De seks beste programmeringsspråk å lære akkurat nå

Video: Hva er det raskest voksende programmeringsspråket? I følge en ny rapport er JavaScript ikke lenger kongen av koden. TechRepublics Nick Heath forklarer hvilke programmeringsspråk som er varme, og hvilke språk som blekner.

Å vite hvilket programmeringsspråk som best oppfyller dine behov, kan være skremmende for nye utviklere.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

For å belyse dette spørsmålet, slipper utviklernubber som Stack Overflow og GitHub data om de mest populære språkene på plattformene sine.

Nedenfor er programmeringsspråk som har toppet de største utviklerundersøkelsene / -undersøkelsene i 2018.

Her er hva du trenger å vite om hvert språk, jobbene som krever dem og hvordan du kan komme i gang med å lære.


1. JavaScript

Hva brukes den til? Mens JavaScript oppstod som et web-skriptspråk, brukes det i dag på alt fra node.js backend-servere til internett for ting-enheter via Node-RED. Når det er sagt, de fleste jobber som ber om JavaScript er nettrelaterte.

Historisk sett hadde JavaScript et rutete rykte, på grunn av uforutsigbar oppførsel og dens idiosynkratiske tilnærming. Nyere utgivelser av språket har imidlertid adressert noen av disse bekymringene, og derivater som TypeScript lar utviklere bygge større og mer komplekse programmer.

Typiske jobber: Webutvikler, fullstackutvikler, frontend-utvikler.

Veiledning for å komme i gang: Den offisielle Mozilla-opplæringen.

Alternativt språk: Det finnes en rekke JavaScript-avspenningsspråk, selv om bruk av TypeScript vokser raskt og med litt krefter kan brukes i stedet for JavaScript.

Nettfellesskap: Stack Overflow, og Lær JavaScript og JavaScript subreddits.

2. Java

Hva brukes den til? Java er arbeidshesten til moderne foretak, etter å ha vært språket du valgte for å skrive bedriftsprogramvare på serversiden i mer enn ti år. Utover virksomheten er Java også et offisielt språk som brukes til å utvikle Android-apper, og brukes også til spill og webapper.

Dets allestedsnærværende natur gjør at Java-utviklere fortsetter å være etterspurt. Mens Java nå er på utgave 10, forblir den mest brukte versjonen Java 8.

Typiske jobber: Programvareingeniører, programvarearkitekter og DevOps ingeniører.

Veiledning for å komme i gang: Den offisielle Oracle-opplæringen.

Alternativt språk: Kotlin, et offisielt Android-programmeringsspråk som kombinerer moderne språkfunksjoner med 100% Java-interoperabilitet, og hvis popularitet eksploderer.

Nettfellesskap: Stack Overflow og Lær Java subreddit.

3. Python

Hva brukes den til? Den nåværende boomeren for maskinlæring har gitt en kraftig økning i antall utviklere som lærer Python. Utenfor språkets bruk i big data-analyse, er Pythons allsidighet tydelig i bruksområdene sine, fra web- og desktop-apper til orkestrering av systemoperasjoner.

Python-koden er relativt enkel å lese og forstå, støtter flere programmeringsparadigmer, har et bredt spekter av programvarebiblioteker som kan slippes ned i kode og kan skaleres til store applikasjoner.

Jacqueline Kazil, styremedlem for Python Software Foundation (PSF), spådde at Pythons popularitet vil fortsette å vokse, sammen med etterspørselen etter maskinlæring, på grunn av språkets tilgjengelighet og nytteverdi.

Typiske jobber: Dataingeniør, full-stack utviklere, programvareingeniører.

Veiledning for å komme i gang: Den offisielle opplæringen for å lære Python.

Alternative språk: R for data science, Ruby for DevOps

Nettsamfunn: fellesskapet python.org, Stack Overflow og Learn Python subreddit.

4. PHP

Hva brukes den til? Et mangeårig og ofte kritisert språk, brukt mye på nettet for å hjelpe med å tjene websider og apper.

Til tross for innstramming av hard kritikk for mangler i designen, har PHP overlevd i flere tiår, og understøtter fortsatt populære CMS-systemer som WordPress, i tillegg til at de fremdeles blir brukt av store nettsteder som Google og Facebook. I likhet med Java, betyr PHPs utbredte natur at etterspørsel etter utviklere neppe vil forsvinne.

Typiske jobber: Webutvikler, WordPress PHP-utvikler

Veiledning for å komme i gang: PHP The Right Way

Alternativt språk: Et godt alternativ skriptspråk på serversiden kan være Python eller JavaScript som kjører i et node.js-miljø.

Nettfellesskap : #phpc-kanalen på irc.freenode.com, Stack Overflow og Learn PHP subreddit.

5. C #

Hva brukes den til? Microsofts objektorienterte språk har fordelen av å være godt dokumentert, relativt enkelt å lære, med mange nyttige programvarebiblioteker for å unngå at utviklere oppfinner rattet på nytt.

Språket, som ble opprettet i 2000 som en konkurranse med Java, kjører på Microsofts. NET-rammeverk og er populært for å bygge Windows-skrivebordsapplikasjoner, så vel som nett og nylig mobile apper. Bruken av dem fortsetter å vokse ettersom Xamarin-verktøy gjør det mulig å bruke C # til å skrive apper for Android, iOS og andre mobile enheter.

Typiske jobber: Full-stack-utvikler, .NET-utvikler, webutvikler.

Veiledning for å komme i gang: Dette Microsoft-kurset om grunnleggende C #.

Alternativt språk: C ++ for Windows-applikasjoner, JavaScript med et rammeverk som React for web apps.

Nettfellesskap: C-Sharp hjørne, Stack Overflow og CSharp og Learn CSharp subreddits.

6. C ++

Hva brukes den til? C ++ er en favoritt for spill og komplekse forretningsapplikasjoner, hovedsakelig på grunn av å kunne kjøre ekstremt effektivt og tilby presis kontroll over minnebruk.

Evnen til å skvise den beste ytelsen fra systemer, betyr at det er et populært valg for programvare som kjører på mikrokontrollerkort, så vel som for lavt programvare på PC-er, for eksempel operativsystemer og maskinvaredrivere. Ulempen er at C ++ kan være vanskelig å lære på grunn av språkets kompleksitet.

Typiske jobber: innebygd ingeniør, ingeniør for spillmotorprogramvare, utvikler av systemprogramvare.

Veiledning for å komme i gang: nettstedet Learn C ++.

Alternativt språk: Selv om det fremdeles er et arbeid som er i gang, tar Mozilla sikte på å gi Rust-programmeringsspråket lignende ytelse som C ++, samtidig som den gir fin kontroll over minnestyring.

Nettfellesskap: Stack Overflow og C ++ subreddit.

Språkene over er de som ble omtalt i topp 10 på tvers av følgende lister: de mest populære teknologiene i StackOverflows 2018 Developer Survey og RedMonk's Programming Rankings.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com