Programmeringsspråk: JavaScript-utviklere avslører favorittrammer, plattformer og verktøy

De beste programmeringsspråkene å lære i 2019: Topp kodingsevner som betaler deg mest Dette er språkene som er mest etterspurt og tilbyr høyest lønn.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

JavaScript er kanskje verdens mest brukte programmeringsspråk, men hvordan bruker utviklere akkurat det?

Den siste undersøkelsen om pm av JavaScript-utviklere fremhever deres favorittteknologier, programvarerammer og tilhørende programmeringsspråk.

For undersøkelsen i 2019 har gruppen bak npm, Node.js JavaScript-pakkehåndterer, utsøkt synspunktene til mer enn 30 000 utviklere, hvorav de fleste har kodet i JavaScript i mer enn tre år.

Mens den vanligste bruken av JavaScript var som skriftspråk i nettleseren, ble den stadig mer varierte bruken av JS fanget opp av undersøkelsen, med nesten fire femtedeler av utviklere som skrev JavaScript for å kjøre på servere i et Node.js-miljø, og i underkant av halvparten skrev JavaScript brukes i native apps på mobil og desktop. ( Merk : Denne artikkelen om JavaScript er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Bilde: kl

Verktøyene, språkene og rammene som brukes av JavaScript-utviklere

Mer enn halvparten av JavaScript-utviklere skriver React code

Med 57% av utviklerne som sier at de skriver React code, ser det ut til at Facebooks open source-programvarebibliotek for utvikling av brukergrensesnitt er mye brukt av JavaScript-fellesskapet.

Blant disse React-utviklerne sa omtrent halvparten at de først og fremst skriver React-kode, mens en tredjedel brukte React i noen prosjekter.

Ytterligere 15% av utviklerne som for øyeblikket ikke bruker React, sa at de vurderer det for et fremtidig prosjekt.

"Innen npms enorme brukerbase er det omtrent 5 millioner React-utviklere over hele verden. Det har aldri vært et JavaScript-rammeverk som dette var populært før, og det er mer enn dobbelt så populært som det nest største rammeverket, Angular, " konkluderer rapporten.

Bruk av TypeScript fortsetter å vokse

TypeScript bygger på toppen av JavaScript for å tilby en serie verktøy som gjør det enklere å bygge store og komplekse apper.

Den økende populariteten til språket, et JavaScript-supersett, var tydelig i årets undersøkelse, hvor 62% rapporterte at de bruker TypeScript, opp fra 46% året før.

Blant de som bruker TypeScript, skriver omtrent 36% TypeScript "noen eller mesteparten av tiden", mens 15% bruker TypeScript-baserte programvarebiblioteker, som npm tilskriver populariteten til TypeScript-tunge Angular UI-rammer.

"At en tredjedel av brukerne i JavaScript-fellesskapet skriver en helt ny smak av JavaScript, bør få alle til å sitte opp og ta varsel, " heter det i rapporten.

TypeScript er til og med inspirerende andre språk, med Python-skaperen Guido van Rossum som nylig fortalte et publikum av utviklere at Python lærte leksjoner fra TypeScript valgfri typekontroll.

En tredjedel distribuerer JavaScript på serverløse plattformer

Serverløse plattformer som AWS Lambda og Microsofts Azure Functions gir utviklere muligheten til å distribuere kode uten problemer med å administrere noen infrastruktur eller kostnadene ved å kjøre virtuelle maskiner 24/7.

Til tross for at det er en relativt ny arkitektur, brukes nå serverløse plattformer av 33% av JavaScript-utviklere, fant undersøkelsen. Node.js JavaScript er et av de mest støttede språkene på tvers av de serverløse plattformene som tilbys av store skyleverandører, og forklarer kanskje serverløs popularitet blant JavaScript-devs.

Beholdere er den mest populære formen for virtuell infrastruktur blant de spurte, brukt av mer enn halvparten av JavaScript-utviklere, fulgt tett av plattform-som-en-tjeneste-tjenester (PaaS) og deretter administrert virtuelle maskiner.

De fleste utviklere bruker ikke GraphQL, men det kan være i ferd med å endre seg

Facebooks GraphQL-spesifikasjon lover å gi en enklere måte å både servere og trekke ned data, men er fremdeles ikke mye brukt blant JavaScript-utviklere.

Bare syv prosent av de spurte sa at de ofte bruker API-spørrespråket, men det ser ut som at andelen kan vokse raskt i år, og i underkant av halvparten sier at de vurderer å bruke GraphQL i 2019.

JavaScript-utviklere blir fascinert av WebAss Assembly

WebAssemble eller WASM er et fristende potensial for JavaScript-utviklere, med litt over halvparten som uttrykker interesse for å bruke det - selv om bare tre prosent gjør det for tiden.

WASM er designet for å bringe programvare med høy ytelse til nettet, og tilbyr et binært instruksjonsformat som lar nettlesere kjøre programvare hvor som helst fra 10% til 800% raskere enn det som vanligvis er mulig å bruke JavaScript.

WebAssemble er ikke designet for å være et programmeringsspråk som mennesker skriver, selv om det kan sees i et menneskelig lesbart format. Snarere er det et språk som er generert av en kompilator, basert på kode skrevet av utviklere på et høyere programmeringsspråk som Rust.

WebAssemble kan kjøres sammen med HTML, CSS og JavaScript i nettleseren, med WASM-modulen lastet inn ved hjelp av JavaScript API-er.

"Moduler skrevet i WebAssemble kan fungere sømløst med eksisterende npm-moduler skrevet i JavaScript, noe som har et stort potensial for å få inn eksisterende biblioteker skrevet på andre språk, " heter det i rapporten.

"Massive 54% legger merke til og er interessert i potensialet. Dette er et veldig sterkt tegn for WebAssembles adopsjon i 2019 og utover."

Hvis du er interessert i å finne ut mer om TypeScript, kan du ta en titt på TechRepublic's sammendrag av de beste gratis ressursene for å lære språket online.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com