Nye funksjoner i Fedora 29 gjør livet enklere for webutviklere

Video: Alt du trenger å vite om Linux i Windows Gjør deg klar til å anskaffe deg Ubuntu, openSUSE og Fedora fra Windows. Nick Heath forklarer hvordan og hvorfor teknikere vil bruke Linux-kommandoer i høstens Windows 10 Creators Update.

Den nyeste versjonen av Fedora er utgitt, og bringer en rekke strukturelle endringer i den populære Linux-distribusjonen. Den nye utgivelsen gjør det lettere for utviklere å skrive og teste programmer for et bredere utvalg av systemer, samt forbedre systemytelsen på innebygde enheter, i tillegg til standardpakkeoppgraderinger som utgjør hoveddelen av nye utgivelser.

Øke modulariteten for å forbedre kompatibiliteten bakover og fremover

Fedora 29 bruker modularitet for å la utviklere installere flere versjoner av den samme programvaren som skal installeres på samme maskinvare. For utviklere letter dette veldig mye å skrive og teste webapplikasjoner, ettersom det gjør det mulig å målrette forskjellige versjoner for utvikling. Denne funksjonen ble introdusert i serverutgaven av Fedora 28, men er nå tilgjengelig på alle utgavene av Fedora 29.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

For eksempel slipper utgivelseskadensen for den populære nettplattformen Node.js ikke bra med utgivelsesmodellen til Fedora (eller noe annet, praktisk talt.) Den nåværende langsiktige supportversjonen er 8.x, standardinstallert versjon er 10. x, og den nyeste utgivelsen er 11.x. Praktisk sett bør distribusjoner av produksjonsapplikasjoner bruke enten 8.x eller 10.x grener, men utviklere som ønsker å tilpasse applikasjoner for nye versjoner av plattformen trenger tilgang til 11.x grenen, for samtidig arbeid med stabile og utviklingsgrener av applikasjonene sine . Med Fedora 29 er det mulig å distribuere disse versjonene parallelt ved bruk av containere.

Bedre ytelse på innebygde enheter og ny maskinvare

Med den nye utgivelsen støtter Fedora 29 nå ZRAM (tidligere kalt compcache) for ARMv7 og v8. ZRAM gir mulighet for mer effektiv bruk av RAM, ettersom Fedora kan bruke det til å holde flere sider med minne på det komprimerte bytteområdet, enn hvis rå RAM ble brukt til applikasjonsminne eller diskbuffer. Dette er spesielt nyttig for bruk på Raspberry Pi og lignende ARM-drevne SBC-er med relativt begrensede mengder RAM, og har vært i bruk på Android og Chrome OS siden 2013. Bruken av ZRAM øker også levetiden for microSD-kort på Raspberry Pi så vel som andre SBC-er, som er avhengige av microSD-kort eller eMMC-brikker for å inneholde system OS. Ved å bruke ZRAM reduseres frekvensen av hurtigbufferskriving til flashminne, noe som er en viktig faktor for skrivesyklusbegrenset flashminne.

I tillegg støttes nå UEFI for ARMv7 i Fedora 29, noe som også kommer Raspberry Pi-brukere til gode. Fedora støttet allerede UEFI på 64-biters ARM-enheter.

Med Linux-kjernen 4.18 og Mesa 18.1 tilgjengelig på installasjonsbildet, fungerer Fedora 29 ut av esken med Intels "Hades Canyon" NUC-er, den lille formfaktor-PC-en, som smelter sammen en Intel CPU og AMD Vega-M GPU på en hybridbrikke.

Praktiske oppdateringer for daglige brukere

DNF-lagringsmetadata, som har fordeler på treg eller avmålt forbindelse, er nå komprimert med Zchunk, i stedet for XZ og GZIP. Med denne endringen lastes bare oppdateringer til metadata, i stedet for å laste ned hele oppdateringskatalogen hver gang et gitt system sjekker etter oppdateringer, og sparer titalls megabyte per oppdatering. Som del av en systemomfattende overhaling reduserer Fedora 29 også unødvendig kobling, noe som bidrar til å redusere programbelastningstider.

Oppgraderinger i standardversjonen inkluderer blant annet GCC 2.28, samt Python 3.7, Ruby on Rails 5.2, Golang 1.11 og Perl 5.28.

Viktige endringer i oppstartsprosessen har også kommet i Fedora 29, og fjerner GRUB-laster-timeren for systemer med bare ett operativsystem installert. I tilfelle at brukere trenger å rulle tilbake til en tidligere kjerne, vil du trykke på F8 eller holde SHIFT under oppstart vise GRUB-lasteren. I tillegg er flimmerfri oppstart nå mulig på systemer som starter med EFI.

Siden Fedoras utgivelseskadens er hvert halvår - med støttelevetid på omtrent 13 måneder per utgivelse - regnes Fedora for en stor del som en distribusjon for hobbyister og utviklere, mindre enn for virksomhetsdistribusjon. Når det er sagt, betyr Fedoras posisjon som oppstrøms distribusjon for Red Hat Enterprise Linux at disse endringene vil finne veien til enterprise RHEL-utviklingen i fremtidige utgivelser. De fleste versjoner av Fedora 29 kan lastes ned fritt fra getfedora.org fra og med i dag, selv om tekniske problemer vil forsinke utgivelsen av Xfce- og LXQT-spinn.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com