De mest populære og mest mislikte programmeringsspråk avslørt i Stack Overflow-undersøkelsen

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Det er så mye du kan hente fra den årlige Stack Overflow-undersøkelsen, men kanskje de mest relevante dataene for utviklere og håpefulle programmerere dreier seg om verktøyene i handelen.

Den årlige Stack Overflow-undersøkelsen er et av de mest omfattende øyeblikksbildene av hvordan programmerere fungerer, og årets meningsmåling er tatt av nesten 90 000 utviklere over hele kloden.

Årets undersøkelse beskriver hvilke språk utviklere liker å bruke, og som er assosiert med de best betalte jobber, som er mest brukt, samt utviklernes foretrukne rammer, databaser og integrerte utviklingsmiljøer.

Her er programmeringsspråk og verktøy som er utpekt for spesiell omtale i årets Stack Overflow-undersøkelse.

Et språk som er etterspurt og morsomt å bruke - Python

Pythons allsidighet fortsetter å øke sin oppgang gjennom Stack Overflows rangeringer for de "mest populære" språkene, som viser de språkene som er mest brukt av utviklere.

Årets undersøkelse synes Python er det raskest voksende programmeringsspråket, med Python som kaster ut Android og enterprise arbeidshest Java til å bli det fjerde mest brukte språket.

"Vi har ikke sett en teknologi som store vokser så raskt noensinne, i historien til Stack Overflow, " sier Julia Silge, dataforsker ved Stack Overflow.

"Det blir et veldig dominerende og viktig verktøy som brukes på så mange områder innen programvareutvikling."

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF) (TechRepublic)

Silge sier at Pythons varige popularitet stammer fra at språket er en jack-of-all-handel.

"Python er det nest beste språket for hva som helst. Det er en enorm prestasjon, å være et så fleksibelt, godt designet språk, det er et flott førstespråk å lære og brukes også av veldig dyktige fagfolk, " sier hun og gir eksemplene. av Pythons bruk i DevOps, webutvikling og data science.

Enda viktigere for utviklere overlapper denne populariteten med etterspørselen etter språket, og Silge sier at arbeidsdata samlet inn av Stack Overflow også viser at Python er et av de mest etterspurte språkene som arbeidsgivere etterspør.

Kanskje som forklaring på populariteten, ble Python også rangert som det nest mest elskede språket, navnet som ble gitt til de språkene utviklerne sa at de likte å jobbe med og ønsket å fortsette å bruke.

Silge sier imidlertid at Python kan ha truffet taket i popularitetsrangeringene, med at det har vært vanskelig å se hvordan Python kunne hevde tredjeplassen fra databasespråket SQL.

"Tror jeg at flere vil begynne å bruke Python enn SQL? Det ville være tøft, SQL spiller en rolle i store skår i økonomien. Jeg vil bli overrasket om Python neste år overtar SQL, bare fordi SQL er så dominerende."

De mest populære programmeringsspråk.

Bilde: Stack Overflow

Hyggeligste språk å bruke og høyt betalt - Rust

Rust har kanskje ikke så mange brukere som Python eller JavaScript, men det har tjent mye kjærlighet fra de som bruker det.

For fjerde år på rad topper språket Stack Overflow sin liste over "mest elskede" språk, noe som betyr at andelen Rust-utviklere som vil fortsette å jobbe med det er større enn andelen av andre språk.

Silge beskrev Rust som å være "hvis du tok C og designet det nå, med alt vi vet om bedre praksis for språkdesign", og la til "folk som bruker Rust bare elsker det".

Rust har funnet fordel hos programmerere som vil ha den høye ytelsen til C og C ++, men uten overhead for å manuelt administrere minne - og alt potensialet for feil som følger med det.

Teamet bak Rust har beskrevet det som "som en blanding av Ruby, Haskell og Scala. Det har funksjonelle påvirkninger som nedleggelser og iteratorer, og et rikt type system som ligner på Haskell".

Rust er ikke bare verdsatt av utviklere, det er også forbundet med høyt betalte roller, med språket som det åttende høyeste språket generelt når det gjelder lønn, muligens fordi bassenget med utviklere med ferdigheter i Rust er relativt lite.

Rusts popularitet begynner å bygge og i dag brukes den til å lage programvare for nettet, innebygde datamaskiner, distribuerte tjenester og kommandolinjen.

