Programvarepreserveringssøkere søker unntak fra lov om opphavsrett

Bilde: the-lightwriter, Getty Images / iStockphoto

Dataarkivarer som driver en koalisjon kalt Software Preservation Network jobber med nye prosjekter i 2018, inkludert en lovlig innsats for å jobbe med snarere enn mot programvare mot piratkopiering, mens de også søker nye finansieringskilder etter at tilskuddet deres ble avsluttet sent i fjor.

Bevaring er stadig vanskeligere, bemerket nettverksansvarlig Jessica Meyerson for et år siden, ikke bare når programmer går over til netthosting og modulbaserte kodebaser, men også ettersom aggressiv lisensiering gradvis blir en større belastning enn teknisk kopibeskyttelse av tradisjonelt pakket programmer.

Dette førte til nettverkets mest utfordrende prosjekt - deres ønske om unntak fra rettferdig bruk til Digital Millennium Copyright Act (DMCA), slik at arkivar lovlig kan omgå copyright-beskyttelse for å bevare applikasjoner som ellers kan gå tapt når datafeltet marsjerer. framover. Nettverksmedlemmenes mål er ikke bare nostalgi - det er å sikre deres evne til å fortsette å jobbe med historiske data laget av applikasjoner fra 2000-, 1990-, 1980- eller enda eldre.

Advokater fra Berkman Klein Center for Internet & Society, basert på Harvard University, representerer nettverkets interesser og vil vitne under høringer av amerikanske Copyright Office i april 2018, sa Meyerson. De bemerket nylig i et formelt svar på offentlige kommentarer at fem organisasjoner som eksisterer for å beskytte programvareselskaper - Business Software Alliance, Entertainment Software Association, The App Association, DVD Copy Control Association og Advanced Access Content System Licensing Administrator - er alle på posten som støtter fritaket i prinsippet.

En annen leverandørorganisasjon, Software & Information Industry Association (SIIA), tok en hardere linje mot fritaket. SIIA hevdet at nettverket ikke presenterer sterke nok bevis for nødvendigheten av omgåelse av copyright. SIIA-ansatte erkjente utsiktene til et utvetydig unntak for virkelig foreldet programvare som den som opprinnelig ble sendt på diskett eller CD-er, ikke i stand til å kjøre på moderne maskinvare, ikke tilgjengelig på noen annen måte og ikke tilskrives noen spesifikk copyright-innehaver.

Mer om lagring

  • Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert
  • Fed og IBM-forskere legger til ny intelligens til massivt lagringsstyringssystem
  • Abonner på TechRepublic's Data Center Trends nyhetsbrev
  • Rask ordliste: Lagring (TechRepublic Premium)

Meyerson sa at jevnaldrende håper at uavhengige programvareleverandører vil forstå behovet for programvareoppbevaring og oppfordre bransjeforeninger til å se nettverket som en venn, ikke en fiende. Det er også mulig at forskning på konserveringsmetoder kan deles tilbake eller til og med utvikles i fellesskap med selskaper innen IT-lagrings-, sikkerhetskopierings- og arkiveringsfelt. "Det er definitivt noen verdifull utveksling som kan finne sted der, " bemerket hun.

Tatt i betraktning den generelt nøytral-til-positive tilbakemeldingen, "Det er alltid vanskelig å forutsi hvor opphavsrettsregisteret vil komme ut, men vi er håpefulle at vi kan få dispensasjon som lar kulturinstitusjoner bevare programvare uten de avkjølende effekten av DMCA, "sa advokat Berkman Klein Center Kendra Albert. Regjeringens beslutning vil trolig komme i høst, sa Albert.

Nettverket hjelper også til med prosjekter fra lignende organisasjoner, så lenge målene deres samsvarer og finansieringen kan deles med nettverket til det får en egen langsiktig inntektskilde, forklarte Meyerson.

Det er tre aktuelle prosjekter: Yale University's research to emulation-as-a-service; et prosjekt fra flere institusjoner for å bringe programvare-konservering inn i mainstream-forskningen; og Association of Research Libraries 'Code for Best Practices in Fair Use.

Software Preservation Network sponser også pedagogiske webseminarer i april 2018 og mai 2018.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com