Microsoft bringer eksklusive funksjoner til Windows Admin Center

Windows XP dør endelig død etter hvert som Embedded POSReady 2009 når enden av livet Microsoft har avsluttet støtte for Point of Sale-versjonen av Windows XP Embedded. På grunn av endringer som kommer i Windows Update, har brukerne frem til juli til å bruke endelige oppdateringer.

Det er et drøyt år siden Microsoft lanserte sin Windows Admin Center (WAC) verktøy. Målet med å støtte nye måter å kjøre og administrere Windows Server på, er det et nettbasert administrasjonsverktøy som bringer det som tidligere var mange forskjellige verktøy på ett sted.

Mer om Windows

  • Slik bruker du God Mode i Windows 10
  • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
  • Microsofts største flopper i tiåret
  • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Med et år med vanlige utrullinger, støtter WAC nå mye av det du trenger å administrere for ikke bare lokale Windows-servere, men også Azure-vert virtuelle infrastrukturer og stasjonære Windows-PCer. Selv om noen scenarier for ekstern administrasjon fortsatt krever de klassiske verktøyene for eksterne serveradministrasjon, vil du sannsynligvis bare vende deg til RSAT i ekstreme tilfeller.

Faktisk lanserte Microsoft Windows Server 2019 med noen WAC-administrasjonsfunksjoner, noe som gjør det til et viktig verktøy for å jobbe med de nyeste Windows Server-byggene. Nyere bygg har lagt til det, med utgivelsen fra 1904 som arbeidet med den kommende halvårlige kanalen Windows Server 1903-utgivelsen for å administrere nye funksjoner som System Insights.

Windows Admin Center støtter servere som kjører Windows Server 2012 eller nyere, og tilbyr et omfattende sett med verktøy.

Bilde: Microsoft

Gå inn i WAC 1904

Release 1904 er en stor oppdatering for Windows Admin Center, med en blanding av brukergrensesnittforbedringer (inkludert en mørk modus) og systemintegrasjoner på lavere nivå med Windows Server-plattformen. WAC tilbyr nå funksjoner som strømstyring, støtte for containere og for å administrere Active Directory. Med funksjoner som AD og DHCP i forhåndsvisning begynner Microsoft å flytte kjernevirksomhetsadministrasjon i Windows til WAC, sammen med nyere funksjoner som programvaredefinert nettverk og Storage Spaces Direct. Det er en utgivelse som setter WACs nye eksklusive administrasjonsfunksjoner foran, med støtte for systeminnsikt og Azure Storage Migration.

Windows Server System Insights

System Insights leveres som en WAC-utvidelse og støtter Windows Servers innebygde prediktive analyseverktøy. Ved hjelp av lokale logger og hendelser hjelper System Insights maskinlæring til å identifisere problemer i serveroperasjoner, med WAC som gir en kanal for å legge til nye funksjoner i System Insights uten å kreve en OS-oppdatering. Microsoft planlegger å lansere en oppdatering av utvidelsen snart, og dette vil legge til en måte å identifisere diskavvik, bidra til å forutsi feil og redusere risikoen for ikke planlagt driftsstans.

System Insights bruker en maskinlæringsmodell for å analysere Windows Server-systemdata, og bidrar til å redusere driftsutgiftene forbundet med reaktiv styring.

Bilde: Microsoft

Læring og analyse av maskiner har en veldig annen tråkkfrekvens enn tradisjonell serverutvikling og utgivelsessyklus, og levering av nye muligheter gjennom WAC gir mye mening. Du får valget mellom hvilke funksjoner du skal distribuere og når du distribuerer dem, og bruker det samme verktøyet til å konfigurere analysen du vil bruke, uten å måtte oppdatere operativsystemet og starte systemene dine på nytt. Ved å surfe på resultater i WAC via Windows Event logg, kan du raskt se om forutsagt ytelse samsvarer med applikasjonskravene dine eller støtter eventuelle SLAer du måtte ha.

WAC og hybridskyen

Du kan administrere flere servermigrasjoner (til nyere maskinvare eller VM-er) fra Windows Admin Center-grensesnittet.

