Slack konkurrent Spectrum utgitt som open source group messaging platform

Video: De viktigste forskjellene mellom tre vanlige open source-lisenser. Ikke alle open source-lisenser er de samme. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer forskjellene mellom hver lisens og hvordan du velger riktig løsning for ditt selskap.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Spectrum er en oppstartsgruppekommunikasjonsplattform som ligner på, men forskjellig fra tjenester som Slack eller Stride.
  • Spectrum-plattformen er nå utgitt som open source, slik at utviklere kan sende inn egne pull-forespørsler og operatører for å installere den på sine egne servere.

Spectrum, en gruppe kommunikasjonsplattform som ble lansert i fjor, har gått helt åpen kildekode, ifølge en kunngjøring fra utvikler Max Stoiber. Programvaren, som er vert på GitHub, er lisensiert under en 3-klausul BSD-lisens.

I motsetning til andre kommersielle prosjekter der åpen innkjøp er en goodwill-gest før avslutningen av aktiv utvikling - som for eksempel med åpningen av webOS etter brå avslutning av HP TouchPad - ser Spectrum veldig klar til å reagere på billetter og trekke forespørsler på GitHub. Spectrums eksisterende vertsalternativ vil fortsatt bli tilbudt selv etter utgivelsen av koden.

Når det er sagt, har Spectrum hittil ikke vært en direkte konkurrent til Slack, da det eksisterer betydelige forskjeller mellom utformingen av de to plattformene. Mens Slacks fokus først og fremst er for team - det vil si grupper av mennesker som tilsynelatende har en tidligere tilknytning til hverandre utenfor Slack-konteksten, er utformingen av Spectrum mer samfunnsbasert. Mens Slack i økende grad brukes til lokalsamfunn, og erstatter IRC, er det noen smerter ved å tilpasse plattformen til en sak som er offentlig.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Spektrums design er iboende offentlig, folk kan registrere seg på nettstedet og bli med i fellesskap etter emne, mens meldinger automatisk blir tredd og indeksert. Mens Slack har forskjellige kontoer per gruppe, er kontoer på Spectrum globale for alle grupper (per domene, dette vil nødvendigvis være annerledes i vertsbaserte versjoner). For å tegne en parallell, ligner plattformdesignet på en kombinasjon av Slack og Reddit. Når det er sagt, brukes Spektrum til samarbeid og diskusjon for prosjekter som Sketch.

Tilsvarende er ikke de betalte alternativene for den hostede versjonen av Spectrum per bruker, slik tilfellet er med Slack og lignende konkurrenter. Etter en fullstendig gjennomgang av betalte opsjoner, tilbyr Spectrum ubegrensede kanaler, medlemmer og meldinger om lokalsamfunn i gratisservicenivået. Ytterligere moderatorer og private kanaler er $ 10 per måned, med analyser av fellesskapsbruk priset til $ 100 per måned. Ideelle organisasjoner og grupper for open source-prosjekter er kvalifisert til å motta ett ekstra moderatorsete og en privat kanal gratis.

Arenaen til Slack-konkurrenter vokser nokså overfylt siden Slack lanserte i 2013. For alternative, selvvertsbaserte samarbeidsplattformer, brukes Mattermost av det amerikanske forsvarsdepartementet, Department of Interior, Los Alamos National Laboratory og CERN. Alternativt brukes Rocket.Chat av det brasilianske romfartsorganet og Ubuntu-produsenten Canonical.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com