Julia vs Python: Dette er grunnen til at det nye programmeringsspråket vinner nye fans

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket Frustrert av mangler ved programmeringsspråk, skapte Guido van Rossum Python. Med det språket som nå brukes av millioner, snakker Nick Heath med van Rossum om Pythons fortid og utforsker hva som er neste gang.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Mens antallet Python-brukere har eksplodert de siste årene, er det ikke det eneste språket som ønsker å etablere seg i det voksende feltet innen datavitenskap.

En nylig aktør er Julia, et MIT-skapt programmeringsspråk med ambisjonen om å kombinere hastigheten på C med bruken av Python, dynamikken til Ruby, den matematiske dyktigheten til MatLab, og de statistiske kotelettene til R - med skaperne som så langt som å beskrive det som et språk for utviklere "som vil ha alt".

Julia, som ble opprettet for bare syv år siden, er fortsatt et relativt nisjesspråk sammenlignet med etablerte som Python, men nykommeren har også funnet gunst som et språk for å bygge maskinlæringsmodeller og kjøre superdatasimuleringer.

For de som er nysgjerrige på Julia, har nytt lys blitt kastet på styrkene og svakhetene av Julia User & Developer Survey i 2019 .

Interessant nok ble Python navngitt som nummer 1-språket som utviklere ville bruke hvis de ikke bruker Julia, med Python også det nest mest populære språket etter Julia blant de spurte.

Brukernes favoritt tekniske aspekt ved Julia var overveldende hastigheten som koden kjører, etterfulgt av språkets brukervennlighet og språket med åpen kildekode.

Overraskende nok var den største ikke-tekniske grunnen til å bruke Julia det faktum at det er gratis, språkets "talentfulle" og aktive samfunn, og hvor lett det er å lage pakker for Julia.

Respondentpersoner fremhevet ulempene ved Julia, nemlig at pakker ikke er modne eller så godt vedlikeholdt som de ønsker, at det tar for lang tid å begynne å plotte data, og at det ikke er mulig å generere selvstendige binære eller biblioteker, for eksempel .exe- eller .dll-filer.

Julia Computing, en organisasjon satt opp av språket skaperne, er fokusert på å adressere noen av disse klagene, og kunngjorde tidligere i år JuliaTeam-tjenesten for å gjøre det lettere å finne og administrere pakker.

I en tale i fjor snakket en av Julias skapere, professor Alan Edelman, også om ambisjoner for språket for å forbedre innfødt støtte for parallellbehandling på GPU-er og tilpassede maskinlæringsakseleratorer, som Googles Tensor Processing Units (TPUs), og tidligere i år en "fullt utstyrt debugger" ble utgitt for første gang.

De fleste av de ikke-tekniske ulempene med Julia dreide seg om hvor få mennesker som bruker språket, med den største ulempen for respondentene er mangelen på kolleger som bruker Julia, fulgt av ikke nok Julia-brukere i sitt spesifikke felt, og det lave antallet Julia brukere generelt.

Flertallet av utviklerne bruker enten Julia til forskning eller i en individuell kapasitet på jobb, noe som antyder at brukerbasen ikke har vokst til størrelse der organisasjoner krever mandat for bruk, og de fleste har begynt å bruke Julia de siste fem årene. Brukere rapporterte vanligvis å bruke Julia i forhold til "data science og statistikk", "engineering" og "machine learning".

Julia er heller ikke den eneste språkutviklerne bruker, med minst halvparten av de spurte å si i underkant av 50% av programmeringen sin ved å bruke Julia.

Bredden av Julias evner og evne til å spre arbeidsmengder over hundretusener av prosessorkjerner har ført til at den brukes til alt fra maskinlæring til storstilt superdatasimulering.

MIT sier Julia er det eneste dynamiske programmeringsspråket på høyt nivå i "petaflop-klubben", etter å ha blitt brukt til å simulere 188 millioner stjerner, galakser og andre astronomiske objekter på Cori, da verdens 10. mektigste superdatamaskin.

Når det er sagt, er språket fortsatt relativt dunkelt og umodent sammenlignet med etablerte datavitenskapelige språk som Python og R, med Julia som ikke engang får omtale i dette års Stack Overflow Developer Survey.

Julia User & Developer Survey fra 2019 canvassed visningene til 1 844 Julia brukere fra over 90 land.

Hvis du vil vite mer om Julia, kan du sjekke ut TechRepublics omfattende guide til online ressurser for å lære Julia.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)
  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)
  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2020 | mobilegn.com