Bilde: Microsoft

Den kommende Windows Server 1903-utgivelsen, som de fleste Windows Server-utgivelser, har fokusert på å legge til spesifikke funksjoner for spesifikke scenarier - hovedsakelig rundt Windows-applikasjonsplattformen og på kortsikringsscenarier. Mye av den utviklingen har krevd nye WAC-funksjoner, hvorav mange sendes med utgivelsen fra 1904. Et område som har fått mye oppmerksomhet, er å bruke WAC til å administrere hybrid skyinfrastrukturer, og bringe Azure-administrasjon og Windows-ledelse sammen.

Et nettbasert, komponerbart verktøy som WAC er et logisk sted for Microsoft å sette sine hybrid cloud management-verktøy, ettersom det kan samle tjenester i enkelt dashboards. Når du for eksempel begynner å bruke Storage Migration Service, kobler WAC-verktøyet Windows Server's lagringsfunksjoner til Azure, og støtter Windows Server-migrasjoner fra Server 2008 til Server 2019 og deretter til å bruke Azure File Sync. Tilsvarende kan den levere migrasjoner over flere versjoner av Windows Server til Azure, og bringe data fra lokale til infrastruktur som tjeneste (IaaS).

Dette er ikke det eneste eksemplet på at WAC tilbyr hybrid skyhåndtering fra din PC. Den støtter Azure Site Recovery, Azure Backup, Azure Active Directory, blant andre. Muligheten til å administrere alle disse tjenestene, og eksisterende serverroller og funksjoner på ett sted, reduserer sjansen for feil når du blar fra et verktøy til et annet. Microsoft har gjort WAC til et sentralt verktøy for å administrere sin nye Azure Stack HCI, administrere Windows Server's hyperkonvergerte lagringsfunksjoner basert på Storage Spaces Direct.

Fremtiden til WAC og Windows Server

Hvis du bruker Storage Migration Service eller System Insights, er WAC det eneste brukergrensesnittet. Det betyr ikke at du ikke kan bruke PowerShell til å administrere dem, da Microsoft tilbyr et komplett sett med PowerShell-verktøy for begge tjenestene. Du kan fremdeles bygge din egen automatisering, da WAC sitter på toppen av den samme PowerShell-funksjonaliteten, ved å bruke PowerShell-omstigning for å jobbe på flere servere og til Azure.

Microsoft gjør en ting tydelig: dette er ikke de eneste tjenestene som får WAC-bare GUIer. Windows Admin Center er fremtiden for Microsofts systemadministrasjonsverktøy for Windows Server, og alle nye funksjoner som blir introdusert i den halvårlige kanalen eller i langvarige serviceutgivelser, vil bare være WAC. Det er bedre å tenke på dette som det neste trinnet i utviklingen av Windows-systemadministrasjon i stedet for en spesiell hendelse for WAC-brukere.

Bruken av WAC som et verktøy for å legge til nye funksjoner til System Insights er en interessant utvikling for Microsoft. Vi har blitt vant til Windows Server-oppdateringer som kommer hvert par år, og med den nye kadensen for Server Core og Server Nano, hvert halvår. Å levere nye maskinlæringsmodeller for System Insights-out-of-band er en stor endring for Microsoft, og for hvordan vi forventer å administrere våre serverboliger. Selv om det er en valgfri oppdatering, er den en veldig nyttig oppdatering, og den vil sannsynligvis være populær, og oppmuntrer til bruk av flere WAC-utvidelser fra Microsoft og partnere.

Ved å legge noe så nyttig som System Insights i WAC, skyver Microsoft forsiktig administratorer og andre brukere bort fra deres gamle adminverktøy (til og med fra RSAT!). Når du bruker WAC for en ting, mener Microsoft, er det lett å klikke på et annet menyelement og et annet, til det blir ditt standard administrative verktøy. Microsoft har nok også rett. Hvis du kjører en nylig utgave av Windows Server, er WAC et logisk alternativ til RSAT, og du bruker sannsynligvis den sammen med resten av dine vanlige verktøy. Nå er det på tide å bli mer kjent med det, og starte prosessen med å bytte til å bruke WAC som ditt administrasjonsverktøy: det vil ikke gå for lang tid før det er det eneste alternativet hvis du vil få mest mulig ut av Windows Server installerer.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com