Slik bruker du Open Shell som Windows 10 Start-meny

Bilde: TechRepublic / Nick Heath

Start-menyen i Windows 10 prøver å være allsidig ved å tilby deg en tradisjonell en-kolonne-meny og en flislagt skjerm. Du finner alle installerte apper på menyen, og du kan feste favorittappene dine til den flislagte skjermen for raskere og enklere tilgang. Men å redigere selve menyen er utfordrende - spesielt hvis du vil ordne og organisere den i dine egne tilpassede mapper og snarveier.

Hvis du ikke er helt fornøyd med Windows 10 Start-menyen eller den flislagte delen, eller bare vil utforske andre alternativer, er et Start-menyalternativ verdt å prøve. Et solid valg er et gratis program som heter Open Shell. Ved å bytte ut Windows 10 Start-menyen med en mer tradisjonell Start-meny, åpner Shell deg med å tilpasse menyen med mappene og snarveiene du ønsker.

Open Shell er basert på et annet Windows Start-menyalternativ kalt Classic Shell. Et populært program, Classic Shell, opphørte aktiv utvikling i desember 2017. Siden den gang har utviklingen blitt overtatt av frivillige på GitHub som døpte det nye programmet Open Shell. Den siste versjonen av Classic Shell fungerer fortsatt effektivt, og den er fortsatt tilgjengelig for nedlasting på nettstedet, men hvis du foretrekker å bruke et program som kontinuerlig oppdateres, er Open Shell et bedre alternativ.

Last først ned den nyeste versjonen av OpenShellSetup .exe-filen fra programmets GitHub-side. Kjør den nedlastede .exe-filen for å installere programvaren. Etter installasjonen åpnes vinduet Innstillinger for Open Shell. På dette skjermbildet velger du ønsket layout for Start-menyen: Klassisk stil med én kolonne, Klassisk stil med to kolonner eller Windows 7-stil. Du kan også velge å erstatte Start-knappen med et annet ikon ( figur A ).

Figur A

Du kan klikke på de andre seksjonene i Innstillinger, for eksempel Grunninnstillinger, Hud og Tilpass Start-meny. Du kan også merke av for Vis alle innstillinger der du kan finpusse alle aspekter av programmet. Men rekke innstillinger kan være overveldende, så jeg vil anbefale å bruke Open Shell-menyen på dette punktet for å se om du liker det. Du kan da alltid gå tilbake til Innstillinger-vinduet for å tilpasse programmet fullt ut. Klikk OK for å lukke Innstillinger-vinduet, og klikk deretter på Start-knappen. Start Shell Start-menyen vises med oppsettet du velger i Innstillinger ( Figur B ).

Figur B

Hvis du for eksempel valgte Windows 7 Style-menyen, vises nylig brukte apper til venstre, mens bestemte funksjoner og mapper, for eksempel Dokumenter, Bilder, Kontrollpanel og Innstillinger, vises til høyre. Klikk på oppføringen for alle programmer for å endre visningen til venstre til alle installerte programmer ( figur C ).

Figur C

Ja, menyen Alle programmer ser antagelig ut som et rot med mapper og snarveier spredt rundt, men du kan nå tilpasse menyen ved å lage spesifikke mapper og flytte snarveier til de rette mappene. Du kan gjøre dette på to forskjellige måter. Høyreklikk hvor som helst på menyen Alle programmer. Velg kommandoen for Ny mappe ( figur D ).

Figur D

Skriv inn navnet du vil gi mappen i tekstfeltet. Hvis du for eksempel lager en mappe for å lagre alle snarveiene for Microsoft Office, kan du ringe mappen Microsoft Office. Hvis du oppretter en mappe for å lagre verktøy, kan du ringe mappen Verktøy. Klikk OK ( figur E ).

Figur E

Etter at du har opprettet de nødvendige mappene, flytter du de aktuelle snarveiene inn i dem. Flytt snarveiene for alle Microsoft Office-programmene i Microsoft Office-mappen. Flytt alle verktøyene dine i Verktøy-mappen. Du kan enkelt gjøre dette i Open Shell-menyen ved å dra og slippe en snarvei til riktig mappe. Du kan også høyreklikke på en snarvei og velge Klipp ut fra menyen. Høyreklikk deretter på den nye mappen og velg Lim inn ( figur F ).

Figur F

Alternativt kan du opprette mapper og flytte snarveier i File Explorer. For å komme til riktig mappe, høyreklikk på oppføringen for Alle programmer og velg Åpne eller Åpne alle brukere. Noen Windows-programmer og apper installeres for alle brukere slik at hver konto på PC-en får tilgang til dem. Andre programmer installeres bare for den nåværende brukeren. Alternativet Åpne alle brukere peker deg på snarveier til programmer som er installert for alle kontoer, mens Åpne-alternativet peker deg på snarveier for programmer som er installert bare for kontoen din. Til syvende og sist må du jobbe med begge stedene for å organisere alle appene dine fullt ut hvis du ønsker å gjøre det gjennom File Explorer. ( Figur G ).

Figur G

I File Explorer plasserer du vinduet for snarveiene til Start-menyen for alle brukere og vinduet for snarveiene for den nåværende brukeren. Jeg foretrekker å flytte alle snarveiene til menyen for alle brukere, slik at de alle er på ett og samme sted. Derfra kan du deretter opprette mapper og flytte de respektive snarveiene til de riktige ( figur H ).

Figur H

Når du er ferdig, lukker du File Explorer-vinduene. Klikk på Start-knappen og klikk deretter på oppføringen for Alle programmer for å se den tilpassede menyen ( figur I ). Hvis du vil ha tilgang til den vanlige Start-menyen i Windows 10, klikker du på Tilbake og velger deretter oppføringen for Start-menyen (Windows) øverst.

Figur I

Hvis du er fornøyd med Open Shell, kan du tilpasse programmet ytterligere. For å gjøre dette, høyreklikk på Start-knappen og velg Innstillinger. Du kan nå finjustere de grunnleggende innstillingene. Merk av for Vis alle innstillinger for å se og arbeide med mer avanserte innstillinger.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com