Stort sett slutter ingen GitHub over Microsoft-oppkjøpet: Her er grunnen

Microsoft kjøpte GitHub: Her er hva oppkjøpet betyr for virksomheten TechRepublics Jason Hiner forklarer hvorfor Microsoft, et selskap som en gang snudde åpen kildekode, kjøpte GitHub, verdens største open source-depot, for 7, 5 milliarder dollar.

Det er fortsatt mulig at Microsoft kan klare å ødelegge all den fantastiske utviklerens godhet i GitHub, etter å ha kunngjort kjøpet for litt over en måned siden. På det tidspunktet advarte noen om en masseeksodus fra GitHub til GitLab og andre konkurrerende kodelager. Som Roberto Galoppini har påpekt, har imidlertid ingen slik utvandring skjedd. Det er for øyeblikket 85 millioner kodelager på GitHub, og bare en lilliputisk brøkdel av dem har kommet ut.

Hvordan går det grønnere gresset?

Visst, noen trakk faktisk innsatser og emigrerte til andre plattformer, GitLab mest fremtredende blant dem. Da Galoppini fanget opp umiddelbart etter at avtalen ble kunngjort, var titusenvis av GitHub-prosjekter igjen, og toppet på drøyt 20.000 prosjekter i timen:

Bilde: Roberto Galoppini

Krisemateriale, ikke sant?

En måned senere ser vi på noen få dusin utvandrerlagre per time, maks:

Bilde: GitLab

Det er ikke klart for meg hvorfor verktøyet ikke vil vises 4. juni til 16. juni (når søket mitt inneholder disse datoene), men uansett: Hvis det var en masseeksodus, er det offisielt over. Selv den truede boikotten av GitHub av de som var imot Microsofts avtale med ICE, rystet ikke mange utviklere fra GitHub-treet.

Det viser seg at Microsoft bare kan være et flott sted for GitHub å bo.

De frie hjem

Vel, nei, ikke hvis Microsoft satte denne typen hud på GitHub-opplevelsen:

Bilde: Alexander Prokhorov

Og så bra som Azure er i ferd med å bli, ønsker vi heller ikke at GitHub skal bli en partisk rampe til Azure-skyen. Det vil heller ikke fungere. Gjennom årene har Microsoft prøvd å utvide appellen utover Windows-kjernen (til og med omfavne Linux fra sent), men realiteten er at ting som. Net Core aldri virkelig tok fart med ikke-Windows-utviklere. Microsoft som bruker en nøytral plattform for å presse folk til sine ikke-nøytrale produkter ville ikke fungere.

Dette kan være poenget. Et av de mer lovende produktene hos Microsoft, VS Code, er "veldig overbevisende", har Dave Neary fremhevet. Hvorfor? Fordi det er helt plattformagnostisk, bygget for web / cloud-native utviklere. Selv siden handler mindre om Microsoft (du må ned til høyre for å finne en Microsoft-logo, eller til og med ordet "Microsoft", som er det motsatte av Visual Studio-siden, der logoen er det første du ser).

Dette er slags utviklere som Microsoft ønsker å tiltrekke seg, og de er den typen som allerede lever på GitHub. Å bygge netto nye verktøy for å tjene GitHub-menneskers tillit, snarere enn å prøve å jernbane dem til gamle Microsoft-produkter, virker en mye mer interessant strategi.

Så hvis du løftet fra GitHub fordi du fryktet Redmond-beistet, kan det være på tide å spise noen ydmyke kake og komme tilbake. Det er ikke mange av dere, så det vil være masse kake å gå rundt.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com