Internet Explorer 10 står overfor hakeblokk, da Microsoft avbryter mer gammel programvare

Windows 10s urolige 1809-oppdatering er på vei etter måneder med å fikse showstopping-feil Windows 10-datamaskiner begynte å motta den nye versjonen av OS via Windows Update i går, og markerte begynnelsen på en faset utrulling til hoveddelen av PC-er som brukes i hjem og av små bedrifter .

Støtte for Microsofts Internet Explorer 10 avsluttes offisielt i januar 2020, kunngjorde Microsoft mandag. IE10 ble introdusert som standard nettleser på Windows 8 og Windows Server 2012, og ble erstattet med IE11 ved utgivelsen av Windows 8.1 og Server 2012 R2. I interessen av å presse Windows 8-brukere til en (gratis) oppgradering til Windows 8.1, ble IE11 aldri gjort tilgjengelig for Windows 8 eller Server 2012, til tross for at den var tilgjengelig på Windows 7.

Selv om Windows 8 nådde slutt på livet i januar 2016, vil Microsoft støtte Windows 8 Embedded og Windows Server 2012 frem til Q4 2023, og skaper et støtteproblem helt fra Microsofts egen oppretting - enten backport IE11 (som praktisk talt allerede er gjort), eller støtt IE10 i fire år til.

Internet Explorer 11 er i seg selv et zombieprodukt, som fortsetter å kjøre utelukkende for å tilfredsstille bedriftsgrupper som kjører webapplikasjoner designet for bare å fungere i IEs kompatibilitetsmodus for deres ikke-standardiserte HTML-implementering, eller for den også døde Microsoft Silverlight. Edge, standard nettleser i Windows 10 som er ment å erstatte Internet Explorer, er nå et ikke-produkt, da de internt utviklede EdgeHTML- og Chakra-motorene som drev det, blir dumpet til fordel for Googles åpen kildekode Chromium-prosjekt, som driver Opera, Vivaldi, og Modige nettlesere i tillegg til Googles egen Chrome-nettleser.

Microsofts alt-som-en-monokultur-tankesett fikk Kenneth Auchenberg, utvikler av Visual Studio Code hos Microsoft, til å erklære på Twitter at Mozilla burde følge etter når de adopterte Chromium "hvis de virkelig brydde seg om nettet, " og at den ikke-for -nyttig nettleserprodusent bør "komme seg ned fra sitt filosofiske elfenbenstårn, " i kommentarer som raskt ble hånet av Google-ingeniører, teknologipresse og mangeårige ansatt i Mozilla Asa Dotzler, som uttalte at "Bare fordi arbeidsgiveren din ga opp sine egne folk og teknologi betyr ikke at andre skal følge. "

Windows Phone 10 Mobile er på samme måte satt til å nå utløpet 10. desember 2019, med apper fra Microsoft og tredjeparter slipper støtte for plattformen. Microsoft brøt midlertidig Outlook Mail og Kalender på plattformen i november i fjor.

Microsoft kunngjorde også slutten av metadatatjenester for Windows Media Player på Windows 7, og alle versjoner av Windows Media Center, det primært PC-grensesnittet for hjemmekinoanlegg som ble avskrevet i Windows 8 og avviklet med Windows 10.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Microsoft kunngjorde slutten av støtten til Internet Explorer 10, som var den siste versjonen av IE tilgjengelig for Windows 8 Embedded og Server 2012.
  • Microsofts forsøk på å gjenopplive nettleserstrategien har falt fast, og selskapet vedtok Chromium for å erstatte den hjemmegrode EdgeHTML-motoren.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com