JavaScript låner ren kodefunksjon fra programmeringsspråkene F # og Julia i ny Babel-utgivelse

Node.js JavaScript vs PHP: Hvilket programmeringsspråk vinner utviklere? En rapport fremhever den økende populariteten til Node.js JavaScript som serverspråk for å støtte nettsteder og tjenester.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

JavaScript har kommet langt fra å være så uforutsigbar at det inspirerte en stand-up rutine.

Men utviklere er ofte ikke i stand til å dra nytte av det syntaktiske sukkeret som har blitt strødd på språket de siste årene, på grunn av å skrive kode som må kjøres på eldre nettlesere.

Det er her en transpiler som Babel kan komme til nytte. Babel konverterer kode skrevet med den nyeste versjonen av JavaScript til eldre JavaScript som kan kjøres i eksisterende og gamle nettlesere.

Ved å bruke en transpiler kan utviklere dra nytte av nyere JavaScript-funksjoner, for eksempel slik at utviklere kan skrive mer lesbar kode og gjøre asynkron programmering enklere.

Denne uken ble lanseringen av Babel 7.5, som tar et nytt skritt mot å legge til støtte for en hendig funksjon fra programmeringsspråkene F # og Julia til JavaScript.

Utgivelsen kan konfigureres til å gjenkjenne F #-rørledningsoperatøren, som er representert med symbolene |>.

Operatøren gir en alternativ måte å kalle en funksjon med et enkelt argument, for eksempel, slik at koden på linje 2 kan skrives som koden på linje 3.

1. funksjon gjenta (str) {
return str + ", " + str;
}

2. gjenta ("hei")

3. "hallo" |> gjenta

Denne rørledningsoperatøren lar utviklere skrive mer lesbar kode når man lenker sammen funksjoner, der resultatet av en funksjon sendes til den neste og så videre.

Si at du hadde definert følgende funksjoner, som henholdsvis gjentar et ord, aktiverer et ord og legger til et utropstegn.

funksjon gjenta (str) {

return str + ", " + str;

}

funksjon aktiverer (str) {

return str 0 .toUpperCase () + str.substring (1);

}

funksjon utrop (str) {

return str + '!';

}

Slik kan du kjede funksjonene sammen i JavaScript uten å bruke rørledningsoperatøren:

la resultat = utrop (kapitalisere (gjenta ("hei")));
resultat // => "Hei, hei!"

Og her er disse funksjonene lenket sammen ved hjelp av rørledningsoperatøren:

la resultat = "hei"
|> gjenta
|> kapital
|> utbryte;

resultat // => "Hei, hei!"

Rørledningsoperatøren er fremdeles i forslagsfasen, noe som betyr at den må aktiveres i Babel ved å legge til @ babel / plugin-forslag-pipeline-operatør til Babel-konfigurasjonsfilen.

Det er for tiden fem varianter av rørledningsoperatøren som blir evaluert før operatøren blir lagt til Babel riktig, med Babel 7.5 som legger til støtte for F # -varianten til operatøren, sammen med de eksisterende minimale og smarte variantene.

Rørledningsoperatøren F # kan brukes med funksjoner som tar flere argumenter, ved å bruke den i kombinasjon med JavaScripts pilfunksjon. Pilfunksjonen brukes også sammen med F #-rørledningsoperatøren når du arbeider med det ventede nøkkelordet i asynkron programmering. Du kan lese mer informasjon om rørledningsoperatøren og hvordan den kan brukes med Babel her.

Babel 7.5 fjerner også behovet for å stole på flere plugin-moduler for å tillate den å analysere dynamisk import for forskjellige JavaScript-modulbuntere, for eksempel webpakke og sammenlasting. I stedet kan utviklere nå bare legge til @ babel / plugin-syntax-dynamisk-import- plugin til Babel-konfigurasjonsfilen.

Babel transpilerer ikke bare fra nyere JavaScript-kode, men også fra JavaScript-spin-off TypeScript.

Denne siste Babel-utgivelsen gjør det også mulig for utviklere å bruke TypeScript navnefelt i koden. Navnearealer gjør det mulig for utviklere å fortelle datamaskinen om å dele opp koden sin i mindre, distinkte blokker der de kan være mer sikre på at navn på variabler, funksjoner og objekter ikke vil kollidere.

Eksperimentell støtte for navnefelt kan legges til Babel's TypeScript-plugin ved å inkludere følgende i Babels konfigurasjonsfil.

module.exports = {
plugins:
"@ babel / plugin-transform-typescript", {
allowNamespaces: true
}

}

Her finner du en full liste over andre funksjoner og fikser i Babel 7.5-utgivelsen.

Babel brukes av mange store selskaper, inkludert Facebook, Netflix, Cloudflare, PayPal, airfy, for å nevne noen.

Hvis du vil finne ut mer om det populære JavaScript-spinn-off-språket TypeScript, kan du lese TechRepublics oppsummering av de beste gratis ressursene for å lære språket online.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com