Mac Deploy Stick 2.0: Fordelene med gratis MDM for macOS

Bilde: anyaberkut, Getty Images / iStockphoto

For flere år siden, da Apple ga ut macOS High Sierra 10.13.4, var det noen få endringer bakt i OS som endret hvordan administratorer ville distribuere macOS fremover. Med dobbelt ned på denne store endringen tjente macOS Mojave for å styrke den endringen i arbeidsflyten for distribusjon, utnytte MDM-løsninger (Mobile Device Management) for å håndtere levering, konfigurasjon og administrasjon av Apple-enheter.

Fuskark: Apple macOS Catalina (gratis PDF) (TechRepublic)

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Jeg har tidligere skrevet om Mac Deploy Stick (MDS), det gratis distribusjonsverktøyet som er utviklet av Twocanoes Software for å hjelpe Mac-administratorer med å distribuere macOS til nye og eksisterende Apple-datamaskiner, enten frittstående eller over nettverket. Nå er MDS oppdatert til versjon 2.0, som har ekstra støtte for nye distribusjonsfunksjoner, inkludert en MDM-server med et grunnleggende funksjonssett for å lette Mac-administrasjon.

Organisasjoner som støtter Apple-enheter i alle størrelser, kan og bør søke om en Apple Business Manager (eller Apple School Manager for utdanning) -konto, slik at de kan fylle den elektroniske kontoen med serienumrene for deres enhet. dette kobler enhetene til MDM-serveren for en ende-til-ende-løsning. MDS 2.0 passer MDM-rollen fint, og støtter Apples rammer for tildeling av enheter under påmelding uten å kreve kostbare enhets- eller abonnementslisenser som andre MDM-tjenesteleverandører.

MDM-funksjonen i MDS 2.0 er basert på MicroMDM og bruker Apple Push Notification Services (APNS), Device Enrollment Profile (DEP), og en MDM-konfigurasjonsprofil for å registrere enheten ved først å kommunisere med Apples servere når en enhet er i Setup Assistant skjermen etter å ha blitt utslettet eller nylig unboxed. I løpet av aktiveringsfasen vil Apples servere oppdage enhetens serienummer og se at den er koblet til MDM-tjenesten, slik at den overleveres til MDM-serveren for klargjøring.

Herfra gir MDS 2.0 konfigurasjonsprofilen som både registrerer enheten og konfigurerer de første innstillingene for enheten, inkludert å hoppe over eventuelle ytterligere konfigurasjonsskjermbilder som eventuelt kan konfigureres som administrerte innstillinger. Registreringsprofilen fungerer også som administrasjonsprofil for enheten, som gjør det mulig å stole på fremtidige konfigurasjoner under distribusjon og enhetens livssyklus.

En annen fordel for MDS 2.0 å ta MDM-tjenesten er at den utnytter MicroMDM API for å gi støtte for kommandolinjebasert styring ved bruk av terminalen. Den inneholder også en enkel, men effektiv, nettbasert påmeldingsside som er bundet til vertssystemets IP-adresse eller fullt kvalifiserte domenenavn (FQDN) slik at brukere kan få tilgang til nettstedet for manuelt å registrere enhetene sine med MDM-tjenesten. Dette er spesielt nyttig under visse typer distribusjoner, for eksempel de der enheter ikke kan slettes før påmelding, personlige enheter som er en del av et BYOD-initiativ, eller enheter som ikke er fysisk tilgjengelige og må utstyres eksternt.

MDS er allerede en sterk kandidat for macOS-distribusjon, og den ekstra støtten som en MDM-server - til tross for de begrensede funksjonene - er et kjærkomment tillegg til ditt macOS-administrasjonsarsenal. Dette gjelder spesielt for de som måtte ønske å få erfaring med ledelse av mobile enheter og hvordan du tester distribusjoner med Apple-maskinvare for å identifisere hvilke metoder som fungerer best for å passe organisasjonens spesifikke behov.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com