Selvinnlysende databehandling: Hva betyr det for fremtiden?

Jeg utfordret nylig en produktperson hos Google, og spurte om et visst alternativ - å slå på eller av Gmail sitt trådede samtalevisning - ville være mulig på en tråd for tråd-basis. Googleren svarte at det absolutt var mulig, men at de ikke ville gjøre det. Hvorfor? Fordi det ville introdusere kompleksitet og forvirring for brukere.

Jeg smilte og sa: "Jeg er virkelig glad for at dere tenker slik, selv om produktet ikke lar meg gjøre akkurat det jeg vil."

Hvorfor vil jeg si det, og hvorfor er dette viktig?

Fordi det er den motsatte tilnærmingen til den gamle måten å bygge produkter på i teknologibransjen, og det er et symbol på den nye formelen for disiplin som driver dagens beste teknologiprodukter. I løpet av det neste tiåret kommer dette prinsippet til å endre maktbalansen i teknologibransjen og ha stor innvirkning på jobbrollene i den tekniske arbeidsstyrken.

Den gamle modellen

La oss velge Microsoft Word som et eksempel på den gamle måten. Selv om det langt fra er alene i dette fenomenet, er det en av de mest populære programvarene gjennom tidene. Produktet startet utmerket. Det var en av de første tekstbehandlerne som ga WYSIWYG og introduserte en verktøylinje. Det erobret raskt tekstbasert Word Perfect på midten av 1990-tallet.

Men så fortalte mange forskjellige Windows- og Mac-brukere Microsoft alle tingene de ønsket at produktet kunne gjøre eller måter de ønsket at det skulle fungere, og Microsoft tok de beste forslagene og fortsatte å legge til flere og flere funksjoner og alternativer til poenget at dagens Word er så oppsvulmet, overkomplisert og forfiltret med alternativer at det ofte er vanskelig å finne ut hvordan du gjør grunnleggende oppgaver. Faktisk krever det ofte en haug med dokumentasjon og opplæring for å finne ut hvordan du bruker den.

Dette mønsteret har spilt seg tusenvis av ganger med produkter så store som ERP-suiter og Microsoft Office og så små som forretningsbransjeappene som driver nisjebransjer innen myndigheter og helsehjelp. Det viser seg å spille ut i maskinvare (selv om programvare fortsetter å bli stadig viktigere enn maskinvare). Tenk på bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner med mange overflødige porter og mange forvirrende knapper og ubrukte funksjonstaster.

Alle disse tradisjonelle teknologiproduktene var resultatet av en bransje som løp for å få tak i den nådeløse etterspørselen etter datateknologi. Vi hadde en setning for dette da vi først startet TechRepublic. Vi pleide å si: "Vi bygger flyet mens vi flyr det."

Problemet med den tilnærmingen er at den vanligvis tillater ineffektivitet å krype inn i prosessen og mindre tanke er dedikert foran produktets overordnede design og arkitektur. Med andre ord, det fremmer mangel på disiplin.

En selvinnlysende brukeropplevelse

Den nye måten å bygge tekniske produkter på handler om mindre enn mer. Det handler om å fjerne (eller aldri implementere) sjelden brukte funksjoner i stedet for å pelle på så mange du kan stappe inn i et produkt. Det handler om å ikke være hyperreaktiv overfor en håndfull brukerforespørsler som kanskje ikke gjenspeiler den større brukerbasen. Mest av alt handler det om disiplin - disiplinen om å holde seg til et produkts kjernefunksjonalitet og unngå fristelsen til produktkryp.

Sluttspillet til denne disiplinerte tilnærmingen er å bygge produkter som har en brukeropplevelse (UX) som er nesten helt selvinnlysende. Derfor har produkter med nedlagte GUIer og funksjoner som iPad, Android, Gmail og Salesforce.com blitt meteoriske suksesshistorier.

