JavaScript spin-off TypeScript for å få etterlengtet funksjon: Valgfri kjetting på grunn av 3,7 programmeringsspråkutgivelse

De verste programmeringsspråkene å lære i 2019 Codementor lister opp de sliter språkene som kanskje ikke er verdt tiden din.

En oppdatering i nærmeste fremtid av JavaScript-spin-off TypeScript vil legge til støtte for den etterlengtede valgfri kjedefunksjonen.

Valgfri kjetting gjør det lettere å skrive kode som forhører nestede data og som er i stand til å håndtere uventede endringer i datastrukturen.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

For de som ikke er klar, er TypeScript et supersett av JavaScript utviklet av Microsoft, som legger til valgfri typekontroll og andre funksjoner for å gjøre JavaScript bedre egnet til å skrive store og sammensatte kodebaser.

De siste årene har populariteten til TypeScript økt kraftig, og brukes i dag av store selskaper som Slack og Microsoft.

For å forstå fordelene med valgfri kjetting - som skal implementeres i 3.7.0-utgivelsen - bør du vurdere en nestet datastruktur som følgende objekt:

const elev = {student: {name: "Joe Bloggs", karakterer: {module1: "A", module2: "B"}, emne: "Physics"}}

For å programmere ut studentens karakter, kan du skrive følgende JavaScript

const gradeMod1 = elev.student.grades.module1

Men hvis strukturen til objektet skulle endres med en påfølgende student for å si:

const elev = {student: {name: "Joan Bloggs", emne: "Physics"}}

Etter denne strukturendringen, ville koden const grade = pupil.student.grades.module1 kaste en TypeError for å prøve å lese egenskapsmodulen1 av null, siden karakteregenskapene for mellomliggende egenskaper ikke lenger eksisterer.

Valgfri kjetting gir ny syntaks slik at utviklere enkelt kan sjekke disse nestede datastrukturer som fremdeles eksisterer når de trekker ut data på denne måten, slik at de kan sidestep problemer som ellers ville bli kastet opp ved å prøve å sjekke egenskapene til nullverdier .

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF) (TechRepublic)

I eksemplet ovenfor ville bruk av valgfri kjetting kunne se at utvikleren forhåndsbetaler ? operatør til hver eiendom når du for eksempel får tilgang til dataene.

const karakter = elev? .student? .karakterer? .module1

Dette vil ha effekten av å sjekke om hver mellomegenskap - elev, student, karakterer - eksisterte når man hente ut verdien til modul1 og returnerte udefinert hvis noen mellomegenskaper manglet.

I tillegg til å bli brukt når du henter en verdi fra et objekts eiendom, kan valgfri kjetting også brukes når du får tilgang til en valgfri dynamisk egenskap til et objekt, for eksempel obj?. Expr, eller når du foretar en valgfri funksjon eller metodeanrop, for eksempel func?. (... args) .

TypeScript 3.7 vil også legge til en annen funksjon som kompletterer valgfri kjetting, kjent som null-coalescing, som gir en ny ?? operatør som kan håndtere falske verdier på en mer forutsigbar måte.

Nye versjoner av TypeScript blir vanligvis utgitt annenhver måned eller så, med versjon 3.6 som skal ut innen kort tid, og fører med seg sterkt typede iteratorer og generatorer, mer nøyaktige arrayoppslag og en forbedret brukeropplevelse når du håndterer løfter.

Valgfri kjetting er nå også en fase 3 ECMAscript-funksjon, som betyr at den kommer nærmere til slutt å være en standardfunksjon for JavaScript som helhet.

TypeScript er til og med inspirerende andre språk, med Python-skaperen Guido van Rossum som nylig fortalte et publikum av utviklere at Python lærte leksjoner fra TypeScript valgfri typekontroll.

Hvis du er interessert i å finne ut mer om TypeScript, kan du ta en titt på TechRepublic's sammendrag av de beste gratis ressursene for å lære språket online.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)

  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)

  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)

  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / RossHelen

© Copyright 2020 | mobilegn.com