Imidlertid sier Silge at det neppe vil være like populært med Rust som språk som Python og JavaScript.

"Rust er et nisjespråk, det brukes ikke mye, det brukes av en veldig liten prosentandel av menneskene som bruker Python, " sier Silge.

"Jeg tror ikke Rust kommer til å få den virkningen Python har hatt."

De mest elsket programmeringsspråk.

Bilde: Stack Overflow

Svært betalt språk, etterspurt og med god arbeidsglede - Gå

Go skiller seg ut som et språk som er godt betalt, samtidig som det er etterspurt og hvor utviklere rapporterer høy grad av trivsel.

Språkets høye lønn ser ut til å være knyttet til bruken av å automatisere distribusjonen og styringen av systeminfrastruktur av DevOps ingeniører.

"Folk som bruker Go blir vanligvis høyt betalt for arbeidet de gjør, " sier Silge, og legger til at det også brukes back-end web-programmering.

Globalt tjener respondenter som bruker Go, Clojure, F #, de høyeste lønningene, med median årslønn over $ 80 000, mens Elixir og Rust er assosiert med jobber som ligger på over $ 70 000 per år.

Silge tilskriver den høye lønnen til ferdigheter i språk som Clojure og F # til at utviklere er relativt vanskelige å kilde.

"Det er en rekke funksjonelle programmeringsspråk som har en tendens til å være vanskelig å ansette for. De er absolutt ikke så mye brukt i så mange roller som noe som Java eller JavaScript eller Python, men de pleier å bli elsket av menneskene som bruker dem. "

Belønning for erfaring skiller seg også mellom språk, med utviklere som bruker språk som Clojure, Scala, Go, Rust og R, og blir betalt mer for antall år de har jobbet med språket enn det som gjelder for språk som PHP, Assembly, og VBA.

De fleste høyt betalte språk globalt, til venstre og i USA, til høyre.

Bilde: Stack Overflow

Det mest brukte språket - JavaScript

Det mest brukte programmeringsspråket er, ikke overraskende, det ærverdige webspråket JavaScript.

JavaScript har toppet listen over de "mest populære" programmeringsspråk i Stack Overflow-undersøkelsen de siste syv årene.

Språket har vokst utover sine røtter som et enkelt skriptspråk for nettet, og ved hjelp av rammer som React brukes i dag til å bygge grafiske brukergrensesnitt for nett- og mobilapper, samt for å lage serversides programvare som kjører i en Node.js-miljø. Det finnes til og med i programvare som styrer IoT-apparater takket være det flytbaserte utviklingsverktøyet Node-RED.

Imidlertid er språket vanligvis ikke forbundet med høyt betalte roller, med en medianlønn på 56 000 dollar globalt og setter det på 19. plass i Stack Overflows språklønnsliste. Mens erfarne fullstable webutviklere kan være godt betalte, kan nettutviklere på entry-level bli spesielt dårlig kompensert i forhold til andre programmerere, og kanskje forklare JavaScripts lave plassering totalt sett.

Et stykke over JavaScript i lønnsrangeringene, med en medianlønn på $ 60 000, er TypeScript. TypeScript legger til funksjoner som statisk type-sjekking til JS, som hjelper utviklere med å bygge store og komplekse applikasjoner lettere. Som gjenspeiles i andre undersøkelser, fortsetter bruken av TypeScript å vokse, med språket som beveger seg opp til 10. plass i Stack Overflows liste over "mest populære" programmeringsspråk.

Språkutviklere gruer seg til - VBA og Objekt-C

"Mest fryktet" er kategorien språk som utviklerne fortalte Stack Overflow at de gjerne ville aldri brukt igjen.

Toppen av denne uauskelige listen var Visual Basic for Applications (VBA) og Apples Swift-forgjenger Objekt-C.

Interessant er at JavaScript er nummer 17 i listen over de mest fryktede, med omtrent en tredjedel av utviklerne som sier at de ikke ville ha interesse av å fortsette å bruke den, og demonstrerer at de mest brukte programmeringsspråkene ikke alltid er de mest favoriserte.

De mest fryktede programmeringsspråk.

Bilde: Stack Overflow

De best betalte programmeringsrelaterte jobbene - DevOps og SREs

Mens dataforskere har kommet overskrifter de siste årene for sine generøse lønningspakker, er det drifts- og systemingeniører som tjener de høyeste lønningene, ifølge undersøkelsen.

