Hvordan feilsøke eksternt med Vuforia Chalk augmented reality-appen

Hvordan feilsøke eksternt med Vuforia Chalk AR-appen Løs problemer raskere - uten å reise - ved å bruke denne mobile, videobaserte augmented reality-løsningen.

Hvis du noen gang har prøvd å feilsøke noe uten en skjerm eksternt, vet du at det kan være en vanskelig oppgave; Vuforia kritt kan hjelpe med det. Denne mobilappen, for Android og iOS-enheter, kobler to personer via video og lar hver person tegne digitale, 3D-merknader som ser ut til å "feste seg" til et fysisk objekt.

Hva er varmt på TechRepublic

 • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
 • Python programmeringsspråk: Et jukseark
 • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Standard videosamtalerapper, som FaceTime eller Google Duo, viser først det frontvendte kameraet, slik at deltakerne kan se hverandre; Vuforia Chalk viser begge menneskene utsikten til bakkameraet fra den som ringer appen, som lar personen som trenger hjelp vise hva de ser.

Appens delte visning støtter samarbeid, ekstern problemløsning, men med en vri. Med standard videostøtte, må begge mennesker stole på ord, for eksempel: "Fjern de fire skruene for å fjerne harddisken." Pause. "Nei, ikke den skruen. Den andre, lenger til venstre. Nei, ikke den. Ja. Den."

Vuforia kritt gir en ekspert merke etter hvert som de forklarer. Når du begynner å tegne på skjermen, stopper videoen på pause for å tillate deg å tegne på bildet nøyaktig, upåvirket av bevegelse av fjernkameraet. Det gjør appen nyttig i alle innstillinger der du ønsker ekstern ekspertise: Feilsøking av maskinvare, nettverkskabling, konfigurasjon av industrielt utstyr eller konfigurasjoner av server-rack.

"En utvidet reality-app, for eksempel Chalk, kan levere reell effektivitet og produktivitet ved å koble eksperter til feltteknikere og redusere unødvendige reisekostnader, " sier Dan Hitomi, prosjektleder for Vuforia Chalk.

Men appen gjør mer enn å plassere enkle linjer på et todimensjonalt bilde. "Når du starter en økt, ber appen deg om å flytte kameraet rundt, " sier Hitomi, "mens du gjør det, gjør appen 'SLAM-dansen' - samtidig lokalisering og kartlegging av den fysiske verden med tanke på kamera." Når du tegner, begynner Vuforia kritt å "tolke hvor du skal plassere linjen i X, Y, Z-koordinat plass, " sier Hitomi, "så hvis du endrer visningsvinkelen, fremstår de virtuelle linjene fremdeles tilknyttet i tredimensjonalt rom med fysisk objekt. "

Vuforia Chalk-mobilappene for Android og iOS er gratis, selv om konferansesesjoner er begrenset til tre minutter. For sporadisk, ekstern feilsøking, kan det være mange mennesker trenger. Foretak kan betale for å fjerne fristen, med lisenser som "starter på $ 16 per person per måned, med volumrabatter tilgjengelig", sier Hitomi.

I en større produktoppstillingssammenheng fungerer Vuforia Chalk-appen også som en introduksjon til Vuforia Studio. Studio er ment som en løsning for å bringe folk inn i en delt augmented reality-opplevelse for å øke produktiviteten. For eksempel kan folk bruke Studio til designgjennomgang, modellvisualisering eller for å gå gjennom trinnvise prosedyrer.

Teamet planlegger å "fortsette å legge til funksjoner til Vuforia kritt, " sier Hitomi. "Kunder har uttrykt interesse for funksjoner som: verifisering av tjenester, kunnskapsfangst, opplæring og utdanning, samt muligheten til å spille inn og lagre Chalk-økter. Det er også interesse for å koble til håndfri hodemonterte skjermer og en stasjonær klient ." Det er en åpenbar tilknytning til Studio: En innspilt økt kan gi en nyttig casestudie eller bli omgjort til en mer omfattende treningsøkt - men det er i fremtiden.

Foreløpig fortjener Vuforia kritt et sted på startskjermen for alle som feilsøker fysiske ting og som kan dra nytte av kunnskapen fra en ekspert på avstand.

Dine tanker?

Hvis du bruker eksterne feilsøkingsverktøy i organisasjonen din, hvilke verktøy har du funnet som fungerer bra? Har ekstern video hjulpet? Og hvis du har prøvd Vuforia kritt, hvordan fungerte det for deg og teamet ditt? Gi meg beskjed i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Hva hype? Felttjeneste arbeider raskt med å omfavne AR / VR for å demokratisere kunnskap (ZDNet)
 • Mixed Reality 2019: Hvorfor året fremover vil være stort for enterprise AR / VR (ZDNet)
 • Sikkerhet på mobilenheter: Tips for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
 • 7 måter AR og VR endrer helseverdenen (TechRepublic)
 • 5 profesjonelle iOS-augmented reality-apper bør prøve i dag (TechRepublic)
 • Når AR møter videochat, blir ekstern feilsøking virkelig (CNET)
 • 5 toppbrukssaker for AR / VR i virksomheten, og hvordan du kan komme i gang (TechRepublic)
Bilde: TechRepublic / Andy Wolber

© Copyright 2020 | mobilegn.com