Klemmer Python programmeringsspråket R ut fra datavitenskap?

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

R-programmeringsspråket har fått enda et slag, og droppet ut av TIOBE Indeks topp 20 populære programmeringsspråk.

Det er første gang språket har falt ut av topp 20 på tre år, med TIOBE som tilskriver nedgangen til dominansen av Python innen datavitenskap og maskinlæring, der R vanligvis har blitt brukt.

"Det ser ut til at det er en konsolidering som skjer i det statistiske programmeringsmarkedet, " ifølge en TIOBE-analyse.

"Python har blitt den store vinneren. En mulig årsak til dette er at statistisk programmering finner veien fra universitet til industri i dag og Python er mer akseptert av bransjen."

Python har et rykte på seg for å oppnå en god balanse mellom brukervennlighet og brukervennlighet, med streaming-giganten Netflix forrige uke som avslører at den bruker programmeringsspråket i utstrakt grad, inkludert for statistisk analyse og for å hjelpe den med å utføre maskinlæring.

TIOBE-indeksen prøver å estimere populariteten til språk over hele verden basert på resultater fra store søkemotorer. Noen ganger blir indeksen kritisert for å være et ganske sløvt mål, sannsynligvis påvirket av en rekke faktorer utenfor et språkets popularitet. I dette tilfellet er imidlertid TIOBE-indeksen den siste av en serie undersøkelser som har identifisert R som en nedadgående trend.

Hvordan iRobot brukte datavitenskap, sky og DevOps for å designe sine neste generasjons smarte hjemme-roboter (omslagsoversikt PDF) (TechRepublic)

R falt også ned en plass i årets RedMonk Programming Rankings, og en analyse av ledige stillinger av Cloud Academy fant at bare 18% av innleggene ba om ferdigheter i R, mens 66% søkte søkere med erfaring med bruk av Python. Tilsvarende fant Slashdatas rapport om State of the Developer Nation at 69 prosent av maskinlæringsutviklere og dataforskere bruker Python, sammenlignet med de 24 prosentene som bruker R. Lackluster vekst og fallende samfunnsengasjement i forhold til andre språk, så også R klatre til 12. plass på Codementor's liste over 'verste programmeringsspråk å lære'.

I en Kaggle-undersøkelse, som sikkerhetskopierte Pythons dominans, fant Python det mest brukte språket av dataforskere i jobben sin, og det desidert mest populære valget for et språk å lære hvis du er interessert i maskinlæring. Python var også det raskest voksende språket i årets undersøkelse av Stack Overflow.

Når det er sagt, er det viktig å ikke overdrive nedgangen til R. Det er fremdeles mange indikasjoner på at R er mye brukt i datavitenskap og for statistisk analyse, med en fersk undersøkelse, om enn med et relativt lavt antall respondenter, og finner nesten halvparten av data forskere bruker fortsatt R regelmessig.

RedMonk-analytikere advarte også mot å lese for mye i Rs mislykkede formuer i undersøkelsen sin, og sa at språket fortsatte å tjene en "levende base av analytiske og datavitenskapelige brukssaker".

Hvis du er interessert i å finne ut mer om Python, kan du sjekke ut TechRepublics guide til gratis ressurser for å lære Python og denne samlingen av de beste Python-guider og kodeeksempler på GitHub.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com