En bruker trenger ikke å henvende seg til noen av disse produktene med en bruksanvisning i hånden eller en halvdagers opplæringskurs under beltet. Brukeropplevelsen er selvinnlysende.

Og når folk begynner å oppleve disse typene selvinnlysende brukeropplevelser, endrer det forventningene til de andre systemene de jobber med. De begynner å ønske seg og forvente teknologiske produkter som bare fungerer, og som ikke krever en manual eller hjelp fra en IT-ekspert til å sette opp og bruke.

For produktbyggere er den tøffe delen ved å sette i gang denne typen disiplin at du må bli komfortabel med å si "Nei" mye. Det er mange ideer, funksjoner og alternativer som høres bra ut når du bygger et produkt, men du må lage en prosess som luker ut det unødvendige og kontinuerlig er i en tilstand av brutalt paring til bare den absolutte kjernefunksjonaliteten.

Mange av de sittende teknologiselskapene har ikke kultur, talent eller prosesser på plass for å gjøre det. I tillegg er mange saddled med problemer med bakoverkompatibilitet som forhindrer dem i å gjøre dristige trekk inn i fremtiden. Nokia og BlackBerry er utmerkede eksempler. Begge er under angrep fra nyere systemer som er langt mer selvskrevne (iPhone og Android), men har en stor installert base som de ikke ønsker å fremmedgjøre ved å iterere for raskt. I begge tilfeller har de endt med for kompliserte produkter som lider av mange av de samme skadene som Microsoft Word.

Det er fristende å tenke at bare startups eller nye produkter fra store selskaper kan oppnå denne typen disiplin for å produsere selvinnlysende produkter. Selv Microsoft viser imidlertid tegn til at det "får det til" om dette emnet. Se på Bing-søkemotoren og Windows Phone 7-plattformen, og du kan se at selskapet hadde tarmen til å sprenge de tidligere produktene og starte på nytt fra bunnen av med et langt enklere og mer selvinnlysende produkt. Selvfølgelig vil det de gjør med sine to kjerneprodukter, Windows og Office, sannsynligvis være en annen historie, men i det minste gjør et par av produktgruppene sine de riktige grepene.

Noen av dere vil ta denne ideen om selvinnlysende UX for å bety at teknologiproduktene kommer til å bli dumme og bli mindre sofistikerte. Det vil være en enkel kritikk å komme med, siden mange vellykkede produkter ikke vil ha seg på så mange funksjoner og vil være mer diskriminerende om de de inkluderer. Men som Leonardo da Vinci sa: "Enkelhet er den ypperste raffinement."

Hva det betyr for teknikere

Fremgangen mot en selvinnlysende brukeropplevelse kommer til å ha flere naturlige konsekvenser for teknologiene som jobber med disse produktene til daglig. På mange måter har disse IT-proffene dratt nytte av de altfor komplekse og noen ganger omviklede teknologiproduktene fordi det var de som hjalp til med å ordne alt for brukerne. Det vil ikke være tilfelle mye lenger.

Det vil være færre jobber for IT-proffe som først og fremst fokuserer på å hjelpe brukere til å lære og feilsøke nye og eksisterende teknologier. Mange av IT-jobbene vil skifte mot prosjektledelse (velge riktige produkter), programmering (bygge neste generasjons programvare) og datasenteret (som jobber i NOCene til store tjenesteleverandører).

Denne endringen kommer ikke til å skje på en gang neste uke eller neste måned, eller til og med neste år. Det er en prosess. Det skjer allerede mange steder, men det er noe som gradvis vil utfolde seg over et tiår. Noen steder vil treffe et vippepunkt før andre, men hvis du er en tradisjonell IT-profesjonell, må du være klar over dette endrede dynamiske og skiftende settet av forventninger fra brukerne, fordi dette er faktorene som vil gi mange av endringene i teknologien. industri i årene fremover.

© Copyright 2020 | mobilegn.com