Sett opp en Google Custom Search Engine for nettstedet ditt

De fleste, men ikke alle organisasjoner med et begrenset intranett, bruker en egen søkefunksjon som gir ansatte, medlemmer og eksterne tilknyttede selskaper fjerntilgang og muligheten til å søke etter interne dokumenter, data og annen informasjon fra det private nettverket. Visste du at Google tilbyr tilpasset søk som du kan legge til på nettstedet ditt?

Grunnleggende plan for Google Custom Search heter "Standard Edition" og er gratis. Den inkluderer imidlertid annonser som kreves på resultatsidene dine. "Nettstedsøk" -utgaven starter på $ 100, 00 per år, inkluderer garantert støtte og større tilpasningsmuligheter for resultater, og annonser er valgfrie på resultatsider.

Google Custom Search Engine lar nettutviklere bygge en skreddersydd søkeopplevelse ved hjelp av Googles kjerne søketeknologi, og den lar deg prioritere eller begrense søkeresultatene basert på innstillinger som du spesifiserer fra et kontrollpanel. Flere funksjoner lar deg styre hvordan den tilpassede søkemotoren din reagerer fra ditt intranett. Kontrollpanelet gir deg kraften til å manipulere innstillinger som vil finjustere søkeresultatene brukerens forespørsel.

Starter

Først trenger du en Google-konto; Hvis du allerede har en gratis konto, kan du logge deg på derfra eller opprette en ny konto. Når kontoen din er opprettet eller du har logget inn, kan du gå til startsiden for Google Custom Search Management. Nedenfor er de raske trinnene for å sette opp ditt tilpassede søk:

 1. Fra hjemmesiden for Google Custom Search, klikk på alternativet "Ny søkemotor ...".
 2. Deretter beskriver søkemotoren din ved å legge til et navn og en kort beskrivelse, og velg deretter språkinnstillingen. Enhver av disse innstillingene kan endres senere fra siden "Mine søkemotorer".
 3. Nå kan du legge til nettstedene du vil inkludere i det tilpassede søket. Det er her du definerer søkemotoren. Du kan legge til hvilken som helst nettadresse, inkludert din eller noe du ikke eier. Individuelle side-URL-er eller hele nettadressen fungerer like bra. Ytterligere URL-formatering kan inneholde spesifikke jokertegnmønstre som bare vil inkludere resultater for bestemte deler av nettstedet, for eksempel: www.yoursite / * underkatalognavn *
 4. Velg utgaven du vil bruke; Husk at Standardversjon er gratis, men kommer med annonser på søkeresultatsiden, og Site Search Edition starter på $ 100, 00 per år med valgfrie annonser på resultatsider. Med standardutgaven har du muligheten til å bruke Google Ad Sense til å tjene penger på resultatsidene når du konfigurerer innstillingene med AdSense for Search-programmet. Godta vilkårene ved å merke av i ruten og deretter klikke på "Neste" -knappen.
 5. Du kan velge stilen du ønsker.
 6. Test delen din i søkemotoren . Liker du ikke resultatene? Gå tilbake til forrige side og legg til (eller fjern) nettsteder.
 7. For å få koden for å implementere tilpasset søk på nettstedet ditt, må du klikke på Neste. Kopier koden og lim den inn på nettstedet ditt hvor du vil at den tilpassede søkemotoren skal vises.

Skjermbildet nedenfor viser den første siden i Google Custom Search-oppsettet for søkemotoren din:

Figur A

Klikk for å se større bilder.

Tilgjengelige kontrollpanelfunksjoner

Det er flere måter å administrere den tilpassede søkemotoren på siden din, og dette inkluderer funksjoner som kan legges til eller modifiseres når som helst når du har startet det opprinnelige nettstedet. Listen nedenfor inneholder funksjonsalternativene og en kort beskrivelse av hver.

Nettsteder: Du kan legge til nye nettsteder, undersider eller spesifikke sider for å øke omfanget av den tilpassede søkemotoren. Du kan legge til de nye nettstedene enkeltvis eller i bulk, og spesifisere individuelle sider, hele nettsteder, deler av nettsteder eller hele domener. Du kan også ekskludere deler av et nettsted ved å spesifisere katalogene du vil holde utenfor søkeresultatene.

Indeksering: Du kan stille inn Google til å umiddelbart gjennomsøke og indeksere nye eller oppdaterte websider i søkemotoren din.

