Slik bruker du Vivaldis nettpaneler

Hvordan bruke Vivaldis nettpaneler Vivaldis bruk av nettpaneler er bedre enn Firefox, sier TechRepublics Jack Wallen.

Nylig introduserte Firefox Test Pilot-programmet et nytt eksperiment kalt Side View, som gjør det mulig for brukere å legge til nettsteder i en sidefelt som gjør det mulig å se sider ved siden av den samme fanen. Da jeg først begynte å bruke Side View, visste jeg at det ikke kom til å gå tilbake ... dette eksperimentet gjorde det for en seriøst effektiv, multitasking arbeidsflyt. Jeg er fremdeles avhengig av Side View.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Imidlertid (det er alltid en derimot), da jeg fant ut at Vivaldi nettleser hadde en lignende funksjon innebygd, måtte jeg teste den ut. Denne funksjonen kalles nettpaneler, og for å være helt ærlig, er Vivaldis take ganske mye bedre enn Firefox. Hvorfor er Vivaldis bedre for dette? Primært fordi det letter tilgang til flere nettpaneler. Du kan opprette så mange nettpaneler du vil og klikke på dem som om de var faner. Når det er åpent, fungerer et nettpanel som en uavhengig sidefelt, så uansett hvilken fane du klikker på, vil panelet forbli åpent til du avviser det.

Jeg skal demonstrere hvordan jeg bruker Vivaldis webpanelfunksjon. Jeg skal gjøre det på Elementary OS, men plattformen vil ikke ha noe å si. Versjonen av Vivaldi jeg bruker er 1.15.1147.52.

Rettferdig advarsel: Nettpaneler er like enkle som vanedannende.

SE: Sammenligningsverktøy for webhotelltjenester (Tech Pro Research)

Slik åpner du et webpanel

Når Vivaldi er åpen, ser du en liten + knapp i venstre kant av vinduet ( figur A ).

Figur A

Jeg har allerede noen få nettpaneler klare.


Etter å ha klikket på + -knappen, vil du bli presentert for en popup som ber om en URL ( figur B ). Skriv inn adressen til nettstedet du vil bruke i webpanelet.

Figur B

Skriv inn nettadressen til webpanelsiden din her.


Når du har skrevet inn nettadressen, klikker du på + -knappen og panelet ditt blir lagt til. Etter at du har lagt til panelet, åpnes det umiddelbart i den nåværende fanen. Du kan klikke deg inn i forskjellige faner, og gjette hva - panelet vil forbli åpent ( figur C ).

Figur C

Webpanelet vårt er åpent for visning.


Du kan også dra webpanelet for å ta mer plass enn det i en enkel sidefelt. Faktisk kan du strekke et webpanel slik at det tar opp til rundt 75% av fanen. Det betyr at hvis du klikker på en lenke på et webpanel og trenger mer plass til å se den, kan du bare dra rullefeltet til høyre til det har nok plass. Det er ett påminnelse om dette. Hvis du endrer størrelse på et nettpanel, må du vite at den nye størrelsen stemmer for alle nettpaneler. Med andre ord, hvis du endrer størrelse på ett nettpanel, avviser det og ringer frem et annet webpanel, vil det nye ha samme størrelse som det siste. Husk å returnere panelstørrelsen til det opprinnelige sidefeltformatet når du er ferdig.

SE: Hvordan unngå å installere Windows 10 crapware (gratis TechRepublic PDF)

Slik avfeier du et nettpanel

En annen funksjon som gjør Vivaldis nettpaneler noe overlegen Firefoxs Side View er hvor enkle panelene er å avfeie og / eller bytte. Alt du trenger å gjøre er å klikke på favoritten som representerer det åpne nettpanelet. Dette lukker webpanelet og returnerer den nåværende fanen til hele vinduet. Og fordi å avskjedige et webpanel ikke får deg til å miste det, kan du åpne noen av dem ved å klikke på favoritten til nettstedet du vil se.

Den nye normen

Jeg tror at nettpanellignende funksjoner snart vil bli den nye normen i nettlesere. Når det er tilfelle, kan Vivaldis ta lett bli de facto-standarden. Bravo til produsentene av Vivaldi for å lage en versjon av denne funksjonen som lett kan få andre til å hoppe over skipet i deres nåværende nettleser. Gi nettpaneler en tur og se om du ikke synes Vivaldi frister deg bort fra Firefox eller Chrome (eller Edge ... hvis du er så tilbøyelig).

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Les også ...

  • Slik bruker du Vivaldis Page Actions-funksjon for en bedre nettopplevelse (TechRepublic)
  • Få mer kontroll over nettleserloggen din med Vivaldi (TechRepublic)
  • Vivaldi: En fantastisk nettleser, men gjør den ikke til standard ennå (TechRepublic)
  • Hvordan Test Pilot-programmet kan hjelpe redde Firefox (TechRepublic)
  • Vivaldi 1.14, First Take: En funksjonsrik, berøringsvennlig nettleser (ZDNet)

© Copyright 2021 | mobilegn.com