Office Q&A: Hvordan endre Words TOC-felt for å vise spesifikke overskriftsnivåer

Bilde: iStock / Zephyr18

Word's innholdsfortegnelse er både fleksibel og kompleks; det tilbyr en rekke alternativer for å kontrollere struktur og format. Moslehuddin fikk et problem da han genererte en innholdsfortegnelse etter oppgradering til Word 2016: Innholdsfortegnelsen for 2016 inneholder bare det første overskriftsnivået i stedet for to, og det er det han vil ha. Heldigvis er det enkelt å vise begge toppnivåene uten å ty til en fullstendig gjøremål. I denne artikkelen skal vi gjennomgå den underliggende feltkoden som bestemmer hva innholdsfortegnelsen viser.

Mer om Office

  • 18 Excel-tips hver bruker skal beherske
  • Microsoft Office, dataanalyse, virtuell assistent topp mest ønsket jobbferdigheter
  • Ansettingssett: Microsoft Power BI-utvikler (TechRepublic Premium)
  • Abonner på vårt Microsoft Weekly nyhetsbrev

Jeg bruker Office 365 (Word 2016) på et Windows 10 64-biters system, men disse instruksjonene vil fungere i tidligere versjoner. Du kan laste ned demonstrasjonen .docx- eller .doc-filer eller jobbe med ditt eget dokument. Merk at denne teknikken ikke vil fungere i nettleserutgaven. Denne artikkelen forutsetter at du vet hvordan du setter inn en feltkode. Hvis du ikke gjør det, kan du lese Hvordan sette inn en innholdsfortegnelse først i et Word-dokument. (Den innledende artikkelen har instruksjoner for Word 2007 og 2003, men instruksjonene for 2007 vil være like for 2016.)

SE: 10 snarveier til alle formål for å øke Word-effektiviteten (gratis TechRepublic PDF)

Litt om feltkoder

Word's innholdsfortegnelse setter inn en feltkode som genererer tabellen du ser. Tabellen er resultatet av det feltet og dets mange alternativer, kalt brytere . Det ligner på å legge inn en formel i en Excel-celle og se resultatet av den formelen i stedet for selve formelen.

Feltet identifiserer hva det gjør, men bytter kan du tilpasse feltets resultater. For en liste over TOC-feltbrytere, se tabellen på slutten av denne artikkelen. De fleste av dem bruker du aldri, men det er godt å vite at de er tilgjengelige.

Bare ett nivå

Det enkle to-siders dokumentet som er vist i figur A begynner med en innholdsfortegnelse som bare viser overskriftene på første nivå, selv om dokumentet inneholder to overskriftsnivåer. Det er viktig å merke seg før vi fortsetter at Word innholdsfortegnelse fungerer sømløst med Words innebygde overskriftsstiler. Du kan bruke andre stiler til overskriftene, men du må jobbe hardere for å generere en innholdsfortegnelse. Eksempelet vårt er avhengig av de innebygde stilene Heading 1 og Heading 2. (Overskriften Gallerier er formatert med Tittel-stilen, så innholdsfortegnelsen inkluderer den ikke.)

Figur A

Eksempelfilen viser bare ett overskriftsnivå i innholdsfortegnelsen.

Akkurat nå kan du ikke se eller modifisere det underliggende feltets brytere. For å gjøre det, må du veksle tabellen for å vise den underliggende koden i stedet for resultatene. Velg først hele innholdsfortegnelsen; husk at Word ikke behandler innholdsfortegnelsen som vanlig tekst. Når du holder musepekeren over innholdsfortegnelsen, skygger Word hele tabellen. Klikk på innsiden for å vise ikonene vist i figur B. Klikk på de stablede prikkene for å velge hele tabellen. Når innholdsfortegnelsen er valgt, trykker du på Shift + F9 for å vise den underliggende koden, som vist i figur C. (Hvis du bruker en tidligere versjon, må du velge innholdsfortegnelsen manuelt og trykke på Skift + F9.)

Figur B

Du må velge innholdsfortegnelsen først.

Figur C

Gå til innholdsfortegnelsen for å se den underliggende feltkoden.

Denne enkle innholdsfortegnelsen bruker bare noen få brytere: \ o "1-1", \ h og \ z. Med henvisning til tabell A kan vi raskt se at innholdsfortegnelsen bare inneholder nivå 1-overskrifter på grunn av \ o "1-1" -bryteren. For å endre bryteren, bytt den andre 1 ut med 2, som vist i figur D.

Figur D

Endre bryterparameteren.