Avgrensninger: I hovedsak vil du kategorisere søkeresultatene og hjelpe brukere med å søke etter kategori. Forfininger er etiketter du kan bruke på nettsteder i søkemotorindeksen for å hjelpe brukerne dine uten problemer å finne materialet de søker på. Når en bruker klikker på en foredlingsetikett, søkes nettsteder du har merket med etiketten, utelukkende eller prioriteres i resultatene du velger.

Kampanjer: Tillat deg å markedsføre nettadressen din ved å legge til en spesiell boks øverst i søkeresultatene som promoterer visse nettadresser inkludert de som ikke er i søkemotoren.

Synonymer: Du kan utvide brukernes søk forespørsler ved å bruke synonymer, som er varianter av et søkeord.

Autofullføringer: Du kan legge til automatiske komplette funksjoner for å spare brukerne tid ved å vise lignende søketyper når de skriver inn tekst i søket.

Utseende og følelse: Du kan tilpasse stilen og gi søkemotoren et utseende og samsvar som passer til ditt nettsted. Du kan spesifisere oppsettet fra kontrollpanel for søkemotorer.

Inntektsgenerering: Du kan knytte en AdSense-konto til din gratis tilpassede søkemotor for å begynne å plassere kontekstuelt relevante annonser på søkeresultatsidene, og den deler en del av annonseinntektene med AdSense-partnere.

Andre funksjonsinnstillinger og konfigurasjoner inkluderer:

 • Forretningsinnstillinger, der du kan konvertere en gratis konto til Google Site Search (gebyrbasert) søk
 • Administrasjonskontoer, hvor du kan legge til brukere som administrerer søkemotorene dine
 • Revisjonslogger der du kan se logger for endringslogg
 • Forhåndsvisning, lar deg teste den tilpassede søkemotoren
 • Statistikk, lar deg se bruksstatistikk for søkemotoren din
 • Få kode, gir deg HTML-utdragene for din tilpassede søkemotor

Tilpasset demonstrasjon av Googles søkemotor

En rask gjennomgang av trinnene for å sette opp en tilpasset Google-søkemotor vil fokusere på det spesifikke emnet "permaculture", som ifølge Wikipedia er en gren av økologisk design, økologisk prosjektering og miljødesign som utvikler bærekraftig arkitektur / menneskelige bosetninger og selvopprettholdede landbrukssystemer modellert fra naturlige økosystemer. Trinn-for-trinn-demonstrasjonen bruker skjermbilder for hver av faser av konfigurasjonen. Jeg bruker offentlige nettadresser for demonstrasjonsformål, og husk at når du begynner å definere den tilpassede søkemotoren din for internt bruk av intranett, kan du inkludere alle nettadresser, enten offentlige eller private.

1. Start med å opprette søkemotoren din. Skriv inn navn, beskrivelse, språkvalg, nettsteder som skal søkes, utgavevalg, og bekreft deretter tjenestevilkår, og klikk Neste.

Figur B

2. Tilpass stiler. Inkluderer separate alternativer for tekst, elementer, søkekontroller, søkeknapp, forfiningskategorier, titteltekstfarger, tekstfargebit, normalstil og svevetilstand, kampanjetekstiler, tekststiler for utdrag, promoteringsgrenser og bakgrunnsstyling. Når den tilpassede stylingen er valgt, velger du Neste.

Figur C

3. Få tak i koden. Lim inn koden på siden der du ønsker at tilpasset søkelement skal vises. Merk: For mest mulig kompatibilitet mellom nettlesere, anbefales det at HTML-sidene dine bruker en støttet doktype som. CSS sveveeffekter krever en støttet doktype.

Figur D

4. Lim inn tilpasset søkelementkode i HTML-dokumentfilen din, og test den deretter live fra siden, eller gå tilbake til Googles tilpassede søkekontrollpanel for å administrere søkemotoren. kan du kjøre en forhåndsvisningstest ved å bare klikke på søkemotoren i listen du har opprettet.

Figur E

Testsøkevinduet vises nedenfor:

Figur F

Jeg skrev inn søkeordsetningen gjenvunnet vann, med følgende resultater:

Figur G

Denne raske demonstrasjonen inkluderte ingen av de ekstra funksjonsinnstillingene, som jeg beskrev ovenfor. Hensikten med dette var å vise hvor raskt og enkelt det er å komme i gang med en tilpasset Google Search Engine. Når du har konfigurert det grunnleggende, kan du alltid gå tilbake til kontrollpanelet og forbedre funksjonene og innstillingene ytterligere.

© Copyright 2020 | mobilegn.com