Mozillas Firefox 59 kan forhindre nettsteder fra å spionere på deg

Hvordan bruke Firefox's about: config-alternativ Mozilla Firefox-brukere vil kanskje bruke andre konfigurasjonsalternativer enn det som bare er oppført i Innstillinger, for eksempel om: config.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
 • Firefox 59, den nyeste versjonen av Mozillas nettleser, er i dag ute med flere personvernforbedringer, inkludert blokkering av popup-vinduer på nettstedet som ber om varsler, blokkering av mikrofon- og kameratilgang og blokkering av posisjonsdata.
 • Andre forbedringer inkluderer reduserte belastningstider, forbedret grafisk gjengivelse for Mac-maskiner og en lang liste over sikkerhetsrettinger.

Firefox 59 har blitt utgitt for allmennheten, og med det kommer en rekke personvernforbedringer.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Som rapportert tidligere av TechRepublic, har Mozilla en rekke personvernforbedringer planlagt for kommende versjoner av Firefox, og de som følger med Firefox 59 er bare et lite utvalg av fremtidige endringer.

Mozilla har også finjustert Firefox 59 for å øke hastigheten på sideinnlastning, forbedre grafikkavbildning for Mac-brukere og fikse sikkerhetsfeil.

Firefox 59 personvernforbedringer

De fleste alle som bruker internett har blitt utsatt for popups som ber om tillatelse til et nettsted for å sende varsler, få tilgang til enhetens kamera eller mikrofon, eller kjenne hvor du er, alt dette kan være en alvorlig personvernrisiko. Firefox 59 løser disse problemene ved å legge til et alternativ for å blokkere dem i Innstillinger-menyen.

Du kan finne alternativet til å blokkere de påtrengende meldingene ved å åpne Innstillinger-menyen (knappen som ser ut som tre horisontale linjer), velge Innstillinger og deretter åpne panelet Personvern og sikkerhet.

Blokkering av nettsteder for å få tilgang til posisjonen din, kameraet eller mikrofonen vil ikke forårsake problemer for pålitelige nettsteder - de er unntatt og kan fortsette å brukes normalt.

En andre større personvernforbedring er en endring til privat nettlesingsmodus. Firefox 59 vil nå fjerne baneinformasjon fra henvisninger, noe som forhindrer sporing på andre sider. Husk at dette ikke gjelder surfing utenfor privat nettlesingsmodus. Hvis du vil blokkere sporing av andre steder i en vanlig økt, må du gå til panelet Personvern og sikkerhet i Innstillinger-menyen og slå det på.

Andre Firefox 59 forbedringer

Personvernendringer kan være de største Firefox-nyhetene, men det er andre endringer og funksjoner som er nye i versjon 59 også.

Firefox-ytelsen er forbedret ved å endre måten sider lastes inn på. Den vil nå laste sider fra nettverksbuffer og lokal cache på en brukers harddisk, som Mozilla kaller en "race cache with network."

Mac-brukere får en forbedring som kom til Windows Firefox-brukere i versjon 58: Off-Main-Thread Painting, som fremskynder måten grafikk lastes inn og jevner ytelsen.

De som bruker Firefox for online samarbeid og konferanser, kan også se et løft på ytelsen: Versjon 59 kommer med forbedrede sanntids kommunikasjonsfunksjoner som Mozilla sa vil gi finkornet kontroll over samtaler og legge til støtte for store konferanser.

Til slutt er det også løst en lang liste over sårbarheter, som du kan lære mer om her.

Firefox 59 er tilgjengelig for nedlasting nå, og de som allerede har det, kan oppdatere til Firefox 59 ved å klikke på menyknappen og deretter klikke på About. Firefox vil begynne å se etter og laste ned aktuelle oppdateringer umiddelbart.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

 • IT pro sin guide til effektiv patch management (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Firefox 59 stopper irriterende nettstedvarsler, øker privat surfing-personvern (ZDNet)
 • Firefox 59-hastighetstriks pitter PC-en din mot nettverket ditt (CNET)
 • Firefox Quantum vs Chrome: Skifter tidevannet? (ZDNet)
 • Firefox Quantum: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
 • Slik kan du enkelt oppdatere Firefox Quantum-nettleseren (TechRepublic)

© Copyright 2020 | mobilegn.com