Følg med på favorittnettstedene og bloggene dine ved hjelp av Outlook's RSS-strøm

Å surfe på nettet kan være morsomt og informativt. Hvis du har flere favorittfeller, kan du kaste bort litt tid på å besøke ofte bare for å finne noe nytt innhold. Really Simple Syndication (RSS) er en enkel måte for deg å motta nytt innhold uten å måtte besøke et nettsted. Det har eksistert i lang tid. Opprinnelig krevde det spesialisert programvare. Nå kan Outlook (og Internet Explorer 7 og nyere) håndtere det.

De fleste nettsteder støtter RSS, så det er like enkelt å motta nylig publisert innhold som å koble seg sammen. Bare klikk på RSS-lenken (sirklet nedenfor). Du vil motta strømmen, som inneholder overskrifter og korte sammendrag av nytt innhold og en lenke for å få tilgang til nettstedet. Noen ganger inneholder feeden komplette historier og artikler.

Hvis du vil bruke Outlook til å laste ned et nettstrøm, skriver du inn URL-adressen:

  1. Klikk på Fil-fanen, og klikk deretter Kontoinnstillinger. I Outlook 2007 velger du Kontoinnstillinger fra Verktøy-menyen.
  2. Klikk på RSS-feeds-fanen.
  3. Klikk på Ny.
  4. Skriv inn nettstedets feed URL. Nå er det her ting blir litt sofy - nettstedets faktiske URL-adresse fungerer ikke. (Mer om dette senere).
  5. Klikk Legg til. Hvis koblingen fungerer, vil Outlook vise noen få innstillinger. Standardverdiene er tilstrekkelige, men du kan bruke disse innstillingene til å tilpasse RSS-opplevelsen din. Nedenfor sjekket jeg for eksempel alternativet Last ned hele artikkelen som et .HTML-vedlegg. Dette er et nyttig alternativ når du tror du kanskje vil beholde eller dele informasjonen. Hvis Outlook viser en feilmelding, bruker du ikke en gyldig feed-URL.
  6. Klikk OK og deretter Lukk.

Jeg nevnte at du ikke kan bruke nettstedets ordinære URL, men det er en enkel måte å få feed-URLen. Bare høyreklikk på nettstedets RSS-feedikon og velg Copy Link Address. Trykk deretter på Ctrl + V i trinn 4 for å kopiere feed-URLen.

Hvis du av en eller annen grunn ikke kan hente inn feed-URL-en fra det faktiske nettstedet, er det fortsatt håp. Du kan besøke Syndic8, oppgi URL-adressen, og hvis nettstedet er registrert, kan du få feed-URLen.

Når du besøker favorittnettstedene dine, kan du se etter RSS-feedikonet (lenke) og legge nettstedet til Outlook. Å ha all den informasjonen som er levert til deg, siden den er publisert, er praktisk og effektiv!

© Copyright 2020 | mobilegn.com