Det er noen bevis på hvorfor disse rollene er godt betalte, med jobber som DevOps og site reliabilitetsingeniører (SRE) som har en tendens til å bli holdt av erfarne utviklere som forventes å jobbe rimelig lange timer, 43+ per uke, for å sikre at IT-infrastruktur er tilgjengelig ved behov.

"I år ser vi DevOps-ingeniører og ingeniører på nettstedets pålitelighet ha ganske bemerkelsesverdige egenskaper når det gjelder hvor høyt betalte de er for deres erfaringsnivå, også hvor lykkelige de er, med høye nivåer av jobb og karrieretilfredshet, " sier Silge.

Mens medianlønnen til datavitenskapsmenn og maskinlæringsspesialister økte $ 1.000 til $ 61.000, gled rollen fra nummer tre til fem på listen over de høyest betalte roller. Silge sa at det har vært en korreksjon i lønn for dataforskere for å bringe dem mer i tråd med "normene for kodearbeid generelt".

"Vi har sett datavitenskapelig arbeid bevege seg mer inn i hovedstrømmen av programvarearbeid generelt, og blir mindre av en utlegger."

De høyest betalte tech-jobbene.

Bilde: Stack Overflow

Teknologier tilknyttet utviklerroller

Årets undersøkelse klynger også sammen programmeringsspråk og relaterte verktøy, plattformer og programvarerammer som vanligvis brukes sammen, noe som gjør det mulig å lage en liste over språk og verktøy som vanligvis brukes til forskjellige roller.

Webutvikling:

Språk: JavaScript, TypeScript, HTML / CSS, PHP

Verktøy, plattformer og rammer: React.js, JQuery, MongoDB, Angular / AngularJS, SQL, MySQL.

Mobil utvikling:

Språk: Java, Kotlin, Objektiv-C, Swift.

Verktøy, plattformer og rammer: IntelliJ, Android, Firebase, Android Studio, SQLite, iOS, Xcode.

DevOps:

Verktøy, plattformer og rammer: Docker, Kubernetes, AWS, Redis, PostgreSQL, Linux, Bash / Shell / PowerShell, Elasticsearch.

Du kan se flere av verktøyene og språkene som klynges sammen i stack Overflow-grafen nedenfor.

Tilkoblede teknologier innen programvareutvikling.

Bilde: Stack Overflow

Mest populære rammer, verktøy og plattformer

Blant nettrammer er React.js og Vue.js begge de mest populære og mest etterspurte nettverkene av utviklere, mens Drupal og jQuery er mest fryktede.

På tvers av alle rammer, biblioteker og verktøy var JavaScript-runtime Node.js det mest brukte, mens innenfor Microsofts økosystem. NET er mer populært enn. NET Core, og i maskinlæring av rammeverket for dyp læring er TensorFlow langt mer brukt enn Facebooks PyTorch rammeverk.

Kodedistribusjonsplattformen Chef og den mobile applikasjonsutviklingsplattformen Cordova rangeres som de mest fryktede i denne kategorien rammer, biblioteker og verktøy.

Mest og lite likt databaser

Redis er den mest populære databasen for tredje år på rad, mens Couchbase og Oracle rangerer som de mest fryktede databasene, det er de som utviklere foretrekker å ikke jobbe med igjen.

Mest brukte operativsystemer

Linux er nok en gang den mest populære plattformen for utvikling, selv om utviklernes primære operativsystem fortsatt er Windows, brukt av 47, 5%, etterfulgt av macOS, brukt av 26, 8%, og Linux, brukt av 25, 6%.

Mest populære integrerte utviklermiljøer (IDEer)

Blant integrerte utviklermiljøer (IDE-er), navnet som er gitt til koderedigeringsprogrammet og pakken med verktøy som brukes av utviklere for å skrive programvare, er Microsofts Visual Studio-kode på tvers av plattformen det øverste valget, etterfulgt av den mer omfattende Visual Studio IDE.

Valget av IDE varierte etter utviklerrolle, med mobilutviklere med større sannsynlighet for å velge Android Studio og Xcode, DevOps som valgte den ærverdige Vim, og dataforskere som sannsynligvis vil jobbe i PyCharm og RStudio.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com