Gjennomgang: Foglight NMS fra Quest Software

Nesten alle IT-butikker i dag har til oppgave å få mest mulig ut av pengene når det gjelder å forvalte nettverksressurser og sikre riktig drift av disse enhetene. Mange administratorer har i oppgave å holde orden på et antall enheter og applikasjoner - noen av dem er kanskje ikke innenfor deres kompetanseområde. Windows-administratoren kan også være ansvarlig for Cisco-rutere og -telefoner fordi de nylige økonomiske forholdene kan begrense muligheten for å ansette teknisk personell som er opplært for disse enhetene.

Det er bra å jobbe med leverandører for å få støtte på disse enhetene, og å kjøpe support etter behov kan være betydelig mer kostnadseffektivt enn å ansette noen spesialiserte, men å vite når det finnes problemer før enheter mislykkes helt, er nøkkelen til dette scenariet.

Hvis du bruker programvare for å varsle personalet og gi informasjon om miljøet ditt, kan du spare tid og betydelige penger etter hvert som nettverkene blir større og personalet som brukes for å sikre at de fungerer på optimale nivåer blir redusert eller forblir det samme.

Det er her verktøy som Foglight NMS kan redusere kostnadene og gi en grundig analyse av miljøet. I et tidligere innlegg sjekket jeg ut Orion fra Solar Winds og i dette innlegget skal jeg se på Foglight NMS fra Quest Software.

Merk:

spesifikasjoner

 • CPU-hastighet: 3, 0 GHz
 • Harddiskplass: 20 GB
 • Minne: 3 GB
 • Operativsystem: Windows 2003 SP1 eller 2008 Server (32-bit eller 64-bit)
 • Database: medfølgende CE, SQL Server 2005 eller 2008 (Standard eller Enterprise);
 • .NET 2.0 eller nyere

Hvem er det for?

Foglight NMS er et verktøy for IT-butikker med større og mer komplekse miljøer å administrere; den enkle glassruten som Foglight NMS gir, kan være bare en one-stop-shop disse administratorene leter etter. På grunn av klient- / serveroppsettet og flere brukerpåloggingsfunksjoner, kan administratorer tildele bestemte deler av applikasjonen til forskjellige grupper av ansatte. Anta at det er noen få på laget som jobber mer med Cisco enn med Windows; disse brukerne kan få rettigheter til delene av verktøyet som involverer spesifikke enheter.

Hvilket problem løser det?

Gjør mer med mindre kampanje som ser ut til å gå rundt selskaper generelt, kan få hjelp med Foglight. Fordi alt i nettverket ditt kan administreres, med SNMP eller en agent distribuert til et system, overlater virkelig ikke denne applikasjonen mye til fantasien. Ved å la administratorer automatisere varsler og hele overvåkningsprosessen, tar Foglight virkelig menneskene eller arbeidskraften ut fra barnevakt-nettverksmiljøer.

Utrolige funksjoner

 • E-postvarsler: Jeg vet at de fleste NMS-applikasjoner gir e-postvarsler, men Foglights e-postmeldinger om miljøstatus er ganske intensive (se figur A ).
 • Standard protokollstøtte: Foglight NMS bruker IP og SNMP for å overvåke enheter som støtter disse protokollene. Det kan pinge for å se om en ikke SNMP-enhet er i live eller ikke.
 • Agenter: Vanligvis er jeg ikke tilhenger av agenter som flyter rundt i nettverket, men mengden info Foglight Agents gir om tjenester som Exchange er veldig nyttig.
 • Enhetsoppdagelse: Når du bruker en NMS-løsning, ville det ikke være en veldig klok bruk av tid å fortelle løsningen manuelt om elementene i nettverket ditt. Foglights oppdagelsesprosess går utover bare å finne enheter. Hvis en agent er installert, kan applikasjonen plukke ut et system og bestemme hvilke applikasjoner på systemet den kan overvåke, for eksempel Exchange og SQL
 • Blackout Schedule: Konfigurerbar tidsplan når varsler blir tauset. Fungerer bra for planlagte nedetider eller andre perioder der du kanskje ikke trenger varsler om enheter.

Figur A

Tåkelyspanel (klikk for å forstørre).

Figur B

Konfigurerbare e-postvarsler fra Foglight

Figur C

rapportering

Figur D

ticketing

Figur E

Blackout-planlegging

Hva er galt?

Kostnadene for applikasjonen kan bringe den utenfor rekkevidde for alle unntatt de største bedriftsmiljøene der andre verktøysett kan være bedre tilpasset, men utover pris er funksjonssettet det gir omfattende. Grunnprisen for denne applikasjonen er $ 10.000 og kan øke basert på antall enheter du har.

Det er litt av en læringskurve med applikasjonen, men å bruke en times tid på å leke med de delene du planlegger å bruke når behovet kommer opp, vil få deg opp i hastighet ganske raskt.

Konkurransedyktige produkter

 • SolarWinds Orion
 • Heroix lengdegrad

Ergo for virksomheten

Å overvåke nettverket ditt ved hjelp av automatisering og spesifikke applikasjoner er en veldig god idé og kan spare deg for mye penger kontra manuelt å sjekke ut alt. Hvis IT-medarbeiderne hele tiden får flere krav og rapporteringsansvar, og kompleksiteten i nettverket ditt gjør dette til en veldig skremmende oppgave, kan Foglight NMS være et stort sprang i riktig retning for organisasjonen din.

© Copyright 2020 | mobilegn.com