.

  1. Åpne Bøker-appen.
  2. Velg Bibliotek | Samlinger.
  3. Trykk på + Ny samling ... -knappen nederst i samlingslisten for å legge til en ny samling.
  4. Gi samlingen navn, og trykk deretter på Ferdig på tastaturet ( figur E ).

Figur E

Å lage en ny samling er raskt og enkelt i Apple Books og gir flere organisasjonsalternativer.

Hvis du vil legge til et eksisterende PDF-dokument i denne nye samlingen, utfører du trinnene under Vise importerte PDF-filer, og klikker deretter på Rediger-knappen. Velg PDF-filene du vil legge til i den nye samlingen, og trykk deretter på + Legg til ... i verktøylinjen nederst på skjermen. Fra den valgte velgeren, velg den nyopprettede samlingen for å flytte dokumentene til samlingen.

Du kan nå lettere få tilgang til disse PDF-filene fra samlingen du nettopp opprettet, uten å måtte se alle importerte PDF-filer.

Et annet alternativ er at du kan trykke på Søk-knappen i fanefeltet i hovedområdet til Apple Books for å søke i biblioteket - dette vil søke i Apple Books Store så vel som i ditt lokale bibliotek. Lokale resultater vises øverst i søkeresultatene, slik at du enkelt kan velge et element som allerede er i biblioteket ditt for å åpne det ( figur F ).

Figur F

Ved å søke i det lokale biblioteket vil du også søke i innholdet i en søkbar PDF, noe som gir deg bedre søkeresultater enn bare å søke i tittelen på dokumentet.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com