Nå er du klar til å veksle feltet tilbake til en meningsfull innholdsfortegnelse. For å gjøre det, klikk Oppdater tabell, klikk alternativet Oppdater hele tabellen ( figur E ) og klikk deretter OK. Det siste trinnet er å veksle feltet tilbake til tekstbordet ved å trykke på Skift + F9. Etter å ha gjort det, bør du se begge nivå 1 og 2 i innholdsfortegnelsen, som vist i figur F. (I tidligere versjoner er det ingen ikon for oppdateringstabell; du må høyreklikke på innholdsfortegnelsen.)

Figur E

Oppdater hele tabellen.

Figur F

Innholdsfortegnelsen viser nå nivå 1 og 2 overskrifter.

Tabell A

\en

Inkluderer tekstede elementer, men utelater elementnumre. For eksempel vil innholdsfortegnelsen vise Gallerialternativer ... 2 for et element på side 2 med overskriften Figur 1: Gallerialternativer .

\ bBokmerke et avsnitt for bare å vise overskriftene.
\ cViser figurer, tabeller, diagrammer og andre elementer nummerert med et SEQ-felt.
\ dAngir antall tegn som skiller sekvensnumre og sidetall. Kombiner denne bryteren med \.
\ fGenererer en tabell fra TC-felt.
\ hGjør hver oppføring til en hyperkobling til den tilhørende delen. Hvis du sletter denne bryteren, kobler feltet bare til sidenummerene.
\ lGenererer en innholdsfortegnelse ved bruk av TC-felt som tildeler oppføringer til spesifiserte nivåer.
\ nUtelater sidetall. For eksempel utelater \ n 3-4 sidetall fra nivå 3 og 4. Hvis du spesifiserer ikke noe område, inneholder innholdsfortegnelsen ingen sidetall.
\ oSpesifiserer overskriftenivåene som er inkludert. Standardinnstillingen er vanligvis "1-3"; "1-1" vil bare omfatte overskrift 1.
\ pAngir et tegn som brukes til å skille oppføringer og sidetall. Du kan bruke opptil fem tegn; anførselstegn er påkrevd. Standard er lederprikker.
\ sInkluderer et tilleggsnummer, for eksempel et kapittelnummer, før sidenummeret. Tilleggsnummeret må være resultatet av et SEQ-felt.
\ tGenererer en innholdsfortegnelse fra andre utformede avsnitt enn de innebygde overskriftsstilene. Kombiner med \ o for å kombinere tilpassede og innebygde overskriftsstiler. Du kan også bruke denne bryteren til å vise merknader under overskrifter.
\ uGenererer en innholdsfortegnelse ved å bruke det anvendte avsnittets disposisjonsnivå.
\ wBevarer faner i tabelloppføringer.
\ xBevarer nye linjetegn i tabelloppføringer.
\ zSkjuler faneledere og sidetall i Web Layout-visning.

TOC suksess!

Dette er ikke den eneste måten å endre nivåer på, men etter det faktum er det sannsynligvis den enkleste. Du trenger kanskje aldri de fleste bryterne, men å vite at de eksisterer og hvordan du kan veksle mellom feltkoden og resultatene slik at du kan endre bryterne er nøkkelen til å få akkurat det du trenger.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Send meg spørsmålet ditt om Office

Jeg svarer på lesernes spørsmål når jeg kan, men det er ingen garanti. Ikke send filer med mindre du blir bedt om det; innledende forespørsler om hjelp som kommer med vedlagte filer, blir slettet ulest. Du kan sende skjermbilder av dataene dine for å avklare spørsmålet ditt. Vær så spesifikk som mulig når du kontakter meg. For eksempel "Vennligst feilsøk arbeidsboka mine og fikse hva som er galt", vil sannsynligvis ikke få noe svar, men "Kan du fortelle meg hvorfor denne formelen ikke returnerer forventede resultater?" kanskje. Nevn appen og versjonen du bruker. Jeg får ikke refundert TechRepublic for min tid eller kompetanse når jeg hjelper leserne, og ber heller ikke om et gebyr fra lesere jeg hjelper. Du kan kontakte meg på

Les også ...

  • 30 ting du aldri bør gjøre i Microsoft Office (gratis TechRepublic PDF)
  • Hvordan lage egendefinerte gallerier og kategorier for å kontrollere organisering i Word-dokumenter (TechRepublic)
  • Lag en Excel-datatabell for å sammenligne flere resultater (TechRepublic)
  • Office Q&A: Hvordan bruke farge for å identifisere innkommende Outlook-meldinger (TechRepublic)
  • Microsoft legger til nye e-post-, kalender-, mobilfunksjoner på tvers av sine forskjellige Outlook-klienter (ZDNet)

© Copyright 2021 | mobilegn.com