Office Q&A: Hvordan forankre bildefiler i Microsoft Word

Bilde: jacoblund, Getty Images / iStockphoto

Noen ganger kan en favorittfunksjon ha uventede bivirkninger, og følgelig ikke støtte måten du jobber på.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

Rachel kom inn på dette nylig da hun brukte Microsoft Words sammenleggbare overskrifter i et dokument med mange grafiske filer. Skjul en overskrift fortrengte grafikken. Heldigvis for Rachel, er det en enkel setting som forankrer en grafikk til den omkringliggende teksten. Det betyr at grafikken vil forbli der Rachel legger dem selv om hun bruker sammenleggbare overskrifter.

Jeg bruker Office 365s skrivebordsversjon av Word. Sammenleggbare overskrifter støttes ikke av Words online versjon. Du kan bruke din egen fil eller laste ned demonstrasjonen .docx-filen.

Problemet

Rachels problem var frustrerende, som du snart vil se. Det fortenste eksemplet i figur A har tre overskrifter; hver seksjon har litt tekst, en bildefil og en form. Se hva som skjer når du kollapser en overskrift: Grafikken er ikke forankret i den omkringliggende teksten, slik at de ikke beveger seg med seksjonene. (Hvis du vil skjule en topptekst, høyreklikker du på den, velger Utvid / Skjul, og deretter velger du Skjul overskrift.)

Figur A

Dette kan skje når du faller sammen overskrifter.

Dette skjer når layoutalternativer ikke er innstilt på å støtte måten du jobber på. Det du ser er ikke galt og betyr kanskje ikke noe, men det er absolutt upraktisk for måten Rachel jobber på.

Løsningen - et anker

Løsningen er enklere enn du kanskje tror. Velg en form, og Word viser ikonet Oppsettalternativer vist i figur B. Klikk på det ikonet for å få tilgang til flere layoutalternativer. Legg merke til at alternativet Flytt med tekst ikke er valgt. alternativet Fiks posisjon på side er valgt. Det er problemet. Bare velg Flytt med tekst (som vil fjerne merket av Fix position på siden). Gjenta prosessen for alle figurene dine, og neste gang du kollapser en topptekst, vil formene bevege seg med teksten, som vist i figur C.

Figur B

Få tilgang til layoutalternativer.

Figur C

Formene forblir i sine seksjoner.

Alternativet Flytt med tekst er standard. Det er andre layoutalternativer som kan spilles, så hvis dette ikke fungerer, klikker du på koblingen Se mer nederst i dialogboksen Oppsettalternativer for å få tilgang til flere alternativer. Å finjustere alternativene for å få ting helt riktig kan ta noen få forsøk. For å lære mer om Words sammenleggbare overskrifter, kan du lese Hvordan bruke Word 2013s sammenleggbare overskrifter.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på

Se også

 • Hvordan legge fallende snø til et PowerPoint-lysbilde (TechRepublic)
 • Tilpass Office Quick Access Toolbar for spesifikke filer (TechRepublic)
 • Hvordan beskytte Excel-formler (TechRepublic)
 • Hvordan skjule Excel-data og varsle lesere (TechRepublic)
 • Normalisering av utenlandske data for Access (TechRepublic)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Rens ut søppelfiler i Windows 7, 8.1 og 10 (Download.com)
 • © Copyright 2020 | mobilegn.com