Satya Nadella: Programvareoboter blir like store som mobilapper

Bedrifter som ønsker å gi kundene en best mulig kundeopplevelse, bør bygge en bot, ifølge Microsofts administrerende direktør Satya Nadella.

Bots er programvareagenter som kan ha samtaler med kunder eller andre bots og automatisere oppgaver som hotellbooking eller bestilling av levering. I fremtiden vil disse robotene forenkle vår omgang med virksomheter, sa han.

"Tenk på bots som du vil bygge som de nye nettstedene eller nye mobilapper. Kundene dine vil samhandle med bedriften din gjennom disse bots, " sa Nadella og snakket i dag på Microsoft Envision-konferansen i New Orleans.

"Dette er en verden som vi er i begynnelsen av. Men vi tror det kommer til å bli mye mer allestedsnærværende med tanke på utplasseringen."

Måtene disse robotene kunne lette på samspillet mellom kunder og bedrifter ble demonstrert av Lilian Rincon, gruppeprogramleder for kommunikasjonsplattformen Skype.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Rincon viste hvordan Microsofts virtuelle assistent Cortana og en bot for et hotell kunne bestille henne et rom for et kommende arrangement, med minimale innspill fra henne.

Alt Rincon trengte å gjøre var å fortelle Cortana å rydde dagboken sin for arrangementet, og den virtuelle hjelperen, vel vitende om datoene og plasseringen av arrangementet, engasjerte en bot på det Rincon sa var hennes favoritt hotell i nærheten.

Boten fra hotellet, etter å ha blitt matet datoene for Rincons opphold av Cortana, presenterte Rincon med et kort på Skype som lot henne velge fra de tilgjengelige rommene. Da Rincon hadde valgt et rom, ga Cortana de relevante detaljene til hotellboten for å gjøre bookingen. Den eneste manuelle inngangen som kreves av Rincon var å bekrefte Cortanas valg av hotell og velge et rom - alt annet tatt vare på av boten og Cortana.

"The Westin hotel vet faktisk datoene og beliggenheten, så jeg slipper å gjenta meg selv, noe som sparer mange tonn med tid og energi, " sa Rincon.

Microsoft Cortana og en bot fra The Westin Hotel gjør det meste av arbeidet som trengs for å bestille rom. Bilde: Microsoft

Selv om Cortana ennå ikke kan oppføre seg på en så proaktiv måte, kunngjorde Microsoft også forrige uke at den virtuelle assistenten snart vil få muligheten til automatisk å håndtere ting som hotellbestillinger - og henter data fra det den vet om den store verden og vår tidligere oppførsel .

Slack aktiverer allerede lignende roboter på sin kommunikasjonsplattform, så ideen er ikke ny, men Microsoft legger stor vekt på hvordan disse robotene kan samhandle med Cortana.

For å demonstrere potensialet til bots, stilte Microsoft nylig en håndfull egne Skype-boter tilgjengelig for brukere av Skype iOS-, Android- og Windows-appene. Selskapet slipper også et nytt Skype Bot-programvareutviklingssett, slik at tredjepartsutviklere kan bygge sine egne Skype-roboter.

Nadella understreket at roboter ville endre måten virksomheter håndterer kundeforhold på, og vil ha en innvirkning som det på nettsteder eller apper.

"Fremover ser vi for oss en ny plattform, som kommer til å være like kraftig, om ikke kraftigere enn nett- eller mobilappene. Vi kaller det 'samtalen som en plattform'.

"Historien om engasjement fra kunder er blitt formet og omformet av endringer i engasjementets og engasjementets art. Vi er i ferd med et så stort skifte."

© Copyright 2020 | mobilegn.com